NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Mr. Dee (ELEAMENT) - Vize jsou a neustále budou!

To je tak. Hledáte zajímavé domácí kapely, které by stálo za to prohnat na dráze Metalparády a protože u toho člověk prokliká kdejaké zákoutí, na detaily pak už nekouká. Úplně stačí, když vás zaujme samotná hudba (v případě českobudějovických Eleament postavená na výrazném spojení elektroniky a metalu). Což se také stalo. Až když si tahle kapela nasadila pomyslné startovní číslo a dostala se na postupovou příčku, zjistíte, že už jen z domovských či bývalých působišť členů kapely se dalo vyčuchat, že Eleament nebude na tuzemské scéně možné přehlédnout. Na otázky odpovídal basák Mr. Dee.

Na úvod Tě tradičně poprosím o bližší představení Eleament.
Eleament je elektro-metalová kapela z Českých Budějovic, původně plánovaná jako studiový projekt členů kapel Agony, Mater Monstifera, Igelit a Mechanical Falus Cult.

Jestliže byli Eleament původně myšleni jako pouhý studiový projekt, co bylo tou hlavní hybnou myšlenkou k tomu udělat z nich regulérní kapelu a podařilo se ti během těch tří let existence kapely naplnit vizi, se kterou jsi do toho šel, případně které ambice by sis s Eleament ještě rád naplnil? Co z vaší dosavadní historie považuješ za nejdůležitější okamžik či okamžiky?
Z Eleament vznikla regulérní kapela po rozpadu Agony (2010). Tímto okamžikem se mohl Mrcy začít naplno věnovat Eleamentu. Agony se ocitly v agónii, tak jsme sehnali zkušebnu, živého bicmena a začali makat na koncertním repertoáru. Vize samozřejmě jsou a neustále budou. Vzhledem ke krátké době fungování kapely bych hodnotil až poté, co se veřejnost obeznámí s naším právě vydaným debutním albem. A ambice? Asi to co všichni :-). Nejdůležitější okamžiky jsou dva, díky kterým je sound Eleament možný jednoznačně identifikovat. Prvním z nich byl souhlas hostující zpěvačky Marty (Light Sugar Dreaming) a hlavně navázání spolupráce s producentem, skladatelem a guru Fruity Loops Zirconem (Andrew Aversa) z USA, který má na starosti mix a mastering našich skladeb. Samozřejmě nesmím opomenout příchod „živých bicích“, které nezní tak „automaticky“, jako na EP a koncertu dodají ten správný drive.

Aktuálně jste vydali svoje debutové album „K.T.A.“. Můžeš desku blíž představit, co vlastně znamená její název, jaké na ní zatím máte ohlasy? Čím bys nalákal na „K.T.A.“ někoho, kdo o vaší kapele dosud neslyšel. Co řekneš k jednotlivým skladbám, kterou bys označil za svého koncertního favorita?
K.T.A. = Kill the Angels :-)! Album obsahuje osm songů plus jeden cover, včetně třech skladeb z EP natočených s novými aranžemi – (živé bicí, sbory, samply atd.). Ohlasy jsou i díky křtu zatím kladné, ale CD je venku tři týdny, obesílání zinů a vydavatelství se pilně připravuje, tak uvidíme časem. Třeba zrovna u vás :-) Vlajkovým songem K.T.A. je titulní skladba Kill the Angels a za zmínku určitě stojí track In the Name of the Cross, jako jediný komplet nazpívaný v mateřském jazyce. Snad si každý najde svého favorita, výběr necháme na posluchačích.

Řada muzikantů se zmiňuje o tom, že v procesu nahrávání slyší desku tak často, že už pak nemají chuť si jí doma pustit. Jak to máš ty, posloucháš „K.T.A.“ doma? A po čem jiném případně rád sáhneš?
Samozřejmě během míchání a masteringu jsme to měli v uších neustále, takže to asi vnímám jako ta pomyslná „řada muzikantů“ a od vydání jsem CD neslyšel ani jednou :-). Jinak doma rád sáhnu hlavně po severském black metalu, popřípadě starém dobrém thrash metalu.

V čem je dle Tebe největší pokrok či rozdíl od vašeho EP „Kill Me Twice“ z roku 2011?
Největší pokroky jak už jsem zmínil, vidím v příchodu Mr. Pyjuse na post bubeníka a hlavně za nesrovnatelně lepší sound díky Zirconovi.

Jaké aktivity chystáte na propagaci svého alba, jaké jsou vaše aktuální plány?
Půjdeme s kůží na trh a budeme čekat na recenze a ohlasy. Zároveň chceme CD podpořit živým hraním a v neposlední řadě natočit i nový videoklip.

V době, kdy se řada kapel hlásí k teorii, že už nemá potřebu vydávat album v CD-formátu, neb o ně nikdo nestojí, nejenže vydáváte desku v klasickém formátu, ale navíc obal vaší desky zdobí zajímavě ztvárněný námět. Jak velký význam má pro tebe grafické a vizuální ztvárnění desky a která z bojujících stran toho obálkového souboje je Ti sympatičtější :-)?
Jsme zastánci staré školy, víc snad není třeba dodávat. A která z bojujících stran na obalu? Koukněte na náš profil na FB a poznáte… Za případný like Eleament děkujeme :-).

Jako jedna z prvních vlaštovek, upozorňujících na album se objevil videoklip ke svérázně zpracovanému coveru „One Way Ticket“ z repertoáru Eruption? Jak velkou důležitost připisuješ v dnešní době videoklipům, jaký jste na něj měli ohlas a čím vás oslovila právě tahle skladba?
Cover One Way Ticket se jevil jako ideální volba. Nechtěli jsme předělávat metalovou skladbu do metalu. Z naší strany je to pocta eighties.

Co letní festivalová sezóna, kde vás bude možné potkat na pódiu? Je pro Tebe zajímavější hrát na festivalech nebo dáváš přednost klubovým koncertům?
Festivalová sezóna nás asi letos mine z důvodu vytíženosti členů v mateřských kapelách a promo k debutnímu albu se teprve rozjíždí, tak snad příští rok. Za zmínku ale určitě stojí naše účast na slavnostech města Písku 14.06, tak doufám, že se tam uvidíme. Ještě k té podotázce. Festy nebo kluby? Já to nerozlišuju, každá akce má pro mě své kouzlo.

A závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se tě na to zeptal :-)
Děkujeme za nasazení songu do hitparády a za support. Přejeme spoustu uchu lahodící kvalitní muziky a hodně spokojených čtenářů. Sledujte nás na FB a BZ. Za Eleament zdraví Mr. Dee.

Savapip             


FB Eleament
BZ Eleament
myspace Eleament

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.05.2014
Přečteno: 2112x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10412 sekund.