PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Jarda NOVÁK (AVIDITY FOR...) - ...hlavně dělat muziku s radostí a pro radost.

Další kapelou, která se prosadila v v Metalparádě, jsou plzeňští Avidity For… Dočkáme se od nich v dohledné době již delší dobu plánovaného cédéčka? Znáte už jejich videoklip ke skladbě “In Memoriam”? Co kapela aktuálně chystá a připravuje? Na tyhle a ještě další otázky odpovídá zpěvák kapely Jarda “Kocour” Novák. Ano, přesně ten, kterého si možná někteří pamatujete z kapely Arbes.

Avidity for… zatím není kdovíjak zaběhlé jméno na metalové scéně, začněme tedy klasicky – představ vaší kapelu, její členy, vaší historii, úspěchy a zajímavosti…
Avidity for… to je Pavel Vaněk-basa, Matěj Fiala-kytara, Jirka Kočí-bicí, Jary Novák-zpěv a Petr Podlena-zvuk a samply. Hrajeme od roku 2009, kdy jsme se po určitý pauze dali zase na muziku, když jsme ukončili zhruba šestiletý fungování skupiny Arbes. Na kytaru s námi hrál Roman Schneider a po jeho odchodu nastoupil na jeho místo vynikající Matěj. Zajímavostí je, že ačkoliv na našich koncertech slyšíte klávesy, tak je ve skutečnosti nemáme, jsou nasamplovaný. Hrajeme většinou na západě Čech, kde máme už slušnou fanouškovskou základnu a jméno, ale už jsme se dostali i do středních Čech a samozřejmě chceme hrát po celé republice, nějakej velkej festival atd.

Tři čtvrtiny současné sestavy působily kdysi ve spolku Arbes. Došlo u Arbes k nějakému postupnému přerodu do Avidity for… a nebo jste se po letech zase „náhodou“ sešli? A nestálo za to uvažovat o tom, pokračovat jako Arbes?
Sešli jsme se tak nějak „náhodou“, ono to v nás zůstalo po Arbesu, byla to jen otázka času, kdy se na pódium vrátíme. Chtěli jsme ale dělat jinou muziku, než byla ta „Arbesovská“, v tom jsme měli jasno hned.

V Arbes jste si zahráli i jako předskokan pro Gamma Ray, který z koncertů s Avidity for… považuješ za ten nejzapamatovatelnější? Jak vlastně skládáte koncertní playlist, máte z čeho vybírat nebo se vracíte, stejně jako se songem „Leonidas“ i do své „předaviditní“ minulosti?
Každej koncert je pro nás super. Možná ten s Arakainem, kdy nám Honza Toužimský pokřtil naše promo cd byl o to vzácnější, akce ve Zbirohu, tam to bylo hodně fajn… prostě co koncert, to radost. Playlist jsme se snažili poskládat tak, aby byl jako celek vyváženej, hodně nám v tom pomáhají naše skladby, který jsou udělaný tak, aby si v nich našel každý to svoje a podle ohlasů se nám to snad i daří. Materiálu máme dost, nový věci i ty staršího data, který si zaslouží výrazný úpravy, aranže atd. už jen proto, že máme jinou kytaru. Tak že se přes zimu určitě nudit nebudeme.

Vloni opustil kapelu do té doby jediný autor hudby (alespoň těch zveřejněných kousků), jak to máte s aktuální tvorbou nyní? Kdo se na ní podílí, jakým směrem se Avidity for… budou ubírat?
Na tvorbě Avidity for… se od začátku podíleli všichni členové, takže odchod R.Schneidera naši další tvorbu nijak neohrozil, jen se samply byl menší problém, ale ten jsme zmákli, to ostatně lidi už brzy uslyší a musíme prozradit, že to bude víc ,,propracovaný“. Můj táta nám pomohl, léta hrál v symfonickém orchestru, tak nám dal pár dobrejch rad, jak by to mělo vypadat. Jinak ze započatý cesty bychom uhýbat nechtěli, i když se muzika stále vyvíjí, tak symphony metal je naše priorita.

Co texty, jaký význam jim přikládáte a jaká témata vás zajímají? A čím to, že jediné skladby, které máte na BZ profilu jsou ty, které jste v rámci promo CD nahráli již před třema lety?
Texty jsou pro nás moc důležitý, chceme v nich lidem něco říct, vyprávět nějaký příběh. Témata se různí, nechceme mít jednotvárný texty o tom samém, to by lidi a ani nás nebavilo. Na BZ jsou skladby nahraný ve studiu, řekli jsme si že tam dáme jen kvalitní věci a i když bychom tam chtěli i nějaký živák, zatím se nám žádný záznam nelíbil, ale ono se to určitě povede.

Už někdy před dvěma lety proskočila zmínka o tom, že máte v plánu nahrávat CD. To se zatím nepodařilo, takže jak to vypadá aktuálně, nepřešla vás tahle idea?
CD určitě bude, práce na něm se opozdily z důvodu odchodu kytaristy a taky z časových důvodů (musíme bohužel chodit do práce, abychom mohli existovat, je to věčnej boj, znáš to…) Matěj se naučil zkrácený koncertní playlist a od té doby jsme jen hráli, ale přes zimu to chceme zmáknout. Už se těšíme, až ho pošlem mezi lidi.

Coby váš aktuálně nejdůkladnější propagační počin lze považovat videoklip ke skladbě „In Memoriam“. Jak došlo k jeho natáčení, jak jste si ho užili a máte v plánu nějaký podobný krok? Jaké máta na klipy ohlasy?
Oslovili nás kluci z SB corporation z Jihlavy, jestli by jsme neměli zájem o natočení klipu, tak jsme samozřejmě souhlasili, vybrali skladbu, místo a klip byl na světě. Kluci jsou profíci, byla to radost s nima pracovat i v mínus pěti. Výsledek je super, ohlasy jsou pozitivní, tak máme bejt na co hrdý. Další klip bysme chtěli udělat společně s CD, abychom lidem dali co nejvíc za to čekání, trpělivost a věrnost.

Jaké je aktuální dění v kapele, co pro letošek ještě chystáte?
V kapele teď vládne pohoda, koncertů je dost, lidi jsou super, tak budem hrát, jak to jen půjde, jen vzhledem k práci na CD to nebude skoro každý víkend jako dosud, ale úplně hrát nepřestanem.

S odkazem na název vaší kapely, co je vaší největší touhou v souvislosti s kapelou, jaké máte s Avidity for… ambice?
Ambice jsou u nás jasný, hrát pro co nejvíc lidí, dostat se na velký festivaly a hlavně dělat muziku s radostí a pro radost.

A teď už jen závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se tě na to zeptal :-)
Velký poděkování všem pořadatelům, který i v téhle, pro živou muziku těžké době, dělají krásný akce pro lidi i když je jim ( a nám taky) jasný, že z toho nikdo nezbohatne. Bez takových lidí bychom byli všichni úplně v prdeli. My se chceme prosadit tím, co děláme, takže platit někomu za to, že si někde zahrajeme, jak je dnes běžný, od nás nečekejte, je to zlo!

Díky Avidity for…

Savapip             


bandzone kapely


Vydáno: 06.10.2013
Přečteno: 2359x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09907 sekund.