NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BURN OF BLACK - Danger

Bylo jich pět. První měl rád thrash metal (zejména pak Exodus a Testament), druhý s chutí sáhl po Nighwish či Sonatě Arctice, třetí upřednosťnoval alternativní metal, čtvrtý byl do progresu a pátý si liboval u gotiky. Čtvrtého nahradil jiný čtvrtý, který si nejvíc hověl u melodického thrashe, nakombinovaného s deathem. Druhý už tam taky není, nahradil ho power-heavy metalově laděný kolega a pátého nahradila pátá se závislostí na brutal coru. Jestli se mi podařilo vysledovat veškeré změny, které u italských Burn Of Black kdy nastaly, nevím. Celkově tahle škatulata trvala třináct let (s nějakou tou pauzou) a výsledkem je aktuálně vydané debutové EP, nazvané „Danger“. Chcete-li po mně definici stylu, kterému se tito benátčané věnují, řeknu vám, že je to - téměř - asi od všeho výše uvedeného kousek (u některých položek fakt jen ždibíček). Ale protože tomu všemu vévodí sekernické thrashové tempo, souhlasím s tou škatulkou, kterou se tahle pětka ohání – alternativní thrash metal.

Základní věc je, že byť se může zdát, že to bude neskutečný a nestravitelný pelmel, EP „Danger“ drží pohromadě. Co na tom, že úvodní instrumentální intro „Thrown Into The Chasm“ díky svým atmosférickým klávesám a melancholicky vybrnkávané kytaře dost zásadně klame tělem a rozhodně ani v nejmenším nenaznačuje, co čeká za rohem. Ona je tam poměrně divoká smršť – ostře řezající riffy, devastující rytmika, čistý a zároveň naléhavý vokál a hromada děje - což vzhledem k tomu, že celé EP jen lehce překračuje čtvrthodinu a Burn Of Black jsou chameleoni, kteří chtějí představit maximum svým barev, nepřekvapí. Co však v tom moři strhující energie a intenzity, prokládané tu zábleskem výrazné melodie, tu chaotickou vokální linkou, tu nepříjemně zkreslujícími mašinkami, tu žhavým sólem, naprosto postrádám, je schopnost aspoň jednu z myšlenek dovést do zapamatovatelného konce (nejvíc je to patrné u závěrečné „Slave In Chains“).

Moderní nepodbízivý thrash, ve kterém je těžké se něčeho výraznějšího aspoň na trochu delší čas zachytit. A protože nejde o žádný chaos či zvukový bordel, je to docela škoda. Vzhledem k té délce je tahle deska snadno stravitelná, nenudí a nehrozí jednotvárností, ale nedokážu si představit, že by to tímhle stylem chtěli Burn Of Black někdy hrnou do lidí (tak, aby to mělo smysl) celou třičtvrtěhodinku…

Savapip             


www.burnofblack.com

YouTube ukázka - Fears Driven to Insanity

Seznam skladeb:
1. Thrown into the Chasm
2. Fears Driven to Insanity
3. Charon's Rebellion
4. Danger
5. Slave in Chains

Sestava:
Jacko - zpěv
Bane - kytara
Mark Wild - kytara
Shiva - baskytara
Alberto Lemoni - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 15:38
Label: Sweet Poison
Země: Itálie

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.10.2013
Přečteno: 1816x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09218 sekund.