PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SPIRITZ - Perfect Sides

První pokus se svým debutovým albem „Perfect Sides“ udělali alternativci z Ukrajiny Spiritz v loňském roce, ale moc ohlasů na něj nebylo možné zaznamenat. Čert ví, v čem byl pes zakopán, když druhé kolo s tím samým albem v letošním roce vyznívá – alespoň co se týká množství ohlasů, které jsou poměrně rozporuplné – poměrně hlasitěji. Původní verzi jsem neslyšel, takže si netroufám tvrdit, že tím hybatelem změn je přítomnost producenta Roye Z, který je pod remasterem podepsaný. Ona by ale ani ta jeho výpomoc asi nebyla nic platná, kdyby Spiritz neměli v rukou něco, co má šanci posluchače zaujmout. A já se v těch značně rozdílných hodnoceních téhle desky počítám k těm, kteří si „Perfect Sides“ prakticky stoprocentně užili (a v některých momentech by se dalo mluvit i o nadšení z jejich tvorby).

Spiritz se totiž povedla věc, která mi u řady moderně znějících spolků často chybí – do kombinování soudobého soundu a moderního přístupu (výrazně rytmická, někdy až „skákací“ muzika) se základem kdesi z klasického hard rocku se jim (sem tam) podařilo nacpat nevázanost, oprásklost, ležérní přezíravost, tedy vlastnosti, které byly poznávacím znamením leckterých úspěšných vlasáčů v osmdesátých letech, a i když už se jim v některých skladbách nepodařilo dojít až k této hranici, stále zůstávají snadno uvěřitelní a všech dvanáct položek alba absolvují bez ztráty kytičky. Zásluhu na tom prvním má především projev křiklouna Bobbyho Blacka, v tom druhém jej pak vydatně podporuje i zbytek kapely, takže není problém kromě emotivního a často až na dřeň vyhroceného zpěvu narazit na snadno zapamatovatelné melodie či šikovná kytarová sóla.

Nejpovedenější skákačku Spiritz nabízejí v poťouchlé (takový hudebně strašně umírněný a náladou nevázaný punk, jenž průběžně hutní a potemňuje) „Freedom Zone“ s neposedným riffem a živočišným sólováním, které v druhé polovině dost podstatně zvážní charakter této skladby, v rockově nenáročné pohodě „Insane“, kde Bobby do svého hlasu propašuje špetku plačtivosti a sympaticky se hlasově obnažuje v melodickém refrénu, je zajímavé i sledovat, jak Spiritz dokáží překvapivě tuhle skladbu vygradovat, v „Desire“ se Bobby blíží k melancholii (byť jsme stylově v úplně jiné hudební dimenzi) a následné vyhrocené emotivnosti To Die For. Že je spektrum barev Spiritz velmi rozmanité, kluci demonstrují v baadické „The Crow“, či v závěrečné syrovější a lehce nervní štěkačce „Here We Go“, kde se ke slovu dostanou i trefně zaaranžované smyčce.

Energické, rozmanité a pestré moderní album, které svůj náboj neztrácí ani na okamžik.

Savapip             


spiritzband.com

YouTube ukázka - You In Me

Seznam skladeb:
1. Last Exam
2. Freedom Zone
3. You In Me
4. Insane
5. Life # 9
6. Not for You
7. Little Dead People
8. The Crow
9. Stop the Rain
10. Bad Moon
11. Desire
12. Here We Go

Sestava:
Bobby Black - zpěv
Alex Serkin - kytara
Ed - kytara
Sammy “Ghost” Serkin - baskytara
Keren Keen - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 51:23
Země: Ukrajina

Diskografie:
2014 – Perfect Sides (reedice 2015)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.11.2015
Přečteno: 1535x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09046 sekund.