PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IMPALERS - Power Behind The Throne

Neřešili jste náhodou někdy otázku, jak by asi znělo album, velebící ryzí old school thrash metal v čistě instrumentální podobě? Nenapadá mě nikdo, kdo by se o to již pokusil. Nicméně u prvotiny dánských Impalers si říkám, že zrovna tohle by byla parta, která by se do toho v aktuální sestavě klidně pustit mohla. Album „Power Behind The Throne“ je totiž jako srážka dvou (pro mé uši naprosto neslučitelných) světů. Výborného, nápaditého, energického a explozivního thrashmetalu s excelentními kytarami s naprosto nudným, sterilním a protivným chrčákem.

Riffování, sólování (to obzvlášť) a strunovou naháněnou dvojice Soren Crawack a Thomas Carnell bych vydržel poslouchat asi až do skonání světa. Jejich hra i nápady jsou velice čerstvé, svěží a pestré (a samozřejmě, že rytmika v ničem nezaostává), a i když většinu desky nekompromisně střílí po všem, co se kolem pohne, občas si se svými motivy velice emotivně pohrávají, a sporadicky z jejich kousků probleskne i veselá rozvernost. Vzhledem k výše napsanému asi nikoho nepřekvapí, že vrchol desky pro mě představuje sedmiminutová (na poměrně rozsáhlé ploše Impalers ani na moment neztratí švih a přitažlivost) instrumentálka „When The World Hungers“, dokonale deklarující hráčské i kompoziční schopnosti Impalers a zároveň představující veškerou škálu emocí, se kterými je kapela schopna pracovat.

A pak jsou tu ty ostatní skladby… Jak rád bych za ně Impalers zatleskal, protože ono skutečně je za co. Má to energii, šťávu, hlavu i patu, nekompromisní a drtící účinek. A jednotvárně uchrčené Crawackovy hlasivky, které celkovou náladu intenzivně táhnou (byť se jim to ve finále nepodaří) do jednotvárné hmoty. Asi nejkřiklavějším příkladem je „Aggressor“ (jedna ze tří skladeb, kterou Impalers představili už na demu v roce 2009, v této souvislosti stojí za to připomenout, že kluci hotové album váleli v šuplíku víc než patnáct měsíců, než se jim jej podařilo vydat), do které občas problesknou uštěkané sbory, kterou vpřed ženou zběsile ubzučené kytary, z nichž ta sólová si najde chvilku na dokonalé projasnění songu. A v tomhle souboji sama se sebou se odehrává prakticky celá deska.

Úplně stejný problém (takže chyba bude asi u mě) jsem vlastně měl u posledního alba švédských One Man Army And The Undead Quartet. Ten zásadní rozdíl je však v tom, že u Lindstrandova spolku jsem se přimlouval za to, aby principál aspoň občas sáhl po čistém rejstříku, Sorenu Crawackovi bych navrhl, aby se radši zaměřil na kytaru a mikrofon přenechal komukoliv (samozřejmě ocuď – pocuď) jinému. Máte-li rádi průrazný thrash s deathem řádně prouzeným vokálem, asi to bude vaše parketa. Pro mě je tahle deska (byť paradoxně - kompozičně drží skvěle pohromadě) neskutečně rozpolcená… Takže bodování je zase jen zatracený kompromis, který vůbec nevypadá tragicky, neboť kluci toho víc odehrají, než toho Crawack odeřve.

Savapip             


Facebook kapely

YouTube ukázka - Nuclear Nights

Seznam skladeb:
1. Fear
2. Power Behind the Throne
3. See What I See
4. Aggressor
5. Nuclear Nights
6. We Are Nothing
7. Army of Darkness
8. When the World Hungers
9. Death in Fire

Sestava:
Søren Crawack - zpěv
Thomas Carnell - kytara
Dan Skøtt - baskytara
Rasmus Kjær - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 44:45
Label: Horror Pain Gore Death Productions
Země: Dánsko

Diskografie:
2013 – Power Behind The Throne

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.07.2013
Přečteno: 1967x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
s hodnocením...3. 07. 2013 22:07 rainmaker


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19766 sekund.