IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SCORPIONS - Love At First Sting

Přelom poloviny osmdesátých let nelze v případě Scorpions nazvat jinak, než jejich zlatým obdobím. Ustavičně na cestách, další úspěšný útok na americké albové žebříčky s novinkovým albem, nabízejícím nejen nové výrazné hity, ale i jednu z nejslavnějších světových balad, a o rok později i „živý“ záznam, shrnující prakticky to nejpodstatnější z dosavadní tvorby kapely.

„ Love At First Sting“ je zvláštní deska. Na jedné straně nesmírně strhující a plná hitů a vlastně i nejúspěšnějších songů v kariéře kapely, na straně druhé (zejména v porovnání s předchozím „Blackout“) s nečekanými náznaky trhlin. Deska, která (téměř) rezignovala na jakékoliv experimenty, a to i ty, které v minulosti vycházely z vlastní historie. Deska, ke které se váže poměrně zábavná historka, týkající se jejího vlivu na budoucí rodiče (údajně zhruba rok po vydání desky byla hromada čerstvě narozených dětí pojmenována „Sly“, což měla být prostřednictvím prvních písmen názvu písně pocta baladické tečce alba). Deska, která se vrátila k tématu vzrušujících coverů s erotickým nábojem (netuším již přesně, v kterém roce elpíčko vydal i kterýsi z tuzemských vydavatelů, pouze si vzpomínám na tu péči o nenarušení duševního vývoje domorodého obyvatelstva nahrazením toho tolik typického obalu americkým modelem – tedy fotografií kapely…).

Stejně jako na předchozím albu Scorpions hned na úvod udeří naprosto nekompromisně a nechají vás dech popadnout až někde u páté položky playlistu. Už úvodní riff „Bad Boys Running Wild“ dokonale rozčísne atmosféru a když se přidá šlapavá rytmika, řezavý vokál a vyřvatelně refrénová erupce, fantasticky zdůrazněná kytarou, je jasné, že Scorpions jsou v excelentní formě. Následujcí „Rock You Like A Hurricane“ je další melodicky vyskandovatelná typická hymna s plíživě dramatickým úvodem, umožňujícím excelentní gradaci. Ani usedlejší a uvolněnější „I´m Leaving You“ (srandovní videoklip, viz.níže) neztrácí šťávu. Milovníky balad dokonale navnadí nenápadně křehký úvod v „Coming Home“, který se postupně zvrhne do svěží, vypjaté a agresivní divoké sekačky.

Jak důležitá je pro kapelu symbióza kytaristů deklaruje neotesaná a navzdory svému názvu poměrně nezáživná „The Same Thrill“. Poslední úspěšnou sázku na divokost představuje riffová vyřvávačka s maximálně silnou kytarou „Big City Nights“. Díky totální absenci jedu je „As Soon As The Good Times Roll“ nejslabší položkou menu, tahavě melodické uvolnění zcela ztratí tah na bránu. I přes tuto ztrátu si dovolím znovu sáhnout po nejvyšším hodnocení. Může za to dokonalé finále. Lehce experimentální, vypjatí a přitom minimalistická „Crossfire“, postavená na strašně jednoduchém nápadu s dramatickými bicími připraví půdu pro velkolepé finále – má cenu se rozepisovat o „Still Loving You“? Najde se někdo, kdo nikdy neslyšel tuhle úžasnou baladu? Celá tahle kolekce (i s vědomím toho, že se na téhle desce našly slabší chvíle) je prostě excelentní láskou na první poslech (či bodnutí, chcete-li).

Co mohlo následovat jiného, než turné, na kterém Scorpions dosáhli svého rekordu v návštěvnosti (350 tisíc diváků na festivalu Rock In Rio), na kterém kromě obvyklých destinací poprvé zapíchli své žihadlo i za železnou oponou v Maďarsku, a které zvěčnili na studiově poupraveném záznamu z koncertů, odehraných v roce 1984, vydaném pod názvem „World Wide Live“. A i díky těmto aktivitám přišla poprvé v historii kapely delší studiová pauza, která trvala tři a půl roku. A kapele ne úplně prospěla…

Savapip             

V tomto případě zásah do černého a zúročení dlouholetého snažení kapely. Pravděpodobně nejznámnější a nejúspěšnější desku ženou kupředu tři megahity „Rock You Like A Hurricane“, „Big City Nights“ a balada „Still Loving You“, kterou v osmdesátých letech hrála (ovšem bůhví na jaké úrovni) snad každá tancovačkou kapela. Ani další skladby nejsou v žádném případě jen vata a i v případě nejslabších kousků „The Same Thrill“ a „As Soon As The Good Times Roll“ se jedná o skladby, které jsou na velice vysoké úrovni. „Love At First Sting“ katapultovala Scorpions zaslouženě mezi světovou elitu. Jenže v budoucnu už pak bylo jen hůř.

Pepsi Stone 10/10

www.the-scorpions.com

YouTube ukázka - I'm Leaving You

Seznam skladeb:
1. Bad Boys Running Wild
2. Rock You like a Hurricane
3. I'm Leaving You
4. Coming Home
5. The Same Thrill
6. Big City Nights
7. As Soon as the Good Times Roll
8. Crossfire
9. Still Loving You

Sestava:
Klaus Meine - zpěv
Matthias Jabs - kytara
Rudolf Schenker - kytara
Francis Buchholz - baskytara
Herman Rarebell - bicí

Rok vydání: 1984
Čas: 40:48
Produkce: Dieter Dierks
Studio: Dierks Studios, Cologne
Label: Breeze Music
Země: Německo

Diskografie:
1972 – Lonesome Crow
1974 – Fly To The Rainbow
1975 – In Trance
1976 – Virgin Killer
1977 – Taken By Force
1979 – Lovedrive
1980 – Animal Magnetism
1982 - Blackout
1984 – Love At First Sting
1988 – Savage Amusement
1990 – Crazy World
1993 – Face The Heat
1996 – Pure Instinct
1999 – Eye II Eye
2004 – Unbreakable
2007 – Humanity – Hour I
2010 – Sting In The Tail

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.10.2013
Přečteno: 4285x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já jim třeba Eye...4. 11. 2013 22:36 Pepsi Stone
No, nahrali aj...4. 11. 2013 19:51 johny
Je neuvěřitelné, žeŠkorpíci...3. 11. 2013 9:44 b.wolf
Pepsi Stone ty dvě...2. 11. 2013 9:01 Milan
To PepsiCrazy World má...1. 11. 2013 16:01 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08952 sekund.