PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAEGI - Skies Fall

Otloukat o hlavu Oganalpu Canatanovi, že se s prvotinou svého projektu Maegi svezl na vlně exkluzivních hostů na desce, by nemělo smysl. Oganalp se touto cestou vydal již před slušnou řádkou let v kapele Neverland. A na rozdíl od některých podobně smýšlejících autorů jsou jeho hosté, kteří se představí na albu „Skies Fall“, skutečně jen třešničkou na dortu. I bez jejich účasti by „Skies Fall“ byla zatraceně silná deska a Oganalp by ji svým sytým a barevným vokálem nejspíš v pohodě utáhl sám. Ale proč nedodat vydařenému základu ještě více lesku?

Desetiskladbová kolekce, vycházející z pravidel progresivního powermetalu, tvoří ucelený sci-fi příběh o mimozemšťanech, kteří napadnou Zemi. Téma jako dělané pro lehce potemnělou, lehce komplikovanou a přitom skvěle melodickou, bohatě epickou, silně emotivní, vytrvale potměšilou, okouzlující a energickou muziku. Není náhodou, že jako hosté se představili právě Chris Boltendahl, Zack Stevens, Hansi Kürsch a Tim „Ripper“ Owens (a aby výčet byl kompletní, tak ještě kytarista Jerry Outlaw), Maegi mají ve své přirozenosti hodně blízko k Blind Guardian, Grave Digger či Iced Earth, i špetku Savatage lze objevit. A přitom je úžasné, jak se všichni hosté ve svých skladbách mohou cítit jako ryba ve svém vlastním rybníku, a zároveň celý příběh působí při rozmanité hudební pestrosti a kontrastnosti maximálně kompaktně a přirozeně.

Svět Maegi je hodně výrazově bohatý a bylo by tedy asi nekonečnou story, probírat se každým jednotlivým zákoutím, na jejichž prozkoumání stojí za to si vyhradit kupu času. Aspirantem na největší trhák alba je pomalá „Those We Left Behind“, která díky Hansi Kürschovi získává silné a opojné guardianovsky-wizardí aroma, špetkou orchestrálně nabobtnalé jedovatosti z trans-sibérie se pyšní bodavě melodická „A Different Fate“ s akčním kytarovým sólem (divokost sólové kytary je taky vytrvalou položkou menu a odtud asi ten „progress“ přídomek), nejchytlavější melodií oplývá spolupráce se Zackem Stevensem v „Communications Breakdown“…, dalo by se ještě dlouho pokračovat, každá z položek je samostatnou, svébytnou, silnou a individuální statí uceleného a hudebně dobrodružného a barevného příběhu.

Při nedávných zprávy z tábora Neverland o úpadku do hibernace jsem si posteskl, že to je škoda, že vyhlídky na další album téhle party klesly na minimum. Oganalp Canatan se svým Maegi to vzal do svých rukou a dal do kupy album, kterým tenhle stesk dokonale zahnal. Náladově jen těžko vyčerpatelné album!

Savapip             


www.themaegi.com

YouTube ukázka - Communications Breakdown

Seznam skladeb:
1. Skies Fall
2. No Response
3. Communications Breakdown
4. Take No Prisoners
5. Hide and Seek
6. Those We've Left Behind
7. A Different Fate
8. The Resistance
9. Demise of Hopes
10. In Silence

Sestava:
Oganalp Canatan – zpěv, kytara
Onur Özkoc - kytara
Can Dedekarginoglu - baskytara
Ozan Alparslan - klávesy
Semih Örnek - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 43:51
Label: Kardanadam Medya
Země: Turecko

Diskografie:
2013 – Skies Fall

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.01.2014
Přečteno: 1971x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09313 sekund.