CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TAINTED NATION - On The Outside

Když se řekne jméno Pete Newdeck, předpokládám, že příznivcům hard rocku v uších jako první zazvoní kapela Eden´s Curse, ve které Pete dlouhá léta tloukl do bicí soupravy. Když před třemi lety Eden´s Curse se svým čtvrtým „Symphony Of Sin“ poněkud vyklízeli dobité pozice, Pete Newdeck již v té době stál v první linii u spolku Tainted Nation, u kterého zvěčnil svůj hlas na jejich prvotině „Fear“. Personální revoluce u Eden´s Curse pak Petea vystrnadila z bubenické sesle, ale ten si zábavu zjevně našel. A že to pana Newdecka u mikrofonu baví aktuálně možná víc, než s paličkami, lze soudit z toho, že Tainted Nation vydali své druhé album „On The Outside“, na kterém Newdeck pokračuje ve své pěvecké kariéře.

To, že to Petea u mikrofonu baví, se vůbec nedivím. Máte-li v zádech skvadru, jejíž členové mají ve svém životopise visačku Helloween, At Vance či Firewind (bicmen Mark Cross), Lionsheart (kytarista Ian Nash), King Diamond, The Poodles či Lions Share (basák Pontus Egberg), je jasné, že za vámi stojí jistota, o kterou se můžete opřít (samozřejmě, že druhý kytarista Joel Peters, hvězdným životem prozatím nepříliš poznamenaný, do tohoto hodnocení spolehlivě zapadá). Stejně tak jsou pro Newdeckovy hlasivky pilířem silně melodické a zapamatovatelné refrény. A největším tahákem na jeho hrdle je zabarvení, sem tam chytající typický odstín projevu Ozzyho Osbournea.

A tím je v podstatě dán i jeden ze směrů, které v hudbě Tainted Nation lze objevit. Nejen ryzí klasikou jsou však Tainted Nation živi, sem tam se snaží o hodně moderně znějící hard rock, který by je mohlo pasovat jako ideálního předskokana třeba pro Sixx: A.M. Chytře zvolený úvod v podobě živé riffovky „Live And Die“ (s jedním ze tří autorských příspěvků kladiváře Puntuse Nordgrena) s poťouchlým zpěvem (jedna z nejsilnějších „Ozzyovských“ inspirací), silnými refrény a živočišným kytarovým sólem představí základ, na kterém Tainted Nations staví a dokonale navnadí na následující dění, které se bez jakéhokoliv poklesu zvedne k dalšímu vrcholu v titulní těžkopádnější „On The Outside“ s příjemně malující kytarou a houpavě rozmávaným refrénem. První polovina alba je konzistentnější a vrcholí v excelentní testosteronové předělávce „The Stroke“ od Billyho Squiera (a může úspěšně soupeřit i s letitým podobným počinem Bonfire), druhá polovina je rozmanitější a to i kvalitativně, silný závěr nastartuje dramatický duet „Pulling Me Under“ s Issou Overseen, ve kterém je hodně cítit závan moderny, nenápadně jej posílí příjemná „Welcome To War“ a vyvrchoí v emotivně posmutnělé „Back To Earth“, u které pochopitelně nemůže chybět „Ozzy“.

Dobrá rockovka, příjemně kombinující hard rockové kořeny s moderními rockovými trendy. „On The Outside“ určitě nebude přepisovat rockové dějiny, ale to zjevně ani není smyslem této desky. Ono úplně stačí, že je z ní cítit, že to zúčastněné baví až do morku kostí.

Savapip             


www.taintednation.co.uk

YouTube ukázka - Fight

Seznam skladeb:
1. Live And Die
2. Defiance
3. Fight
4. Barriers
5. On The Outside
6. The Stroke
7. Ordinary Life
8. Karma
9. Going To Hell
10. About A Boy
11. Pulling Me Under
12. Welcome To War
13. Back To Earth

Sestava:
Pete Newdeck - zpěv
Ian Nash - kytara
Joel Peters - kytara
Pontus Egberg - baskytara
Mark Cross - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 51:29
Label: Pride & Joy Music
Země: Velk8 Brit8nie

Diskografie:
2013 – F.E.A.R.
2016 – On The Outside

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.04.2016
Přečteno: 1639x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09496 sekund.