IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DELONG - Smell The Roses

Máte-li v životopise napsáno, že jste se aktivně podílel na deskách rockových velikánů Pretty Maids (a bavíme se o albech, která tuhle partu katapultovala mezi elitu), dá se očekávat, že nebudete hudebnímu světu úplně lhostejní. Máte-li však v tom životopise taky následně čtvrt století nepopsaných stránek, odvolávat se na dávný úspěch by bylo asi hodně bláznivé. A v téhle situaci se ocitl Allan Delong (vlastním jménem Allan Kitgard Jensen), který krotil čtyři struny na prvních třech albech dánských nestorů. Po pětadvaceti letech od vydání desky „Jump The Gun“, která byla donedávna jeho posledním zápisem do metalových dějin, přichází s krátkometrážní prvotinou svého projektu DeLong, který rozběhl před třemi lety.

EP „Smell The Roses“ přináší šestici skladeb, které vychází z kořenů melodického hard rocku, které nemají žádnou potřebu pokukovat po jakékoliv moderně a ze kterých, světe div se, lze alespoň částečně zacítit rané Pretty Maids. Allan nebyl podepsán pod žádnou ze skladeb, kterými Ronnie Atkins a Ken Hammer na konci osmdesátých let minulého století dobývali svět, takže na snahu jet po těchto kolejích nebylo možné jednoznačně vsázet, ale už titulní otvírák „Smell The Roses“ vychází přesně z té melodičnosti, zpěvnosti a přímočarosti, kterou voněly rané kousky služtiček. Jasně, „Smell The Roses“ zní přece jen o poznání skromněji a méně dravě, ale jednak je potřeba vzít v úvahu zjevně jiné finanční možnosti, fakt, že „Smell The Roses“ je vlastně lehce utajený one man project (na kterém Allanovi vypomáhá pěvec Allan Kronbaek a kytarista Thomas Hansen a v jednom kousku i kytarista Piet Sorensen) a vlastně i stav, že zatímco tehdy Pretty Maids měli ambice ohromit a dobýt svět, DeLong si spíš jen tak příjemně rockují pro (nejen) vlastní potěšení.

I proto deska zní velice uvolněně a s každou další skladbou se ta provázanost s Pretty Maids čím dál tím víc rozvolňuje, takže spíš, než Allana podezřívat z toho, že by se snažil příliš těžit ze svého dávného působiště, lze ocenit jeho chuť představit jeho vkusnou a sympatickou poctu hard rocku. Pokud vás oslovuje písničkářsky vyzrálý rock, zkuste „Smell The Roses“. Tahle růže je sice mnohem (mnohem) skromnější, než třeba poslední album Mikea Trampa, ne až tak dokonale melodicky vytvarovaná, nemá ani takový nadhled a vyzrálost, ale i tak voní velice příjemně, staromilsky, nekomplikovaně a upřímně. Hladivá rocková nostalgie.

Savapip             


FB DELONG

YouTube ukázka - Smell The Roses

Seznam skladeb:
1. Smell the Roses
2. Too Hard to Handle
3. A Closer Look
4. Liar
5. Mother
6. Under the Sun

Sestava:
Allan Gronbaek - zpěv
Thomas M. Hansen - kytara
Allan Delong – vše ostatní

Rok vydání: 2015
Čas: 27:17
Země: Dánsko

Diskografie:
2015 – Smell The Roses

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.11.2015
Přečteno: 1567x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0997 sekund.