PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INFINITY - Infinity

Všechno jednou končí, konstatovala na profilu kapely kunštátské rock-metalové kapely Silent Hill na konci roku 2013 jejich zpěvačka Iveta Míčková, krátce poté, co kytarista František Míček ohlásil, že se rozhodl jít jiným hudebním směrem v kapele Infinity. A zjevně nebyl v Silent Hill jediný, kterého to táhlo do tvrdších vod, protože současná sestava Infinity je tvořena výhradně z bývalých členů Silent Hill a finální přestavbu tak odskákala vlastně jen zmíněná zpěvandule.

Z hlediska stylového zařazení Infinity není minulost členů kapely kdovíjak podstatná, protože nějaké vzájemné vazby k Silent Hill je dost těžké pohledat. Zatímco v předchozím působišti bylo vše poměrně jasně nalajnované, Infinity jsou jakýmisi hudebními chameleony, kteří se snaží v moderním duchu na sebe naroubovat různé hudební šlahouny (autooznačení metal-electronica mi, v porovnání třeba s kolegy Eleament, připadá poměrně nepřesné, byť samozřejmě na – pro celkové dění nepříliš zásadních – studené samplované vsuvky dojde) a díky tomu znít neotřele. Tento záměr vychází, přesto se nemůžu zbavit dojmu, že přes nespornou chytlavost některých silných momentů tenhle pestrý chameleon má poněkud narušený barvocit.

Základními dvěma elementy, které u Infinity občas ladí a občas spolu pekelně zápasí, je na jedné straně splavnost melodických refrénů a na straně druhé (nechci přímo použít pojem coreová, ale zhruba tímto směrem natočená) uřvanost a uštěkanost. Dokážu si docela dobře představit, že pokud by kluci upřednostnili melodickou složku, šlapali by na paty jihočeským Blamage, refrénové melodické skluzavky či nenáročně chytlavé a dějové chutné sloky fungují víc než spolehlivě, bohužel přesně do okamžiku vnuceného (a třeba jen kraťounkého) brzdícího zdrsnění. Jako nejlepší příklad poslouží úvodní „Svět na mě padá“. Následující „Fajnovej život“ dokazuje, že pokud se ta natlakovanost drží melodické linky a nesnaží se o nějakou kličku či vykopnutí z rytmu, může být velice funkčním kořením. Do opačného gardu se pak Infinity postaví s dalším kouskem – „Korupce“ sází vyloženě na uštěkanost s pseudorapem ve slokách, sekané riffy a skandovatelný důraz, ve kterém pak ta refrénová melodická vlnka působí až úlevně. Pokud by takovéto přehazování skladeb skončilo výhradně u dvou hromádek, asi by se s tím dalo srovnat. Infinity však nabídnou i jakousi neskutečně utahanou polohu (samozřejmě pokříženou s výše uvedenými klady a zápory), při které snaha o emoce („Stejně se tam sejdem“), či brouzdání ke sladké popině („Nekonečno“, jehož nepřirozeně protahovaný refrén těžce tahá za uši) zní docela beznadějně.

Celkem konzistentní hybrid, ve kterém jsou jednotlivé složky na sebe napasovány občas za jakoukoliv cenu. Možná to příznivci moderny uvidí trochu jinak, já jsem přesvědčen o tom, že by Infinity prospěl trochu jasnější směr i krocení snahy o žánrovou neomezenost. Jenže to by asi kluci klidně mohli zůstat pod vlaječkou Silent Hill.

Savapip             


BZ INFINITY

YouTube ukázka - Nekonečno

Seznam skladeb:
1. Svět na mě padá
2. Fajnovej život
3. Korupce
4. Mayday
5. Do očí
6. Poslání
7. Bída
8. Stejně se tam sejdem
9. Nekonečno
10. Vrah
11. Zase sám
12. Černej den

Sestava:
Franta Míček – zpěv, kytara
Sláva Baxant - kytara
Martin Břenek - baskytara
Petr Purket - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 43:33
Země: Česká republika

Diskografie:
2014 - Infinity

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.05.2015
Přečteno: 1876x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08604 sekund.