IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MILS - Man Is A Lonely Soldier

Styl? Rock – hybrid, tvrdí o sobě a svém debutovém albu „Man Is A Lonely Soldier“ mezinárodní spolek (na hotelovém pokoji byste u téhle party našli pasy ze Švýcarska, Švédska a Francie)Mils. Jedním dechem dodávají, že se jedná o mix blues, heavy metalu, elektroniky a atmosféry (na začátek téhle řady bych klidně přihodil i pop, new wave, indie…). Osobně bych tohle dovysvětlení viděl tak, že čím v předchozí větě později užitý pojem, tím víc ho Mils dokázali na desku dostat. To nejdůležitější, s čím Mils zacházejí opravdu mistrovsky, je – kromě hudební barevnosti – tedy právě emocionální (občas díky elektronice příjemně chladivá, díky smyslnému hlasu zpěvandule Isabelle Spicy žhavá) atmosféra.

Je až k neuvěření, jak snadno se pod kůži dostává mazlivě ležérní soundtracková náladovost v úvodní „Straight On“ – jako by se tu v melancholii, zasněnosti, lehkých kousancích kytar i rytmickém pohupování potkávala veškerá gotická barevnost - a pod pojmem gothic rock doplňte zároveň dávnou potemnělost milosrdných sestřiček i křehkost (zbavenou jakékoliv načančanosti, tu nemá tahle muzika zapotřebí) současné gotiky. Ta až zdánlivě líná pohoda provází Mils vytrvale, v tom svém klidném a rozjímavém písničkaření však dovedou i dramaticky zabouřit (excelentní „Neon Life“), sladce se v refrénech zaploužit po parketu („Miracle“), sáhnout po klávesách alá Sandra („80´s Child), či pohrávat si s kombinací jemného piána a rockové nálady v náladově nabobtnávajícím (je to umění nikam se necpat, nikam se nehnat a přitom neztratit působivost) finále „Trying To Fly“. Z hlediska statistické úplnosti je zmínka o hostujícím Benovi ze Sybreed a Stevovi z This Misery Garden nezbytná, s celkovou pestrostí alba by si Mils ale zjevně poradili i vlastními silami.

Lze nenásilně smíchat do jednoho funkčního celku nálady Depeche Mode, Sisters Of Mercy, Tears For Fears (u všech zmíněných uhlaďte případné hrany a zvolněte tempo), či třeba Enyi? Lze. Když k tomu přisypete ještě hrst jemnosti, vyleze vám z toho pocitově bohatá a přitom absolutně nevtíravá, decentní, křehká, hřejivá, intimní, příjemně pohupující a působivá muzika. Když budete mít chuť aspoň na chvíli si odpočinout od metalové palby a poslechnout si něco decentnějšího (a přitom smysluplného), s Mils nesáhnete vedle.

Savapip             


www.milsxperience.com

YouTube ukázka - Straight On

Seznam skladeb:
1. Straight On
2. Light for People
3. King in Love
4. Neon Life
5. Miracle
6. Keep Silent
7. 80's Child
8. In the Name of
9. Trying to Fly

Sestava:
Isabelle Spica - zpěv
Tristan Milian - kytara
Jonathan Mouton - baskytara
Olivier Denjean - klávesy
Benjamin Marmier - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 47:28
Label: Dooweet
Země: Švýcarsko, Švédsko, Francie

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.04.2014
Přečteno: 1596x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09072 sekund.