PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LADY BEAST - Lady Beast

No, nějak se začít musí. Pokud už to vezmete za ten konec, že na ploše celé desky citujete klasiky, měli byste mít v záloze něco, čím budete zajímavější. Když i ta citace je sice dobře zvládnutá, ale přece jen z nijak výrazných momentů, měli byste mít v záloze sakra silné karty. Když vaše nejsilnější karta je už trochu užmoulaná, protože TAHLE karta znamenala automaticky úspěch před pěknou řádkou let, jsou šance na to, že se vaše debutová deska stane trhákem celkem minimální. A takhle nějak nastavené to mají pittsburští Lady Beast.

Tou nejzajímavější kartou by měla být křiklounka Deborah Levine. Patří k té ostřejší části female metalové scény, takže s klasickým heavíkem, či ještě lépe jeho novobritskou vlnou, si navzájem rozumí. Ale není to ani dělobuch jako Angela Gossow, není zdaleka tak přesvědčivá jako Dorotka Pesch, není ani tak jedovatá, jako sestřička Federica De Boni. Někdy mám až pocit, jako by se jí muzika Lady Beast ani kdovíjak netýkala, s nezaujatým přístupem dejtemitextjátoodzpívám (viz. třeba „Armor“). Je prostě tak nějak obyčejná, normální, tuctová. Sekerníci, kteří ji obklopují, jsou na tom podobně. Jejich práce jim pod rukama solidně odsýpá (kytary jsou živé a rytmika ukvaltovaná), sem tam nahodí zajímavý motiv, ale že by vás jejich sóla, která jsou spíš účelná než emotivní, zkroutila byť jen jedinkrát do extáze, nebo že by vás jejich rytmika rozmetala po obýváku, to ani omylem. Jsou prostě tak nějak obyčejní, normální, tuctoví. A jejich hudební nápady? Už jsem to naznačil – ale jo, po té jejich o něco víc než půlhodině nejsem uzívaný, otrávený, zpruzelý, ale nemám v hlavě jediný refrén, po kterém bych se chtěl ještě jednou sklouznou. Je to prostě tak nějak obyčejné, normální, tuctové. A když si vezmou půjčku od Judasů, zjistíte za a) že to je ta nejzajímavější věc na desce, za b) že ani tady Lady Beast nedokážou skladbu vygradovat do zajímavějšího závěru.

V osmdesátkách by mohli patřit k těm, kteří budí pozornost (jasně, ženská u mikrofonu, muzika standard). Jenže to bylo před třiceti lety (takže si doplňte jako inspiraci všechny ty železné panny, jidášovy kazatele, a jim podobné spolky) a dneska to prostě nestačí. Ale aby nebylo zle - znám spoustu kapel, které se svým prvním albem dokázaly udeřit silněji. A znám jich ještě víc, které by mohly debutovou formu Lady Beast závidět. Ať dělám, co dělám, pořád mi z toho vychází celkem rozumně poslouchatelný průměr…

Savapip             


Facebook Lady Beast

Seznam skladeb:
1. Lady Beast
2. Metal Rules
3. The Lost Boys
4. Armor
5. Birthrite
6. When Desire Is Stronger than Fear
7. Hot Pursuit
8. Go for the Bait
9. Ram It Down

Sestava:
Deborah Levine - zpěv
Tommy Kinnett - kytara
Twiz - kytara
Greg Collaizzi - baskytara
Adam Ramage - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 32:39
Label: Inferno Records
Země: USA

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.09.2013
Přečteno: 1479x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0907 sekund.