NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HARDCORE SUPERSTAR - HCSS

„Time´s Makin´ Changes“, zpívala kdysi v roce 1986 na svém debutu „Mechanical Resonance“ americká hard rocková jistota Tesla. Čas skutečně dělá změny a ty se tentokráte dotkly i Hardcore Superstar. Ne, že by se jednalo o úplnou změnu stylu, ale v případě desky „HCSS“ jde o přehození výhybky, což Hardcore Superstar umí, protože něco podobného nám už ukázali i v minulosti, vlastně hned na samém počátku své kariéry.

Tu odstartovala třeskutě garage rock n´rollová jízda „Bad Sneakers And A Piňa Colada“, ale hned na dalším albu „Thank You“ přišla kapela s materiálem, který místy koketoval až s alternativním rockem. Trojka „No Regrets“ byla zase načichlá neopunkem a vy jste hned nevěděli, co si o této kapele máte myslet. Stylově se Hardcore Superstar vyprofilovali až s bezejmennou deskou z roku 2005, od té doby sice mírně zahustili v případě alb „Dreamin´ In A Casket“ a „Beg For It“, ale se „Split Your Lip“ a „C´mon Take On Me“ se už do jejich tvorby začala vkrádat trochu rutina a na mysl přicházela slova o jakémsi opakování stejného vzorce. O tom nemůže být v případě novinky řeč.

Ono, novinky… Jak kapela sama přiznala, nové skladby mají kořeny v roce 1994, v době, kdy samotní Hardcore Superstar ještě ani neexistovali, ale jejich členové už určité aktivity měli a právě v té době vzniklo jakési demo, které se po více než dvaceti letech stalo prazákladem novinky. Pochopitelně se nejedná o nějaký remaster starých věcí, ale jen o použité nápady, které byly implantovány do nových skladeb. Možná proto zní novinka „HCSS" odlišně než jiné desky této kapely, možná se jedná o nastoupení na novou cestu.

Ale hezky popořádku. Otvírák „Don´t Mean Shit“ ještě nic nenaznačuje, protože se jedná o klasické Hardcore Superstar, tak jak je známe z předchozích alb. Ostrý kytarový riff, štěkavý zpěv Joakima Berga, výrazný refrén, zahuštěný práskavou kytarou. Ještě „Party ´Til I´m Gone“ jede ve starých kolejích, ovšem první růžky experimentů začne kapela vystrkovat ve vynikající „The Cemetery“, když po hororovém intru a následném riffu se Hardcore Superstar začnou pohybovat v hájemství, kde se nejlépe cítili The Clash v období desky „London Calling“ nebo Hanoi Rocks v dobách svého debutu „Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks“.

K rock n´rollu se vrací ještě stadiónová „Off With Their Heads“, jenže pak se začínají dít věci. „Fly“ zní, jako kdyby spolu jamovali zhulení Pink Floyd a totálně zmaštění Aerosmith a dohled jim nad tím dělal někdo z HIM. Zpočátku tahle (více než sedmiminutová!) věc způsobí šok, ovšem postupem času se stává stále více poslouchatelnou a ve výsledku z ní je dobrá skladba. Ovšem taková, jakou byste od Hardcore Superstar nečekali. A není na desce jediná. Spíše působí jako startovací výstřel k dalším experimentům. „The Ocean" jako kdyby se vracela k alternativnějšímu rocku alba „Thank You“ a „Touch The Sky“ zase překvapí tanečním rytmem ve stylu postpunkových kapel osmdesátých let. „Growing Old“ a pilotní singl „Glue“ se sice vracejí ke starém osvědčenému stylu kapely, ale nějak už nejsou tak rvavé, jak by se dalo čekat, už trochu dochází energie a finiš v podobě „Messed Up For Sure“ zase starý náboj kapely ředí psychedelickými vyhrávkami.

„HCSS“ rozhodně není špatná deska. Jen je jiná a nečekaná. Posluchač si na ni musí zvyknout. Otázka je, jak moc se na výsledném vyznění podílel producent Joe Barresi, který je známý svou spolupráci s Nine Inch Nails, The Kyuss (jejich vliv na novince slyšet je), Queens Of The Stone Age nebo Tool. A co dál? Stane se z Hardcore Superstar alternativní psychedelická kapela, nebo je tohle jen výjimečný experiment? Uvidíme…

Jan Skala             


www.hardcoresuperstar.com

YouTube ukázka - Glue

Seznam skladeb:
1. Don't Mean Shit
2. Party 'Til I'm Gone
3. The Cemetery
4. Off With Their Heads
5. Fly
6. The Ocean
7. Touch The Sky
8. Growing Old
9. Glue
10. Messed Up For Sure

Sestava:
Joakim Berg- zpěv
Vic Zeno - kytara
Martin Sandvik - baskytara
Magnus "ADDE" Andreasson - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 44:09
Label: Nuclear Blast
Země: Švédsko
Žánr: hair metal/alternative rock

Diskografie:
1998 – It’s Only Rock’n‘Roll
2000 – Bad Sneakers And Pina Colada
2001 – Thank You (For Letting Us Be Ourselves)
2003 – No Regrets
2005 – Hardcore Superstar
2007 – Dreamin´ In A Casket
2009 – Beg For It
2010 – Split Your Lip
2012 – C’mon Take On Me
2015 - HCSS

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.05.2015
Přečteno: 2509x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Novinka je jiná...14. 05. 2015 11:20 Pepsi Stone
Na deskuHCSS jsem fakt...13. 05. 2015 21:33 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08939 sekund.