PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ALL WILL KNOW - Deeper Into Time

Mají to ty moderní kapely těžké. Je hezké hlásit se k myšlence prosazení se prostřednictvím inovativního a moderního melodického deathu, jenže jak zbořit tu překážku, že podobným nápadem se v současnosti zabývá přehršel dalších spolků? Šestice z německého Darmstadtu All Will Know na to na svém druhém albu „Deeper Into Time“ jde prostřednictvím elektroniky, kterou nenásilně rozpouští do svého vytrvalého souboje mezi agresivním nátlakem a melodičností.

Ten je (zcela v duchu stylových pravidel) tím zásadním hybatelem na téhle desce a průběžně v rámci jednotlivých skladeb vychyluje děj tu na jednu, tu na druhou stranu. Naštěstí se vše odehrává přirozeně a bez nějakého násilného roubování jedné větve na druhou, a bez nějakého cíleného upřednostňování některé z ingrediencí. Díky tomu se na desce najdou skladby, ve kterých dominuje melodičnost s příjemně čistým zpěvem, či optimistickými sbory, ve kterých hrubší elementy jen důvtipně zahušťují atmosféru, stejně tak jako skladby, které jednoznačně vsází na hrubost, chropot, uštěkanost, drtící testosteron a melodická refrénová sklouznutí uvolňují tento tlak, bez toho, aby se vytrácela energie. Elektronika nemá potřebu cpát se do popředí, takže ani v nejmenším neruší, atmosféru alba příjemně oživuje a v podstatě to samé lze říci o kytarových sólech i dynamicky pestrých bicích, či o střídání a proplétání čistého zpěvu se zatuchlým chropotem, či uštěkaným řevem. Proč, když je všechno tak, jak má být, nelze nad „Deeper Into Time“ bezuzdně jásat? Inu, All Will Know“ vyloží všechny své karty nejpozději ve třetí „Still, Cold And Lost“ (jasně, nasazení vypravěče a melancholického piána v „Towars Deliverence“ či skandované sbory v „The Rain I Bring“ se ze vzorců sice vymykají, ale schéma nijak zásadně nenaruší) a až do konce alba tak drží jednu, sice barevnou a pestrou, ale přece jen odhadnutelnou a postupně lehce uvadající lajnu. Vrcholem alba se (vyjma posledních dvou kousků) může stát prakticky každá položka, ale jen těžko vás některá z nich dotlačí až k nadšené extázi.

Budete-li chtít s kapelou polemizovat na téma inovativnosti jejich muziky, asi to bude nikam nevedoucí dlouhá debata, protože All Will Know, ač se hlásí k inovacím, nejsou kdovíjak zásadní objevitelé nových postupů. Na druhé straně se na moderní vlně vezou bez nějakého škobrtání a naprosto spolehlivě jsou schopni uspokojit (za předpokladu, že tito nebudou ortodoxně trvat na stylových hranicích) melodiky i agresory, kteří by se u „Deeper Into Time“ mohli o něco víc než dobře (jak známo, dobře je za tři) pobavit.

Savapip             


www.allwillknow.de

You Tube ukázka - Deeper Into Time

Seznam skladeb:
1. Home
2. Deeper Into Time
3. Still, Cold And Lost
4. Towards Deliverence
5. Feed Their Minds
6. Reset That Clock
7. Exceed And Refine
8. The Rain I Bring
9. Solitude In Fear
10. Existence Denied

Sestava:
Frank Richter - zpěv
Jan Jansohn - kytara
Steffen Henneberger - kytara
Tobias Brzitwa - baskytara
Felix Ü. Walzer – klávesy, programování
Bernhard Schneider- bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 46:46
Label: Noizgate Records
Země: Německo

Diskografie:
2012 - Contact
2015 – Deeper Into Time

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.01.2016
Přečteno: 2058x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0863 sekund.