NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ATTACKER - Giants Of Canaan

Útočník zase útočí!!! Nene, nejde o sportovní komentář v duchu geniálního objevu, že obránce zase brání a záložník zase zálohuje, jde o to, že heavíkoví veteráni z New Jersey, kteří se před třiceti lety objevili na scéně pod jménem Warloc, aby si jej o rok později změnili na Attacker, se hlásí o slovo se svým pátým albem, nazvaným „Giants Of Canaan“. A asi nejsnazší charakteristika téhle desky zní, že když staříci umí, tak mlaďáci můžou obdivně zírat a závidět…

Těmi staříky jsou pochopitelně myšleni Attacker, i když z dnešní sestavy razítko na pomyslnou smlouvu dostali před třiceti lety pouze bicman Mike Sabatini a kytarista Pat Marinelli. K těm se po dvanáctileté pauze v činnosti, která skončila v prvním roce tohoto tisíciletí, přidal kytarista Mike Benetatos a sestavu doplnili v loňském roce basák Jon Hanemann a křikloun (v tomto tisíciletí jde u Attacker již o pátou změnu u mikrofonu) Bobby „Leather Lungs“ Lucas. Kapela, věnující se klasicky přímočarému americkému heavíku, s občasnou (ve většině případů spíš jen naznačenou) power melodickou skluzavkou, nepravidelnými thrashovými štípanci a záplavou důrazných riffů, v aktuálním složení instrumentálně, autorsky, ale i díky variabilním a stylově dokonale zabarveným Lucasovým hlasivkám (suverénním nejen v v přirozené poloze, ale i v teatrálních uječených výškách) úspěšně míří na příznivce kolegů Metal Church, Vicious Rumors či Cage. Další jistotou je pak i pečeť metalového dávnověku z období, ve kterém Attacker začali fungovat. A byť je novinka prosta jakékoliv moderny, nezní vůbec archaicky a je stoprocentně uvěřitelná. Jednoduše řečeno, srážka zkušeností, zápalu pro věc i hudební upřímnosti v tomto případě dopadá na výbornou.

Jako nejlepší příklad poslouží úvod a závěr desky. Titulní song, po nezbytném a přitom nevýrazném intru desku otvírající, funguje coby dokonalá rozbuška – ingredience jako důrazně dynamická rytmika, neposedně divoké kytary, Lucasův zářez kdesi na obloze, chytlavá melodická linka, změny tempa i nálad, troška uvolnění s akustickými kytarami i umění vygradovat napětí jsou v tomhle songu napěchovány měrou vrchovatou. Závěrečné „The Glen Of The Ghost“ sází na epičnost, dramatičnost i atmosféru, naroubovanou na pozitivní melodičnost i nezpochybnitelnou podobnost s kovovou výpravností Železné panny. A mezi těmito dvěma pilíři se pohybuje zbytek alba. Nebudu tvrdit, že všechny songy dosáhnou k vrcholům, vytyčeným zmíněnými dvěma horizonty, ale případný pokles ani v jednom případě neznamená nástup nudy či vyčerpanosti.

S „Giants Of Canaan“ se strašně dobře vzpomíná na staré, nekomplikované, syrově melodické a přímočaré časy a přitom mají „Obři“ co říct i v současnosti. Deska, od které sice nelze čekat nějaká zásadní překvapení, ale která má v sobě natolik pozitivní sílu, že jí můžu vřele doporučit nejen pamětníkům.

Savapip             


www.attacker.tv

YouTube ukázka - Black Winds Calling

Seznam skladeb:
1. As They Descend
2. Giants of Canaan
3. Trapped in Black
4. The Hammer
5. Washed in Blood
6. Sands of Time
7. Curse the Light
8. Black Winds Calling
9. Steel Vengeance
10. Born into Battle
11. The Glen of the Ghost

Sestava:
Bobby „Leather Lungs“ Lucas - zpěv
Mike Benetatos - kytara
Pat Marinelli - kytara
Jon Hanemann - baskytara
Mike Sabatini - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 51:05
Label: Metal On Metal Records
Země: USA

Diskografie:
1985 – Battle At Helm´s Deep
1988 – The Second Coming
2004 – Soul Taker
2006 – The Unknown
2013 – Giants Of Canaan

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.06.2013
Přečteno: 2261x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09054 sekund.