NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ANOTHER DESTINY PROJECT - Metodo Paranoico-Critico

„Poté, co jsem začal jako „normální“ kapely, jsem se rozhodl, že tento způsob není to, co hledám ve své kreativitě. Když jsem začal objevovat hudební průmysl a jeho mechanismy, byl jsem znechucen, a rozhodl jsem se přejít k něčemu jinému a inovativnějšímu…“, těmito slovy uvádí třetí album projektu Another Destiny Project jeho hlava, tělo i končetiny – italský multiinstrumentalista Peter Pahor. A byť se neotřelý přístup týká prakticky celkového konceptu fungování Another Destiny Project, je nabíledni, že škatulka „power-heavy metal“, do které jakási hlava Pahorův projekt bez hranic napasovala, bude pro jeho „Metodo Paranoico-Critico “ ještě těsnější, než jen zatraceně těsná. Sám Peter Pahor k tomu dodává, že se jedná o melodický metal, namixovaný s progresivními, alternativními, industriálními, epickými i symfonickými vlivy. A pokud ještě prozradím, že se jedná o koncepční album, věnované paranoicko-kritické metodě tvorby malíře Salvadora Dalího, věřím, že jsem vás dostatečně připravil na události, které lze najít na téhle desce.

Aby na to Peter Pahor nebyl sám – má totiž na svědomí takřka vše, veškeré nástroje i samply, které lze na albu slyšet, jsou jeho dílem, a zpěv mu taky není cizí – přizval si čtyři hosty. Zejména pak v případě zpěvaček dobře udělal. Kdykoliv totiž dojde na ženskou výpomoc, jinak velice, velice pestrá (občas až chaoticky, neuspořádaně a zdánlivě neslučitelně – spojujte v rámci jednoho songu melodický death s progresem a industriálem tak, aby to mělo hlavu, patu a nebylo to samoúčelné… - ke cti Petera Pahora nutno uznat, že vytrvale osciluje na hraně) muzika se zklidní, zpřehlední a začnou z ní vylézat i náznaky jasně strukturované melodie. Ty se sice dají najít i v ostatních skladbách, problémem však může být chlad, který ze skladeb díky strojovému tempu, záplavě samplů, leckdy až vesmírně atmosférických zvuků, a hlavně zásluhou často užívaného vokálu, proháněnému přes mašinky, z hudby ADP poměrně intenzivně čiší. Naštěstí Peter Pahor zachází s touhle odlidštěnou atmosférou natolik účelně, aby přitažlivost svých nápadů úplně nezmrazil. A když sporadicky vykoukne i kytara, tak ve spojení s velice interesantní ruštinou v v tak trochu jiné a výjimečné „СКВОЗЬ ЗАКРЫТЫЕ ВЕКИ“, z toho vyleze nejpřitažlivější položka alba.

Na jednu stranu je třeba Peteru Pahorovi zatleskat. Nenechává se ničím omezovat a jeho „roboti už jdou, roboti už tady jsou“ ještě není tak odtažité a studené, aby to začalo unavovat. Na straně druhé mi chybí jakákoliv nit, které by se dalo zachytit a která by mi dala důvod použít tuhle desku jako víc, než pouhou zvukovou kulisu. „Metodo Paranoico-Critico “ je prostě pro hlavy otevřené a s oblibou experimentující (o pořádný kus víc, než má maličkost).

Savapip             


www.anotherdestinyproject.com

YouTube ukázka - СКВОЗЬ ЗАКРЫТЫЕ ВЕКИ

Seznam skladeb:
1. Insomnia II
2. The Virus of Illusion
3. Frozen in Time
4. Metodo Paranoico-Critico
5. СКВОЗЬ ЗАКРЫТЫЕ ВЕКИ
6. Fate's Flight
7. So Close to Heaven
8. Apollo 13
9. New 7
10. Others (Spanish Version)

Sestava:
Peter Pahor - vše
Hosté:
Sussana C. Marquez
Massimo Ghianda
Ana Axe
Explosion Technology - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 42:42
Země: Itálie

Diskografie:
2012 – Tell Me What You See
2013 – The Meaning Of Life
2013 – Metodo Paranoico-Critico

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.03.2014
Přečteno: 1977x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08839 sekund.