IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HOUSTON - II

Všechno tu už kdysi bylo. A většina z toho se dřív nebo později zase ve všemožných formách vrací. Pokud jste příznivci klasického osmdesátkového rocku, orientovaného na dospělé (AOR), zastáváte jeho nejčistší formu bez jakýchkoliv chuťových přísad a přitom s nostalgií vzpomínáte na léta dávno minulá, je tu pro vás švédská kapela Houston (neplést s taliánama - s vykřičníkem na konci -Houston!), která na svém druhém albu, lakonicky nazvaném „II“ (stejně jako na tom prvním), tuhle dobu křísí s úsilím a nadšením čerstvě proškoleného záchranáře.

Tedy tak vydatně, že v těch nejsilnějších momentech víc než hmatatelně slyšíte Foreigner či Journey (a jací to ve své době byli borci!). Nasládlá, na barevných klávesách – asi ne náhodou se Rick Delin, klávesák, producent a skladatel stal před natáčením téhle desky členem kapely - postavená, harmonickými a zpěvně nadýchanými refrény nasycená optimistická muzika, u které se nemusíte bát nějakých divokých kytarových přestřelek (i ta sóla hostujících kytaristů jsou stylově optimisticky umírněná), divoké rytmiky či byť jen špetky hudební agrese (v těch nejtvrdších chvílích se Houston otírají „snad až“ o Bryana Adamse) .

Pokud vám úvodní „Glory“ vleze pod kůži (potenciál na to má), slupnete tuhle desku jako malinu (v opačném případě asi tušíte, jak to dopadne). Odehrává se totiž prakticky celá v té samé rovině, jako úvodní skladba. Jedinou výjimku tvoří duet s Minnah Karlsson (což by měla být hvězdička, zazářivší v soutěži Idol) „Just Friends“, který se díky hostující zpěvačce dostává alespoň lehce do vypjatějších sfér. Logicky pak právě tady nacházím vrchol tohoto velice přístupného a pohodového alba s výraznými melodiemi.

Jak tuhle desku hodnotit? Z pohledu inovativnosti, současnosti, překvapivosti, poslouchatelnosti? Bod čtvrtý prakticky bez výjimky funguje vytrvale, u ostatních položek by se skvěla na počitadle nula. Nepředpokládám, že by Houston měli svojí deskou strhnout lavinu zájmu o pohodové AOR, ale jejich „Dvojka“ je prostě příjemně poslouchatelná, i přes využití současných zvukových možností nostalgická a rozhodně svádějící k poslechu svých vzorů. Takže (pokud počítáte s jasnou průhledností a očekávatelností postupů) vlastně dobrá práce.

Savapip             


FB Houston

YouTube ukázka - I´m Coming Home

Seznam skladeb:
1. Glory
2. I’m Coming Home
3. Return My Heart
4. Talk To Me
5. Back To The Summer Of Love
6. 24 Hours
7. On The Radio
8. Losing
9. Just Friends
10. Believe

Sestava:
Hank Erix - zpěv
Ricky Delin - klávesy
Freddie Allen - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 46:36
Label: Livewire/Cargo Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2010 - Houston
2013 - II

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.02.2014
Přečteno: 1634x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0988 sekund.