PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DARKOLOGY - Fated To Burn

Tak trochu přetechnizovaná muzika pro muzikanty, tak trochu sveřepý, syrový a nepříliš melodicky ohebný power metal zámořské provience. Svérázný nespoutaný vokál s neposednými manýrami v duchu King Diamonda. Víc než hodinová, naráz nesnadno stravitelná nálož, u které asi budete potřebovat slušnou porci rotací, než budete moct tvrdit, že se vám některý z motivů dostatečně zažral pod kůži. A přes to všechno, když se všechny tyto zdánlivé těžkosti vzájemně propletou, leze z toho hodně zajímavá muzika. Tvrzení (na které můžete na síti narazit), že se jedná o jedno z nejlepších ryze metalových alb v poslední dekádě bych sice nebral úplně doslova, ale že sílu má, na to vezměte jed.

Řeč je o druhé desce dallaských power progresivců Darkology, které před jedenácti lety dali dohromady bráchové Harrisové (Brian třeba tloukl na první desce Firewind nebo na druhé desce Kenziner, Michael krotil struny např. u Vitalije Kuprije). Ti k sobě časem přibrali basáka Mika Neala a křiklouna Kellyho Sundowna Carpentera (Adagio, Iron Mask, Beyond Twilight, živě Firewind) a v tomto složení vydali před šest lety velice dobře hodnocené album „Altered Reflection“ na které letos navazují s novinkou „Fated To Burn“. Na něm si přijdou na své především příznivci technických kliček, instrumentálního mistrovství, až maniakální detailnosti (ta nebrání tomu, aby se Darkology občas svezli na melodické skluzavce) skladeb, svérázně spektakulárního jedovatého vokálu a vytrvale alarmující, potemnělé a neklidné atmosféry. Přihoďte k tomu prsty a uši producenta Chrise Tsangaridese, odpovědného za sytý a průrazný zvuk a vyjde z toho zajímavé album, jehož podrobný popis by vydal na malou knížku.

„Fated To Burn“ je totiž velice energické, proměnlivé album s bohatým propracovaným dějem, výraznými riffy, pestrou a neustále něco kutící rytmickou, decentním klávesovým šmrncnutím a zabijáckým (a to doslova, pokud vám mňoukání, jekot a řezavé svíjení Carpenterových hlasivek nesedne, těžko budou mít Darkology šanci) zpěvem, u kterého jako největší tahák jednoznačně funguje čtyřdílná a spektakulárně výpravná kompozice „The Nightmare King“ (škoda jen, že její gradace nedosáhne až na úplný vrchol), následovaná tahavě melodickou „On Morrow´s Break“ s emotivním zpěvem, titulní vyzývavě jedovatá „Fated To Burn“ s prstolamným kytarovým sólem, či houževnatá, hrubá (zvláštní, že zrovna v téhle náladě dostanou tolik prostoru klávesy) „Festival Of Fear“, dělající čest svému jménu, ale sázející třeba i na drobný vtípek v podobě cirkusového úryvku.

Náročná deska, nic pro ty, kteří nemají čas a dají jen na první dobrou, zato fandové Metal Church, Crimson Glory, Judas Priest či hrubších poloh Savatage budou nejspíš příst blahem.

Savapip             


www.darkology.com

YouTube ukázka - Kill Me If You Can

Seznam skladeb:
1. Kill Me If You Can
2. Beyond the Grave
3. On Morrow's Break
4. The Eyes of the Machine
5. Quantum Genocide
6. Shadows of Oth
7. Fated to Burn
8. 21st Century Frankensteins (Nobot II)
9. Festival of Fear
10. Holy
11. The Nightmare King
12. Your Hollow Soul

Sestava:
Kelly Sundown Carpenter - zpěv
Michael Harris – kytara, klávesy
Mike Neal - baskytara
Brian Harris - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 1:04:26
Label: Prime Eon Media Ltd.
Země: USA

Diskografie:
2009 – Altered Reflections
2015 – Fated To Burn

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.10.2015
Přečteno: 1819x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08742 sekund.