PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MONO INC. - Nimmermehr

Když vám přijde nahrávka od vydavatelství, které si pojem „metal“ vetklo přímo do svého názvu, může působit poněkud nečekaně, když vás jejím prostřednictvím pozvou na diskošku. Ale ono to s gotiko-elektroniky Mono Inc. není tak jednoznačné. Budeme-li ortodoxně trvat na příslušnosti k tvrdším žánrům, díky pochodově rytmickému tempu (a hrdelní němčině) vás možná napadnou (jen okrajově a navíc hodně umírnění) Rammstein, díky potemněle dramaticky dráždivému oparu (taky na něj nedojde kdovíjak často) občas vykoukne duch pionýrů gotické scény Sisters Of Mercy. Doplňte k tomu převážně taneční rytmus (ve všemožných podobách) a kupu elektroniky a „Nimmermehr“, tedy třetí album Mono Inc., je na světě.

Je s podivem, jak v podstatě s minimem výrazových prostředků dokáží být Mono Inc. „pestří“. Ovšem v tomhle případě ta pestrost je trošku na úkor kvality (bráno z pohledu metláka, kterému není dost dobře jasné, jestli jsou Mono Inc. takoví chameleoni proto, že se chtějí zavděčit všem, anebo jen hledají, kterou cestou se vydat – což by na třetí desce bylo docela s podivem). K těm typickým vlastnostem (kromě těch již výše zmíněných) kapely patří především hluboký, sytý, nepříliš ohebný a někdy až nečekaně prázdný vokál frontmana Martina Englera, záliba v zarputilém ždímání motivů až na prášek a s tím související prakticky vytrvalá neschopnost gradace.

Z celé dvanáctiskladbové desky v mých uších obstojí všehovšudy tři (a dva napůl) kousky. A je docela zvláštní, že tahle sada se drží pěkně pohromadě. Po naprosto zběsile vlezlém kolovrátkovém otvíráku (primitivní, podřadná a slizká diskoška) s dětskou výpomocí „Heile, Heile Segen“ a nátlakovějším (Ramštájn!), ale poněkud bezvýchodném „Seligkeit“ přichází (vrchol desky) chytlavý polibek od milosrdných sestřiček „My Deal With God“ s živým refrénem, následovaný rozšafným a přitom dramaticky plíživým (hodně zajímavá kombinace) „Kein Weg zu Weit“. Laťku udrží i temná a vzrušující „Euthanasia“ s rockem vonícími kytarami. S klavírem navoněnou„Alles Was Bleibt“ začne atmosféra vychládat, přesto je to z těch pomalejších záležitostí, díky své emotivní depresivnosti, ta nejsilnější. Poslední záchvěv přichází s „The Clock Ticks On“, které sice ženský zpěv táhne zase na taneční parket, ale další špetička sestřiček (tedy za předpokladu, že by chtěly dobít parket) má šťávu. A pak už to jde z kopce dolů – a jak mizerně to začalo, tak bídně to končí – jednotvárná titulní skladba bez vývoje, takové cosi odnikud – nikam uzavírá tuhle zvláštní kolekci.

Chápu-li správně ty údaje od tety Wiki, tak „Nimmermehr“ dosáhlo na třetí místo v kterési z německých hitparád. No, budiž to Mono Inc. přáno…, víc nemám co dodat.

Savapip             


www.mono-inc.com

YouTube ukázka - My Deal With God

Seznam skladeb:
1.Heile heile Segen
2. Seligkeit
3. My Deal With God
4. Kein Weg zu weit
5. Euthanasia
6. Alles was bleibt
7. The Clock Ticks on
8. A Better Way To Die
9. Herzschlag
10. Days Like This
11. Ich teile Dich nicht
12. Nimmermehr

Sestava:
Martin Engler - zpěv
Carl Fornia - kytara
Manuel Antoni - baskytara
Katha Mia - bicí

Rok vydání: 2013
Čas:
Label: NoCut / SPV
Země: Německo

Diskografie:
2004 - Head Under Water
2007 - Temple of the Torn
2008 - Pain, Love & Poetry
2009 - Voices of Doom
2011 - Viva Hades
2012 - After the War
2013 - Nimmermehr

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.12.2013
Přečteno: 2460x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09381 sekund.