PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THY ART IS MURDER - Holy War

Australští Thy Art Is Murder vstoupili na scénu před pěti lety debutovým albem „The Adversary“ a ihned se zapsali do hudební historie jako extrémně agresivní a brutální kapela, jejíž čirý deathcore vyeskaloval v minulém počinu, prozaicky nazvaném „Hate“. Dalo by se říci, že album „Holy War“ navazuje na „Hate“ co se týče melodických partů a využívá je mnohem více. Zatímco „Hate“ je ale pořádná nálož agresivní hudby, zpestřená o melodicky záživná místa, „Holy War“ v tomto směru spíše selhává.

Pojďme si předchozí výrok trochu více rozebrat. Extrémní podlazení, hluboké growly, deathmetalové riffy a blast beaty s ultrarychlou dvojšlapkou = Thy Art Is Murder. Tohle je nesporný fakt, kterého si je vědoma i samotná kapela. Samozřejmě, deathcore nepatří k elastickým metalovým stylům a moc navíc se v něm vymyslet nedá. Proto chápu směr daný kapelou, zvýrazňující atmosférické vyhrávky a navození kontrastu řízného podkladu s vytaženou vyhrávkou. Nechápejte mě však špatně – Thy Art Is Murder jsou stále z 90% tou nas*anou kapelou, kterou znáte z dřívějška. Bohužel těch 10% ničím navíc nepřekvapí a tak se záměr mine s dopadem na posluchače a výsledná deska není tak ani brutální s tahem na branku, ani neobsahuje zpestřující melodická zajímavá místa. Zřejmě se jedná o album obsahující mezistupeň k daleko radikálnějším deskám, byť osudu typu Bring Me The Horizon se s největší pravděpodobností nedočkáme. Na to se Thy Art Is Murder až příliš silně etablovali ve svých začátcích.

Výjimky ovšem potvrzují pravidlo a i na "Holy War" je několik songů, které stojí za poslech. Titulní skladba pracuje vhodně s nosnou vyhrávkou a „Coffin Dragger“ s přispěním vokalisty z Parkway Drive Winstona McCalla zase dává vzpomenout na přímočařejší songy staršího data. Netradiční kompozicí oplývá poslední „Naked and Cold“ s klasickým kytarovým sólem a působivým breakdownem. Zbytek songů lze označit za veskrze průměrný, neboť v něm nefiguruje žádný moment překvapení a aranžmá, potažmo momenty v něm vyskytující, jsou více či méně zaměnitelné mezi sebou. Vzniká tak produkt, který rychle zmizí z poslechu a už se k němu nemáte chuť vracet, protože slyšíte více než půl hodiny kolovrátku a pokud máte náladu na rozbíjení věcí kolem sebe, sáhnete spíš k propracovanějšímu ná*eru typu Decapitated, Suicide Silence nebo Whitechapel.

Charakteristika „všechno správně, ale nic navíc“ sedí dokonale. Muzikantské výkony jsou obdivuhodné (bubeník!), produkce je vymazlená a i ty texty se snaží něco sdělit. Jediným problémem je tak ještě nevyvinutý skladatelský potenciál, jenž se pohybuje na pár nosných pilířích (deathmetalové riffy, atmosférické vyhrávky, breakdowny) a ty pouze skládá libovolně na sebe. „Holy War“ je tak jen dalším krůčkem k něčemu, co může celosvětově prorazit a posunout název kapely výš na těch nejlukrativnějších světových festivalech. Dřímající potenciál by bylo velkou škodou nevyužít.

Radek Neuman             


FB THY ART IS MURDER

YouTube ukázka - Holy War

Seznam skladeb:
1. Absolute Genocide
2. Light Bearer
3. Holy War
4. Coffin Dragger (feat. Winston McCall)
5. Fur and Claw
6. Deliver Us to Evil
7. Emptiness
8. Violent Reckoning
9. Child of Sorrow
10. Naked and Cold

Sestava:
Chris "CJ" McMahon – zpěv
Andy Marsh - kytara
Sean Delander - basová kytara, kytara
Lee Stanton - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 38:38
Label: UNFD, Nuclear Blast
Země: Austrálie
Žánr: deathcore

Diskografie:
2010 - The Adversary
2012 - Hate
2015 - Holy War

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.07.2015
Přečteno: 2667x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Překvapilo mě...7. 11. 2015 23:31 peliculiar


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0929 sekund.