CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WEDNESDAY 13, BITCH&CHIPS - 4.11.2012 - Praha, Nová Chmelnice

Je tomu již čtyři roky, co se charismatický Wednesday 13 objevil se svými kumpány v Praze, aby rozdováděl publikum v rytmech své hororové punk rock show. A nutno podotknout, že se do Nové Chmelnice vrátil se vší parádou.

Stejně jako posledně se v roli předskokana objevila domácí kapela. Tedy alespoň z té větší části. Bitch&Chips patří totiž částečně také na německou scénu a také díky původu zpěváka Toubyho bylo celé vystoupení provázené v angličtině. Kapela si s sebou přivezla své věrné fanoušky, ale i bez nich by neměla o publikum nouzi, protože zaujala i valnou většinu těch, kteří přišli právě až na Wednesdayho. To dokazoval fakt, že až na pár výjimek téměř všichni přítomní pařili pod pódiem, nehledě na to, že ani po „rekonstrukci“ Chmelnice se zvuk kvalitativně nezlepšil a místy některé pasáže topil jak nyní, tak i při hlavní hvězdě. „Brambůrci“, jak je někteří jejich fans familiárně nazývají, ale i tak předvedli, že Česká republika má na rock´n´rollové, potamžo glamové scéně, kapelu, za kterou se nemusí stydět.

Na hlavní hvězdu večera se ale přeci jen všichni těšili víc a tak se už chvíli po skončení show Bitch&Chips neslo sálem skandování „Wednesday, Wednesday!“ Ačkoliv byla Chmelnice zaplněná jen asi ze tří čtvrtin, publikum se nenechalo dvakrát pobízet a tak se už během intra objevil pod pódiem pořádný kotel. Kapela, které dominuje právě Wednesday 13 (kterého mnozí znají i díky Murderdolls, kde se objevuje po boku Joeyho Jordisona a na které v Čechách také netrpělivě čekáme), rozparádila publikum dokonale. Wednesday od své poslední zastávky v naší zemi poněkud změnil vizáž a shodil své dredy, díky nimž byl snadno rozpoznatelný, a v současnosti se spíše stylizuje do image přirovnatelné kupříkladu k Nikki Sixxovi. O co ale nepřišel, je jeho silné charisma, kterým si své fanoušky podmanil už jen tím, že otevřel pusu. Co se setlistu týče, dočkali jsme se poměrně zdařilého průřezu diskografií a došlo i na kultovní skladbu „I Love To Say Fuck“, která sklidila snad největší úspěch a zdvižené prostředníčky mávaly celým sálem. Z novinek zazněly dvě a naživo zafungovala především „I Wanna Be Cremated“, zatímco z klasik nejvíce uspěly především skladby jako „I Walked With A Zombie“, či úplně závěrečná „Bad Things“, před kterou nás všechny ubezpečil, že: „Prague, don't take this personally, but I wanna bad things happen to each and everyone of you.“ Wednesday je výborný showman, roztomile prostořeký, kapele to jedinečně šlape a show má skvělou atmosféru. Jediná chyba celého večera pak spočívala právě na prokletém zvuku, což ale nebránilo spokojeným fanouškům si večer užít.
Playlist: Rot For Me, Calling All Corpses, Scream Baby Scream, House By The Cemetery, All Amrican Massacre, I Want You…Dead, I Wanna Be Cremated, Put Your Death Mask On, Till Death Do Us Party, I Walked With A Zombie, Rambo, I Love To Say Fuck, Bad Things

Veronika             


wednesday-13.com

Fotogalerie


WEDNESDAY 13

foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 12.11.2012
Přečteno: 3542x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08719 sekund.