PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Dean WALLACE - Metal Family

Debutové album francouzského multiinstrumentalisty Deana Wallace s přátelským názvem „Metal Family“ je takovým metalovým „Návratem do budoucnosti“. Ve svém základu vypráví o tom, jak mohla hrát Metallica, kdyby… Těch kdyby je sice celá řada, k nejvýznamnějším lze zařadit tato: kdyby se Metallice nepodařilo získat takový věhlas, kdyby její transformace z thrashové úderky v roce 1991 (tady někde je doba toho potenciálního návratu) nabrala výraznější kurs směrem ke klasickému heavy metalu a kdyby se to všechno v čase zašmodrchalo natolik, aby si Metallica ještě nesetřela jakýsi nevinný nováčkovský pel a zápal. Ale i přes tato kdyby, sklon k výrazným riffům, důraz, razance, cit pro hrubou melodičnost a hlavně Hetfieldovsky zabarvené hrdlo Deana Wallace tuhle asociaci nabudí od úvodní skladby a tenhle pocit pak už jen sílí a sílí.

Úvodní skladbu „Get Away From My Home“ dokázal Dean Wallace (ještě pod hlavičkou kapely Whymper, z jejíhož repertoáru na albu využil i odérem Megadeth načichlou „Flying Coffin´“) protlačit v kalifornském metalovém rádiu na druhé místo hitparády a není se co divit – recept, spojující potřebnou jednoduchost a přímočarost, melodické kytarové sólo, důraznou rytmiku, sekané riffy a chraplavě uštěkaný zpěv prostě funguje a „Get Away From My Home“ je zároveň dokonalým reprezentantem desky, neboť v tomhle duchu se pojede po většinu doby. Z následující naléhavé „Our Only Chance“ vykoukne tvrdošíjná riffová podobnost s posledním albovým zářezem Savatage, „I´m Not A Hero“ nabídne parádní symbiózu přitažlivé melodie a výhružné kytary, jejíž vyhrocené sólo pak kopne tuhle skladbu na samotný vrchol nabídky. Na ten se pak Dean Wallace ještě vyšplhá (v emotivním duchu metallicovských balad) s melancholickou „My Eternal Why“ s úžasně vygradovanou explozivní atmosférou. Je trochu paradoxem, že vlastně až s titulní skladbou „Metal Family“ se ta matrice začne ošoupávat a v samotném závěru tak deska na moment ztratí dech, což vzhledem ke kvalitě předchozího materiálu ale není kdovíjak zásadní ztráta.

Pokud si výše uvedená kdyby nedokážete představit, bez obav po „Metal Family“ sáhněte. Nejde o žádnou bezduchou kopírku, Dean Wallace nejen že spolehlivě obsluhuje veškeré nástroje a přesvědčivě zpívá, ale dokáže nabídnout plnou desítku metalově chytlavých melodií a šťavnatých riffů, takže by bylo škoda nestat se aspoň na chvíli členem jeho metalové rodiny.

Savapip             


www.dean-wallace.com

YouTube ukázka - Our Only Chance

Seznam skladeb:
1. Get Away From My Home
2. Our Only Chance
3. The New Slavery
4. I’m Not A Hero
5. Its My Turn
6. The Ferryman Of Soul
7. My Eternal Why
8. Flying Coffin
9. Headshot
10. Metal Family

Sestava:
Dean Wallace - vše

Rok vydání: 2015
Čas: 50:51
Země: Francie

Diskografie:
2015 – Metal Family

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.12.2015
Přečteno: 1980x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10111 sekund.