IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




L.R.S. - Down To The Core

Jména jako Hardline, 21 Guns, The Storm nebo Von Groove byla svého času na poli melodického hard rocku nebo AOR, chcete-li, respektovanými pojmy. Neslavily multiplatinové úspěchy, nebouraly hitparády, ale zaručovaly kvalitní práci, výborné muzikantské výkony a sem tam nějaký hit. Všechny tyhle kapely už ale čas postupem odvál (tedy kromě Hardline) a dnes už jsou spíše encyklopedickými pojmy. U všech ale narazíte na zmínku, že do nich patřili velice schopní muzikanti. Aby také ne, když je vedly takové veličiny jako kytarista Journey Neal Schon (Hardline), bubeník Montrose a Journey Steve Smith (The Storm) nebo kytarista Thin Lizzy Scott Gorham (21 Guns).

A právě 21 Guns představili v roce 1992 světu velice talentovaného pěvce Tommyho LaVerdiho, který se blýskl na úspěšném albu „Salute“. I když z řad 21 Guns po debutové desce zmizel a nahradil jej Hans Olav-Solli ze Sons Of Angels, zpívat ani dvaadvacet let od svého nejúspěšnějšího alba (pamatujete na výborný singl „Knee Deep?“) nezapomněl. Ba naopak. A právě LaVerdi přišel s nápadem postavit znovu nějakou kapelu a proto se obrátil na další muzikanty, kteří jsou naladěni na stejnou vlnu. Nabídku nakonec přijal protřelý kytarista Josh Ramos, který dříve působil po boku hudebníků z Journey v projektech Hardline a The Storm a bubeník Michael Shotton z Von Groove. Projekt, který nese úvodní písmena jmen zúčastněných L.R.S. byl na světě.

Když se bavíme o debutové desce této kapely, nebo projektu, není třeba se příliš rozepisovat o stylu. Ten, kdo zná 21 Guns, Hardline, The Storm nebo Von Groove už určitě ví, že stylové přemety u muzikantů se konat nebudou. Na to už pánové ten svůj AOR hrají dost dlouho. L.R.S. proto mají hudebně nejblíže k Journey, nikam už nespěchají a než aby pořádně začali řezat ta tvrdá kytarová polena, jdou na to od lesa. Více kudrlinek, vzletných melodií, méně urputnosti a snaze hrát si na tvrďáky.

Deska má přesně to, co od práce zkušených harcovníků AOR očekáváte. Jsou tu rychlejší skladby jako úvodní dvojspřeží „Our Love To Stay“ a „Livin´ 4 A Dream“ nebo „Waiting For Love“, baladické skladby typu „Almost Over You“ či „Universal Cry“ a chybět samozřejmě nemůže ani tklivé balada „To Be Your Man“ a „No One Way To Give“, které dávají prostor pro vyniknutí čistého LaVerdiho hlasu. Ono v podstatě, když si vezmete jakoukoliv skladbu, dá se z ní v rámci stylu udělat malý hit. Na druhou stranu je vše až moc průhledné a od začátku přesně víte, kam se bude ta která skladba ubírat, jaký bude mít refrén a jaký finiš.

Deska „Down To The Core“ si nehraje na to, že bude zachráncem stylu, který už má svůj zenit dávno za sebou. Je až sympaticky nemoderní ovšem precizně zahraná a jsou tam i některé nápady (zmíněné „Waiting For Love“, „Our Love To Stay“ nebo „I Can Take You There“), kterými by nepohrdli ani samotní Journey. Celkově je to album, které se dobře poslouchá, ale nemá v sobě sílu upoutat posluchačovu pozornost natolik, aby se z něho stal milník žánru.

Jan Skala             


Facebook

You Tube ukázka - Livin´ 4 A Dream

Seznam skladeb:
1. Our Love To Stay
2. Livin' 4 A Dream
3. I Can Take You There
4. Never Surrender
5. Almost Over You
6. Shadow Of A Man
7. Universal Cry
8. To Be Your Man
9. Down To The Core
10. I Will Find My Way
11. Waiting For Love
12. Not One Way To Give
13. Almost Over You (acoustic)

Sestava:
Tommy LaVerdi – zpěv
Josh Ramos - kytara, baskytara
Michael Shotton - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 59:29
Label: Frontiers
Země: USA
Žánr: AOR

Diskografie:
2014 - Down To The Core

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.05.2014
Přečteno: 1635x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10042 sekund.