CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MAX PIE - Odd Memories

O dva roky staré desce belgických Max Pie jsem prohlašoval, že díky epické tvrdosti a agresivitě, melodické splavnosti, progresivní barevnosti, nabušenosti a přesvědčivosti je pro mě tahle parta jednou z velice perspektivních power-progresivních kapel. Vydání nového alba s názvem „Odd Memories“ dělí od předchůdce bez devíti dnů rovné dva roky, což se s ohledem na délku nahrávky a její propracovanost může zdát jako poměrně krátká doba, ale soudě podle toho, že tvorba předchozího strhujícího alba netrvala spolku kolem křiklouna Tonyho Carlina o mnoho déle, je zřejmé, že Max Pie vysoké pracovní tempo svědčí. „Odd Memories“ totiž ve své přesvědčivosti plynule navazuje na předchozí opus „Eight Pieces – One World“.

Jen to (v těch zašmodrchanějších pasážích) nemusí být hned láska na první poslech, Max Pie totiž ve své barevnosti a rozmanitosti zašli ještě o nějaký krůček dál. Takže když agresivita, tak pořádná, když chaos, tak maximální, když emoce, tak vyhrocené až na kost a když melodie, tak stoprocentně přitažlivé. Což na straně jedné přinese ještě o něco intenzivnější zážitky, na straně druhé se ten kontrast mezi oběma stylovými spektry ještě o něco rozšířil a není to zrovna jednorázová záležitost tyhle rozdíly plně vstřebat. Porovnáte-li totiž zběsile divokou pecku mezi oči „Age Of Slavery“, které vládne zdánlivě naprostá až kakofonická neuspořádanost a z řetězu utržený a rozevlátý Tonyho řev (že nejde jen o jednorázový úlet, předvedou Max Pie i v elektronikou moderně střihnuté hrubosti „Cyber Junkie“) s vrcholně melodickou „Promised Land“, s nádhernou symbiózou vyčnívajících kláves a kvaltujících kytar a zase na hranu vypjatým Tonyho projevem, nebo s rozjímavou „Hold On“, která nemá potřebu přehnaně se držet nějaké snadno zapamatovatelné struktury, staví na propracovaném emotivním vokálu a nádherně vygradovaném sóle, dojdete zákonitě k tomu, že Max Pie můžou nastavit kteroukoliv svoji tvář, a budou působit naprosto uvěřitelně. Ta různorodost nálad může být i největším problémem alba. Polemizovat s těmi, kteří budou tvrdit, že je obtížné akceptovat tuhle desku jako jednolitý celek rozhodně nebudu, byť po určitém systematickém obroušení hran ve finále i tohle považuju za přednost Max Pie.

Devět kousků plus jedno intro na ploše víc než jedné hodiny pro udržení pozornosti vyžaduje dostatek změn, nápadů i dovedností. Vzhledem k tomu, že za použití nůžek bych se přimlouval jen v nejdelší „Love Hurts“ a již zmíněné syrové „Cyber Junkies“ (právě tahle nestravitelná věc je pro mě tím nejvýraznějším důvodem k tomu nejít v hodnocení výš), je jasné, že Max Pie tyto elementy nabídnou v dostatečné míře. To, že si na klávesách zahostoval Julien Spreutels a od posledního alba došlo v kapele ke změně na postu basáka je informace jen doplňující, melodramatické a výpravné „Odd Memories“ je velkou a podařenou show především díky specifickému vokálu Tonyho Carlina a šikovné hravosti kytaristy a klávesáka Damiena Di Fresca.

Savapip             


www.maxpie.be

YouTube ukázka - Unchain Me

Seznam skladeb:
1. Odd Memories Opening
2. Age of slavery
3. Odd Future
4. Promised Land
5. Love Hurts
6. Don't Call My Name
7. Hold On
8. Unchain Me
9. Cyber Junkie
10. The Fountain of Youth

Sestava:
Tony Carlino - zpěv
Damien Di Fresco – kytara, klávesy
Lucas Boudina - baskytara
Sylvain Godenne - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 1:02:43
Label: Mausoleum Records
Země: Belgie

Diskografie:
2011 – Initial Process
2013 - Eight Pieces – One World
2015 – Odd Memories

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.07.2015
Přečteno: 1798x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Na třetídesku MP jsem...15. 07. 2015 12:41 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09853 sekund.