CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LICHTGESTALT - Lichtgestalt

Zadáte-li vyhledávání pojmu Lichtgestalt, vyskáče na vás mraky odkazů na album temněvlných Němců Lacrimosa. To však tentokrát není ta správná cesta. Dnes bude řeč o čtveřici ze Severního Porýní-Vestfálska, která letos oslavila své první narozeniny a zároveň představila své eponymní třiskladbové EP. Na něm by měla být ztvárněna jejich představa moderního metalu se silným vlivem elektroniky. No, věřím, že jejich představa nebude i budoucností kovové muziky, protože nejzajímavějším na téhle na desce je skutečnost, že producentem (a technicky je všechno in Ordnung) je Victor Smolski.

Z trojky skladeb mi do uší bez problémů zajela pouze ta úvodní. Je to zvláštní, jak může fungovat němčina – je-li využita v dostatečně dramatické písni, stylizované pro tento drnčivý a strohý (alespoň v hudebním světě) jazyk, umí atmosféru výrazně zahustit (a naopak…). A přesně to je případ úvodní „Entfessele den Sturm“. Pochodově strojové tempo, studená potemnělá elektronika, rytmus a riff, ostře sekaný jak od řezníka a samozřejmě i neosobní gerrrrmánština nasazují téhle skladbě proklatě ostré ostny a útočnou potměšilost.

Motorkáři by asi koukali, jak plytké a těsně před infarktem může být „Motorherz“ se zvláštní vokální linkou – pamětníci, pokud si vzpomenete na srandisty Erste Allgemeine Verunsicherung a naředíte to tou prapodivnou dvojkou, která natočila klip někde na své zahrádce a opěvovala v něm svůj skútr (marně vzpomínám na název), přihodíte k tomu univerzální Ajnkeslbuntes refrén, jste doma. Finální „Zölibat“, je takové horákyňovské dění-nedění, které, když už začne chytat nějaký nápad, okamžitě ho utlumí zbytečným kotrmelcem, nemluvě o prapodivném zpěvu v tom samém duchu.

Originalita? Možná, jen je otázka, jestli zrovna tudy vede cesta. Zářivost použitých elektronek? Sice vytrvalá a neutuchající, ale slabá. Atmosféra? Převážně nezáživná a chladná. Snesitelnost? 1:2. Jednoduše řečeno – i přes solidně skoulený první poločas prohra…, tak uvidíme, jak dopadne pokračování, slíbené na konec roku.

Savapip             


www.lichtgestalt.biz

Seznam skladeb:
1. Entfessele den Sturm
2. Motorenherz
3. Zölibat

Sestava:
Thomas C. Hertz - zpěv
Der Heizzer - kytara
Lippmann- baskytara
Brukke - bicí

Rok vydání: 2003
Čas: 12:40
Label: GerMusica
Země: Německo

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.10.2014
Přečteno: 1646x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15519 sekund.