NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLACK POPE - St. Rock

Když se kapela jmenuje Black Pope, jejich album „St. Rock“ a letmý pohled na obal desky také vyvolává sakrální dojem, asi by člověk čekal něco seriózního. Tak to je přesně to, co od debutového alba čtveřice z Terstu rozhodně nečekejte. Black Pope systematicky kříží vše, co jim přijde pod ruku (country, grunge, thrash, rock, punk…), spíš než se vyžívat v instrumentálních exhibicích mají potřebu po vás jen tak plivnout své nijak složité nápady, s hlubokomyslností textů si hlavu příliš nelámou a evidentně se tím sami dobře baví.

Netvrdím, že to je i ten dojem, kterým vás Black Pope okamžitě nakazí (i když úvodní counthrashová instrumentálka „MMXII“ ten potenciál rozhodně má). On se spíš vyvíjí celkem nenápadně a postupně, prokousat se k němu musíte přes uřvanou přímočarost, grungeovou rozervanost i těžkopádnější tempo, či hudební chaos a neuspořádanost a jeho vrchol také nepřijde až v samotném finále, i když s blížícím se koncem alba si Black Pope (díky tomu, že druhá polovina alba je kompaktnější, přímočařejší a působivější) udrží hodně slušné grády.

To nejpodstatnější se děje v druhé polovině alba a startuje s instrumentálkou „Torquemada Express“. Ta se sice vytrvale motá kolem jednoduchého motivu, ale sympaticky ubzučená pozitivní kytara oplývá nakažlivou náladou a následně se tohle odlehčení přelije do nervně adrenalinového r´n´r „Music Is A Bitch“, aby připravilo půdu pro nirvánovsky rozervaně vláčnou baladu „I´ll Be Ok“. Čekat, že se po tomhle emotivním kousku strhne zběsile energický vír zvrhle přitažlivé šlehy „Excomulgado“ (strašně jednoduchý – až primitivní – uřvaný refrén se zjevnou „náklonností“ k církvi, hulákaný snad ve španělštině) může skutečně pouze ten, který již prokoukl, že Black Pope jsou jakékoliv konvence cizí. Po chaotické „The Song You Don´t Play“ zbývá už jen v punkově divokém tempu se strohými vokály přepočítat holuby na okně („8“). Aby toho nebylo málo, Black Pope ke svému debutu přihodili i předchozí EP „Black Pipe“, které jen podtrhuje výše uvedené.

Ať už z rockové studnice posloucháte cokoliv, je dost pravděpodobné, že alespoň úryvek toho na „St. Rock“ najdete. Kluci sami se shlédli v Spinal Tap, Tenacious D a Panteře, já bych přihodil Motorhead, Zakka Wyldeho, Nirvanu, Alice In Chains, něco ze silné thrashové čtyřky… Mišmaš? Krapet, ale upořádaný a držící pohromadě. Prostudujte si v textu písně „Music Is A Bitch“, co všechno hudba může být a zhruba o tom je debut Černého papaže.

Savapip             


www.blackpope.it

YouTube ukázka - St. Rock

Seznam skladeb:
1. MMXII
2. Road To Nowhere
3. Black Pope Theme
4. St. Rock
5. Torquemada Express
6. Music Is A Bitch
7. I'll Be Ok
8. Excomulgado
9. The Song You Can't Play
10. 8
11. Black Pipe
12. The Fortune Teller
13. Children Are Evil
14. My Girl's Hot (Yours Is Not)
15. N.Y.C. Loves Me

Sestava:
Nevio – zpěv, kytara
Mizio - kytara
Matteo - baskytara
Tiger - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 58:40
Země: Itálie

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.06.2014
Přečteno: 1689x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09652 sekund.