PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INNER SENSE - Life Sentence

A teď jsme zde s naším debutovým albem, na které jsme velmi hrdí…, tuhle větu po sedmi letech existence umístila na svých stránkách stockholmská čtveřice Inner Sense, když na podzim loňského roku vydala album „Life Sentence“. Album, které vody symfonického metalu kdovíjak bouřlivě nezčeří, ale které by fanoušky tohoto stylu mělo potěšit. Splňuje totiž prakticky téměř vše, co daný žánr vyžaduje, nepobuřuje nějakým náznakem agrese či přílišným vybočováním ze stylových kolejí a pro finální hodnocení je tak podstatné prakticky jen to, jestli vám takové dodržování pravidel stačí ke spokojenosti.

Soudě podle její lehké dominance, je hlavní postavou kapely blonďatá zpěvačka a klávesanda Jenny Larsson. Není se co divit, vždyť stála společně s kytaristou Markusem Sarronlahtim (tím máme definovanou druhou hlavnější postavu Inner Sense, rytmika v podobě bratrů Gustafssonových, která dorazila až o rok později, plní spíš jen úlohu stabilní jistoty na zadních pozicích) u zrodu kapely. A když už bychom chtěli hledat element, který má tendence alespoň občas stylové mantinely otestovat, bude jím právě sympatická zpěvačka. To, že občas příjemně přibrousí své hlasivky, to je rozhodně ku prospěchu věci. To, že sem tam má potřebu sáhnout k podivným vokálním linkám, které (a nehledal bych v tom nějakou nekoordinovanost zpěvu, spíš úmysl) nekorespondují s ostatním děním a dokonce narušují atmosféru alba, to už může být problém. Stejně jako fakt, že z jedenáctky skladeb sice žádná neurazí, ale stejně tak žádná nemá ani potenciál zůstat na kdovíjak dlouho uchovaná v paměti. Chytlavý motiv v úvodní „St. Elmo ´s Fire“ ztrácí šťávu v pomalejších pasážích, dramatičnost úvodu v „This Body Of Mine“ postupně vyprchá a změny tempa skladbě příliš neprospívají, v „Thy Will Be Done“ či ve „Fountain Of Youth“ přes veškerou živost ne a ne se dostavit nějaká pointa či gradace. Jenny má tendence dominovat i s černobílými klapkami a tak chvíle, kdy se její hlas potkává s atmosférickým piánem, patří k nejsilnějším momentům alba. A kdyby Inner Sense pustili do svého základu víc takových oživení, jako je finální koketování s akustickou kytarou a latinou v uvolněném závěru melancholické a příjemně houpavé „Final Nail In The Coffin“, bylo by hned líp.

Nenáročná a celkem neškodně příjemná deska, která za sebou nenechá žádný výraznější chuťový ocas, nepřinese žádný vrchol, ani žádný zásadní propad. Taková solidní jistota.

Savapip             


FB INNER SENSE

YouTube ukázka - Safe In the Shadows

Seznam skladeb:
1. St. Elmo's Fire
2. Only the Silent
3. Safe in the Shadows
4. Angel in Disguise
5. This Body of Mine
6. Pitiful Mind
7. A Different Part of Paradise
8. Thy Will Be Done
9. Fluorescence
10. Fountain of Youth
11. Final Nail in the Coffin

Sestava:
Jenny Larsson – zpěv, klávesy
Markus Sarronlahti - kytara
Fredrik Gustaffson - baskytara
Tobias Gustaffson - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 49:21
Země: Švédsko

Diskografie:
2015 – Life Sentence

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.02.2016
Přečteno: 1432x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13843 sekund.