NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Sully ERNA - Hometown Life

Kdo zná šest let starý sólový debut frontmana tvrděrockových Godsmack Sullyho Erny „Avalon“, ví, že jeho vlastní tvorba má s jeho domovskou kapelou společného pramálo. Zatímco Godsmack jedou po moderních rock/metalových kolejích, kde jsou slyšet ozvěny panterovského riffování, nu-metalu a post-grunge, Erna svou sólovou tvorbu upnul směrem k daleko přírodnějšímu soundu, kde se hojně využívá akustických nástrojů a řady motivů, které by v jeho domovské kapele působily přece jen jako pěst na oko. Svým způsobem je to tak správně, protože Godsmack mají léty nastavenou tvář a jako umělecké vyžití tak Ernovi může sloužit právě jeho sólová kariéra.

Na té se tento bezesporu velice talentovaný umělec už důkladně vyprofiloval, protože „Avalon“ bylo natolik zajímavé dílo, že Erna s ním sklidil u odborné i laické veřejnost vlnu pochvaly. Ovšem brzy svou pozornost obrátil opět k domovským Godsmack a proto sólová dvojka „Hometown Life“ přichází na řadu až po šesti letech. Jenže ta doba jako kdyby neexistovala. Novinka totiž výborně navazuje na debutovou desku a Ernu opět představuje v roli svojského písničkáře, který dokáže své příběhy vyprávět jen sám s kytarou. A právě akustická kytara je (možná ještě s piánem) na tomto albu nejslyšitelnějším nástrojem.

Ovšem Erna není protypem písničkáře, který by měl blízko k takovým umělcům, jako je Bryan Adams, Mike Tramp nebo Chris Cornell. Ernova tvorba je více experimentální a sám umělec hojně využívá orientálních motivů. To se ukáže hned v druhé skladbě „Your Own Drum“, protože ještě v úvodní „Hometown Life“ hraje s celou kapelou spíše na klasické rockové notě. Ovšem právě ve věcech, kde se nebojí experimentů, je Erna nejsilnější. Jeho melodie pak dostávají úplně jiný nádech a posluchači musí zákonitě dojít, že má co dělat se skutečným umělcem, kterému už je jeho domovská kapela příliš těsná.

Proto kromě zmíněné „Your Own Drum“ je velice silná i „Different Kind Of Tears“, která čerpá z tradic amerického písničkářství a kdy především refrén je tak naléhavý, až je velice těžké dostat jej z uší. Podařily se i písně, které mají spíše introvertní charakter, protože třeba taková „Blue Skies“ nebo „Father Of Time“ (opět prodchnuta orientálnem) mají velkou vnitřní sílu a navíc Erna ukazuje, co v něm je jako ve zpěvákovi. Možná mu do charismatu zmíněných Adamse, Trampa či Cornella ještě něco chybí, ale vše vyrovná obratným skladatelským umem.

Takže po šest let staré „Avalon“ tu máme opět velice vydařenou desku. Erna se tak krok po kroku vzdaluje své kapele, protože, ruku na srdce, na svých sólovkách nabízí hodnotnější hudbu. „Hometown Life“ je toho jasným důkazem.

Jan Skala             
8.5


www.sullyerna.com

YouTube ukázka - November Rain

Seznam skladeb:
01. Hometown Life
02. Your Own Drum
03. Different Kind Of Tears
04. Take All Of Me
05. Don t Comfort Me
06. Turn It Up!
07. Blue Skies
08. Forever My Infinity
09. Father Of Time
10. Falling To Black

Sestava:
Sully Erna - zpěv, kytara, piáno
+ hosté

Rok vydání: 2016
Čas: 43:31
Label: BMG
Země: USA
Žánr: acoustic rock

Diskografie:
2010 - Avalon
2016 - Hometown Life

Foto: archiv umělce


Vydáno: 15.10.2016
Přečteno: 1674x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0912 sekund.