NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE LAST VEGAS - Eat Me

Přestože The Last Vegas jsou v poslední době stále více vidět, rozhodně se nejedná o nějakou rychle vykvašenou senzaci nebo o zbrusu novou kapelu. Tahle parta z amerického Chicaga existuje už třináct let, ovšem poprvé se o ní začalo mluvit v roce 2009 v souvislosti s jejich čtvrtým albem „Whatever Gets You Off“, což byla ve své době hodně dobrá nahrávka, kterou produkoval Nikki Sixx z Mötley Crüe. Tehdy The Last Vegas hodně čerpali z Mötley Crüe. Nechyběla jim ale ani moderní patina, byli přirovnáváni i k Buckcherry a Papa Roach (v době kolem alba „Metamorphosis“). Ovšem jak postupovala další léta, rebelantský prvek, ten hairmetalový esprit, je stále méně citelný.

„Eat Me“ v tom trendu opět pokračuje. Z desky je jasně cítit snaha kapely stát se mainstreamově velkou rockovou formací amerického střihu. Tam prostě dnes opět (co se rocku týče) jede ten klasický hard rock a staří hairmetaloví desperáti slaví úspěchy, takže The Last Vegas v tomto ohledu zase tolik ústupků dělat nemusí. Jenže jsou stále méně rebelští a více prokouknutelní. Když pak dojde na takovou skladbu jako „Universe & You“ vybaví se posluchači ty nejsladkobolnější chvíle Aerosmith, kdy Steven Tyler objevil Hollywood a slintajíce po prachách zpíval své dcerušce do ouška „I Don´t Want To Miss A Thing“. „Love´s Got Nothing On Me“ zase zní, jako kdyby Katapult místo Oldy Říhy angažovali Taimeho Downea z Faster Pussycat. Čili prostě nic moc…

Takových míst je ale na „Eat Me“ zaplaťbůh méně než těch, které mají šanci zaujmout. K těm až tak sice úplně nepatří otvírák „Bloodthirsty“, který jen profrčí kolem hlavy, ovšem následující „Here We Go Again“ už aspiruje na slušnou rockovou pecku, které to bude na koncertním pódiu slušet. Vrchol desky pak přichází s „Along For The Ride“ a „Voodoo Woman“, což jsou opět šlapavé rock n´rollové kousky, které nezapřou vlivy, co každá americká rocková kapela v sobě má, tedy blues a starý dobrý punk. Posluchače pak dokáže zaujmout ještě „Hard To Get Over (You´re So)“, která má v sobě nakažlivou atmosféru jižanského rocku a zahulených barů někde na texaském venkově.

Zbytek (možná ještě kromě závěrečné úletovky „From Hell“) ale jen tak prosviští kolem, aniž by zanechal nějaký hlubší dojem. Co tedy s tím? „Eat Me“ určitě z The Last Vegas velkou kapelu neudělá. Když se to nepovedlo s „Whatever Gets You Off“, kdy i celková situace na scéně byla příznivější, dnes se to taky nestane. Nelze ale tuhle desku odsuzovat, jako něco, co by se nepovedlo. To rozhodně ne, protože přece jen jsou The Last Vegas zkušení muzikanti, ovšem s komponováním vyložených hitů je to už trochu horší.

Jan Skala             


www.thelastvegas.com

YouTube ukázka - Bloodthirsty

Seznam skladeb:
1. Bloodthirsty
2. Here We Go Again
3. Universe & You
4. Hot Fudge
5. Along For The Ride
6. Voodoo Woman
7. Love’s Got Nothing On Me
8. Hard To Get Over (You’re So)
9. To Be Treated
10. Anything It Takes
11. From Hell

Sestava:
Chad Cherry - zpěv
Adam D´Arling - kytara
John Wator - kytara
Danny Smash - baskytara
Nate Arling - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 41:41
Label: AFM Records
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
2004 - Lick´Em And Leave´Em
2005 - Seal The Deal
2008 - The Last Vegas
2009 - Whatever Gets You Off
2012 - Bad Decisions
2014 - Sweet Salvation
2016 - Eat Me

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.04.2016
Přečteno: 1468x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09318 sekund.