PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Martin PAVLÍČEK (NOT PERFECT) - Největším hnacím motorem je to, že nás to pořád baví a i od lidí se nám dostává kladných ohlasů

Okřídlené rčení praví, že nikdo není dokonalý. Z tohoto pohledu si pražská kapela Not Perfect zvolila vlastně dokonalý název. Zda se parta, která před vice než třemi lety vznikla proto, aby podpořila sólové album coverů své původní zpěvačky, blíží hudební dokonalosti, posuďte na stránkách Not Perfect, s děním okolo kapely vás mezitím seznámí kytarista Martin Pavlíček.

Na úvod našeho povídání bych tě rád požádal, abys kapelu Not Perfect blíž představil, kdo kapelu tvoří? Byť vaše historie nesahá příliš hluboko, který moment z toho, co jste spolu dosud prožili, považuješ za nejdůležitější?
Kapela existuje od roku 2012. Tvoří jí zpěvačka Petra Mudráková, basista Adriano Neri, bubeník Tomáš Fejt a kytary obstarávám já s bráchou Lukášem. Nejdůležitější moment, i když už to bude za chvíli rok, je příchod Petry a Adriana. Kapelu to neskutečně nakoplo. Pak to byla výhra dobříšského Rockfestu 2013 a koncert na mělnickém vinobraní.

Čím bys neznalého posluchače nalákal na poslech kapely Not Perfect, co považuješ za vaši nejsilnější stránku?
Dost složitá otázka. Snad to nebude působit namyšleně, když řeknu, že naše kapela nezní úplně obyčejně, máme zajímavé aranže a v čele půvabnou zpěvačku s velmi zajímavým hlasem. (smích)

Loňský rok byl pro Not Perfect docela pestrý, co se změn sestavy týká, podle termínu ohlášení hledání nových spoluhráčů a oznámení nováčků v kapele se zdá, že to hledání bylo poměrně snadné. Je to zdání správné, nebo v případě rychlého objevení nového basáka a zpěvačky platilo, že odvážnému štěstí přeje?
Kupodivu to opravdu bylo celkem snadné. Sehnání nového basáka nám trvalo paradoxně déle, než sehnání zpěvačky, čehož jsme se báli nejvíc. Nahradit Daniely osobitý hlas nebylo vůbec jednoduché. Nakonec byl zájem větší, než jsme čekali. Ale výběr jsme hodně rychle zúžili na tři adeptky, kde Petra byla bezkonkurenční. U postu basáka se to trošku táhlo. Ale když přišel Adriano, bylo jasný, že patří k nám (smích)

Co se náhrady za původní zpěvačku Danielu Langrovou týká, bylo jasné, že Not Perfect berou pouze zpěvačku, nebo existovala varianta s chlapem u mikrofonu?
Chlapovi jsme se určitě nebránili, ale už dopředu jsme tušili, že to nevyjde. Mám pocit, že dobří zpěváci jsou u nás silně nedostatkové zboží. Pár zájemců se sice ozvalo, ale to nestojí ani za zmínku. Taky už všichni byli zvyklí na ženskou, tak proč to měnit.

Když jste kapelu zakládali, jaké jste s ní měli ambice a plány, jak daleko jste se na téhle cestě dostali a co je v současné době pro tebe tím největším hnacím motorem?
Ambice a plány nebyly vůbec žádné. Kapela vznikla úplnou náhodou, když brácha slyšel chystané album coverů naší kamarádky Daniely. Ta hudba a Danielin zpěv ho tak nadchly, že po pěti letech oprášil kytaru a začal hrát. Pak přišel s nápadem, co udělat kapelu, kde bychom si s Danielou zahráli podobný covery. Mně se ten nápad líbil, na basu jsem oslovil mýho dobrýho kamaráda Zdeňka Imramovského a na bicí jsme zlanařili Tomáše, který byl toho času bez kapely. Jenže po nějaké době jsme zjistili, že to chlubení se cizím peřím nás zas tak nenaplňuje. Začali jsme teda pracovat na vlastních věcech a kapelu brát trochu vážněji. Ze sezónní záležitosti se stala regulérní kapela. Největším hnacím motorem je to, že nás to pořád baví a i od lidí se nám dostává kladných ohlasů.

Na vašem bandzone profilu v posledních dvou letech přibyly vždy dvě nové skladby, jaký je plán na rok 2016? Neuvažujete o nějaké oficiální nahrávce?
O regulérním albu uvažujeme, ale určitě to nebude letos. Máme v plánu natočit zase pár nových skladeb, ale tentokrát bychom chtěli oslovit nějakého profíka a možná vydat aspoň EP. Do teď jsme si všechno točili svépomocí ve zkušebně. Zvuk není špatný, ale pořád to není ono. Takže teď bychom do toho chtěli trochu zainvestovat. V plánu je i videoklip.

Jak velký význam přikládáte textům, jaká témata vás zajímají?
Tohle je otázka spíš na Petru. Texty jsou kompletně v jejích rukách. Zatím jsme jí zamítli pouze jeden (smích) Texty u nás hrají velkou roli. Chceme, aby měly hlavu a patu a měly nějakou úroveň. Téma se většinou točí kolem každodenních problémů, které prožívá každý z nás.

Jak jste na tom s živým koncertováním, kde je možné vás v dohledné době vidět? Vedete si nějakou statistiku ohledně koncertů, kolik jich máte za sebou a který považuješ za nejvydařenější?
Letošní koncerty teprve plánujeme. Máme rozjednaných několik akcí, tak uvidíme, co z toho vyjde. Určitě nás nemine pár koncertů v našem oblíbeném pražském klubu KAIN, kde zahrajeme pravděpodobně v březnu, zase s nějakým hostem. Koncerty budeme postupně zveřejňovat na našem BandZone profilu. Statistiku si vedu, zatím jsme odehráli 29 koncertů. Není to mnoho, ale dobrého pomálu, že? (smích) Povedených koncertů bylo víc, naštěstí převládají nad těmi nevydařenými. Ale asi největší zážitek bylo již zmíněné mělnické vinobraní v roce 2014.

Co pro tebe bylo z pohledu muzikanta i fanouška top událostí 2015 (koncert, festival, album apod.)?
Z pohledu muzikanta náš první koncert v nové sestavě na Touchenfestu. A z pohledu posluchače rozhodně pražský koncert Stevena Wilsona a koncert Stromboli v Českém Brodě.

Které kapely patří mezi vaše největší inspirace?
Je to různé, každý máme svoje oblíbené interprety. Péťa hodně ujíždí na Ritchie Kotzenovi. Adriano hraje v druhé kapele death metal a poslouchá italský pop. Já zas ujíždím na Pain of Salvation, rád si poslechnu i Čechomor nebo Enigmu a na to klidně Meshuggah. 4/5 naší kapely se shodnou například na Porcupine Tree. Ale konkrétní inspiraci nemáme, ani nechceme mít.

A teď už jen závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se Tě na to zeptal
Přestaňte hladit telefony, zvedněte zadky od facebooku a běžte se bavit! Díky za rozhovor!

Savapip             


BZ NOT PERFECT

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.01.2016
Přečteno: 3058x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09276 sekund.