PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HERETIC - A Time Of Crisis

A tak se nám vrací na scénu další z pamětníků scény amerického syrového power metalu z osmdesátých let. Nicméně nečekám, že by znovuzrození kapely Heretic vyvolalo nějaké pozdvižení na hudební scéně. Jednak životnost téhle kapely v zaslíbených osmdesátkách trvala pouhé tři roky, ve kterých vzniklo dost kladně přijaté debutové album „Breaking Point“ (tehdy byl členem kapely mj. Mike Howe, který následně naskočil k Metal Church) a pak následovala třiadvacet let dlouhá pauza. Kytarista Brian Korban, jediný současný pamětník kompletní dávné éry dal před dvěma lety dohromady novou sestavu (a podle personálního kolotoče u rytmiky to nebyla žádná sranda), která v polovině loňského roku vydala svoje comebackové album. Název „A Time For Crisis“ se sice týká hlavního tématu textů kapely (politika), ovšem dalo by se říct, že trefněji Heretic své album nazvat nemohli.

Po nedávno vydané recenzi soukmenovců Taunted mám pocit, že trpím lehce vynásobeným déjà vu. Další kapela, která má kořeny v dávnověku, věnuje se tradičnímu zemitému americkému heavy-power metalu s příchutí thrashe, může se pochlubit divokými a šikovnými instrumentalisty a přitom dojíždí na jalovost nápadů, kterým vévodí (takřka kompletně) naprosto nudné vokální linky, umocněné navíc ještě dost neobratným a stereotypním projevem Juliana Mendeze (ten již v Heretic v minulosti působil, odešel chvíli před vydáním debutu). A výsledkem je převážně upracované album bez pořádné jiskry.

Když už to jiskří, tak v momentě, kdy Julian Mendez mlčí (ovšem pozor, ani to není pravidlo aplikovatelné na celou desku, v některých částech chabá skladatelská potence stahuje dolů komplet celou kapelu). Je pak logické, že za nejsilnější položku lze považovat závěrečnou „Let Me Begin Again“, pestrou instrumentálku v pomalejším tempu (v ostatních kouscích instrumentalisté vládnou nezpochybnitelnou a živočišnou energií) a špetkou dráždivého napětí (a pochopitelně i její siamské dvojče z úvodu „The Divine Inqusition“). Tradičně útočné riffy fungují, ovšem protože deska postupně sklouzává do uzívaného (i přes veškerou energii) stereotypu, platí to především u úvodních „Tomorrow´s Plague“ a Betrayed“ a pak u dramatičtějšího „For Your Faith“. Doslova sebevražedný mi pak přijde pokus oživit dávný song „Heretic“ ve kterém se v přímém srovnání dokonale obnaží jalovost Mendezových hlasivek.

Je to smutné konstatování, ale díky Mendezovi na mě Heretic fungují po zvukové stránce jako lednička. Musím se pekelně soustředit, abych udržel pozornost a neztratil zvuk a stejně po chvíli přestávám Heretic registrovat jinak, než jako bezvýznamnou kulisu. Škoda takhle zazděné intenzivní energie a hráčských schopností čtyř pětin kapely, tenhle návrat nějak nemá opodstatnění…

Savapip             


www.hereticusa.com

YouTube ukázka - Remains

Seznam skladeb:
1. The Divine Inquisition
2. Tomorrow's Plague
3. Betrayed
4. Remains
5. A Time of Crisis
6. For Your Faith
7. Raise Your Fist
8. Heretic
9. Child of War
10. Police State
11. The End of the World
12. Let Me Begin Again

Sestava:
Julian Mendez - zpěv
Brian Korban - kytara
Glenn Rogers - kytara
Angelo Espino - baskytara
Ignazio Iggy Coppola - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 46:10
Label: Metal On Metal Records
Země: USA

Diskografie:
1988 – Breaking Point
2012 – A Time Of Crisis


Vydáno: 20.07.2013
Přečteno: 1534x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0962 sekund.