NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TAUNTED - 9 Sins

Při poslechu „9 Sins“ amerických thrasherů Taunted jsem si tak nějak mimochodem vzpomněl na podvečer, kdy nám třídní pyroman a experimentátor v jedné osobě slíbil velkolepé představení s třaskavinou vlastní výroby, kterou se chystal veřejně odpálit a sliboval i dalekosáhlé následky. Z jeho lektvarů vycházely jen různobarevné čmoudíky a decentní pšoukance. I přes to, zábava se protáhla až do černočerné tmy a celkem jsme se ten večer i pobavili. Ale exploze se ne a ne dostavit… A takhle nějak to mám i s „9 hříchy“. Individuální výkony jsou o pořádný krok před celkovým kolektivním vyzněním, intenzitu kopance, který vám uštědří při prvních tónech desky už Taunted nedokáží zopakovat a i přes to, že deska nenudí, jen těžko vám v hlavě natrvalo uvízne (kromě kupy vychytaných riffů) víc jak jeden – dva refrény.

Historie kapely se začala psát již před třiceti lety, když si - v Taunted stále aktivní - parťáci Joey Genoni (kytara) a Jacques Serrano (mikrofon), v té době společně působící v kapele Annihilation, sehnali další kumpány, se kterými se během následujících čtrnácti let prokousali přes dvě dema a jedno EP ke svému debutovému albu. S kadencí desek to Taunted nepřehánějí, „9 Sins“ je jejich třetím počinem, na kterém se podařilo do řad kapely zlanařit i známější jméno – u bicích řádí Larry Howe (ex-Vicious Rumors). A nejen Larry se svými divokými bicími je tahákem, vytrvalé kytarové přestřelky a neutuchající riffování jsou živé a výživné a hlasivky Jacquese Serrana jsou hodně ohebným a natahovatelným nástrojem.

Jenže co naplat, že to Taunted střílí, duní, riffuje, ječí i řve, když tomu chybí přesvědčivá myšlenka. Kromě úvodní přepadovky „Seven Colors“, kdy se hned zkraje Taunted vrhnou na posluchače jak vyhladovělá zvěř a v refrénu se příjemně melodicky sklouznou, marně hledám celou skladbu (útržků se najde celá řada), kterou bych měl chuť sjíždět do omrzení. Jako ukázka individuálního umění a hudební preciznosti přesvědčivé, jako názorná ukázka toho, co znamená thrashmetal, lehce naředěný snahou o melodie, taky. Ale možná tady je ten kámen úrazu – jako by ty melodie končily jen u snahy a díky tomu i thrashová dravost (znovu zdůrazňuji, bavíme se o celkovém vyznění, individualistům tleskám) ztrácí sílu a schopnost důkladně se zadrápnou v uších, takže „9 Sins“ jen tak nějak bez následků proteče zvukovodem.

Katolíci počítají sedm kardinálních hříchů, Taunted se veřejně přiznali k devíti. Já bych jim přihodil na hřbet i desátý. Absenci silného nápadu, který by je vytáhl z davu dobrých thrashových kapel. A dobrý je v tomhle případě skutečně za tři, čili obyčejný průměr.

Savapip             


www.tauntedmusic.com

Seznam skladeb:
1.7 Colors
2. Laceration
3. Written in the Flames
4. Dead Doll
5. Room 237
6. Tower of Hellions
7. Sinner’s Language
8. Chaos Theory
9. Taunted 2

Sestava:
Jacques Serrano - zpěv
Joey Genoni - kytara
Matt Gower - kytara
Elena Repetto - baskytara
Larry Howe - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 49:13
Label: Mausoleum Records
Země: USA

Diskografie:
2006 – Zero
2009 – Bleeding Black
2013 – 9 Sins

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.05.2013
Přečteno: 1814x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0849 sekund.