CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GREY WOLF - Glorious Death

To je, panečku, frekvence! Vydání debutového alba a aktuálního třetího zářezu v diskografii brazilských Grey Wolf dělí pouhopouhých dvacet sedm měsíců. Na nedostatek nápadů u novinkového alba „Gloroius Death“ se žehrat nedá, Grey Wolf totiž patří do kategorie reprodukčních umělců, kteří nemají potřebu vymýšlet něco dosud nevymyšleného a nepokrytě těží z toho, co již dávno vymysleli jiní. A když zmíním názvy songů jako „Metal Avenger“, „The Barbarian“, „Conan The Liberato“, či „Red Sonja“, asi bude hned jasné, že Grey Wolf jsou hevíci kovaní tím true kladivem na true kovadlině.

Podstatná k načrtnutí toho, co se odehrává na albu „Glorious Death“, jehož textová linie je inspirovaná Barbarem Conanem, je zmínka o tom, že zakladatel kapely a výhradní autor písní Fabio „Grey Wolf“ Paulinelli se kromě zpěvu věnuje také baskytaře. Fabio je jednoduše hlavní postavou. Jeho neohebný vokál s boltendahlovsky hrdelním struhadlovým zabarvením (i když se sem tam nemůžu zbavit dojmu, že se do této polohy Fabio tlačí trochu násilím) pochopitelně dominuje, a nezvykle jasně je slyšitelná i jeho basa. Ne snad, že by ostatní dva parťáci byli úplně pouze do počtu, nicméně vytrvalé riffování a nijak složité sólování Chrise Maii, který se nepouští do žádných větších akcí, jen dokresluje celkový obrázek, tak aby heavy metalové povinnosti bylo učiněno zadost a bubeník Weslley Victor do kapely nastoupil až poté, kdy Fabio Paulinelli bicí nasamploval, což je díky jejich určité jednotvárnosti docela znát – bicí výhradně slouží celku, nečekejte nějaké kreace.

Když z desítky skladeb vyškrtneme na efekt postavené intro „Wrath Of The Gods“ (takové to klasicky ideální, při kterém kapela může pompézně vystupovat z mlhy na pódium), zbyde osm úderných fláků převážně ve středním tempu, s houževnatě odhodlaným výrazem, sem tam s ideálním hrozičským rytmem a vyřvávacím refrénem (tak jo, hledejte v tom jednotvárnější Manowar, Running Wild, Grave Digger, …) a závěrečný povinný semicajdáček „Cimmeria“ s dominantní basou. To vše se dávno naprosto zastavilo v čase a na nejlepší díla zmíněných vzorů se dívá z poměrně uctivé vzdálenosti.

Při soustředěném poslechu v obýváku je album „Glorious Death“ průhledné a poměrně brzy vyčerpané. Ovšem za volantem je z něj vynikající nevtíravý společník a při nekomplikovaném a trochu neohrabaném staromilském heavíku Grey Wolf cesta ubíhá jedna radost. Zábavná oddechovka.

Savapip             


FB GREY WOLF

YouTube ukázka - Metal Avenger

Seznam skladeb:
1. Wrath of the Gods
2. The Eyes of the Medusa
3. Glorious Death
4. Metal Avenger
5. The Axe Will Rule the Kingdom (King Kull pt 2)
6. The Barbarian
7. Conan the Liberato
8. Warrior
9. Red Sonja
10. Cimmeria

Sestava:
Fabio Paulinelli - zpěv
Chris Maia - kytara

Rok vydání: 2016
Čas: 35:02
Label: Arthorium Records
Země: Brazílie

Diskografie:
2014 – Grey Wolf
2015 – We Are Metalheads
2016 – Glorious Death

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.11.2016
Přečteno: 1628x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09047 sekund.