CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Herman FRANK - The Devil Rides Out

Před dvěma lety uzavřel Herman Frank své další účinkování u legendárních Accept a tak mu opět vybylo dost času na věnování se sólové kariéře. Z týmu, se kterým tvořil minulé album „Right In The Guts“, s ním zůstal pouze křikloun Rick Altzi (na to, jak to mezi těmito dvěma na čtyři roky staré desce jiskřilo, je to volba naprosto jasná), aktuální rytmický tandem, u kterého se (už jen z prostého faktu, že basu nahrával sám Herman Frank a s bicími vypomáhal Arne Neurand) dá předpokládat, že opět bude tím v podstatě do počtu, tvoří basák Michael Müller a protřelý bubeník André Hilgers (Silent Force, Ex-Rage, ex-Axxis). Album „The Devil Rides Out“ v mnohém kopíruje svého předchůdce – toto tvrzení se týká především toho, že energie na něm je vskutku explozivní, že dominantní roli na něm hrají Frank a Altzi, že úvodní dvě skladby jsou tím nejsilnějším, co na albu najdete, i toho že slalom mezi heavy metalem a hard rockem mají chlapci bravurně zvládnutý. Přesto novinka o krůček zaostává za minulou deskou. Důvodem je fakt, že s pestrostí skladeb a autorskou kreativitou téměř výhradní skladatel Herman Frank tentokrát něco málo pošetřil.

Jako by do tradiční germánské melodiky pustil tentokrát něco i strohé americké přímočarosti a syrovosti. Je fakt, že s řezavým hlasem Ricka Altziho tahle kombinace funguje jako nekompromisní rána kladivem, problém je, že se může (a to je rozdíl oproti minulé desce) díky určité schematičnosti docela snadno ošoupat. Ani odlehčení, které přichází v rockovějších a uvolněnějších skladbách, tentokrát neupouští tlak natolik, aby deska působila nějak barevněji. On možná i to je trochu důvod toho, že především úvodní přímočará a agresivní divoká vypalovačka „Running Back“ s explozivní energií a šikovně se proplétajícím sólovým zpěvem se sbory v uřvaném refrénu, i následující riffovka „Shout“ působí až ohromujícím dojmem, který pomalu v průběhu desky vyprchává. Jistě, Frankova sóla jsou velmi nápaditá, Altziho zpěv šťavnatě vyhrocený, riffy kousavé a rytmika divoká. Tato charakteristika platí pro všech dvanáct kousků, volnější „Ballhog Zone“, dramatičtější „Stone Cold“ i staromilsky znějící rockovku „Run For Cover“ z toho nevyjímaje, což je trochu škoda, neb právě proto hrozí sklouznutí do stereotypu. Nezbývá tak než závidět Japoncům, kterým Frank nabídl ještě baladický přídavek „Forever“, který může předchozí zaťatost příjemně uvolnit.

Naběhlé žíly, napumpované svaly, adrenalin. Výborná kytara, výborný zpěv, velmi solidní a sytá rytmika, vydařený zvuk, kupa energie, syrový hard a heavy, zalézající až do morku kosti, velmi konzistentní nálada. Takováhle kombinace je zárukou toho, že hodnocení „The Devil Rides Out“ nemůže dopadnout špatně. Ale kupodivu ta konzistentnost, ze které kouká dřív či později určitá jednotvárnost, se někdy může stát i určitou překážkou, tak jako v tomto případě.

Savapip             


www.hermanfrank.com

YouTube ukázka - Ballhog Zone

Seznam skladeb:
1. Running Back
2. Shout
3. Can`t Take It
4. No Tears in Heaven
5. Ballhog Zone
6. Run Boy Run
7. Thunder of Madness
8. License to Kill
9. Stone Cold
10. Dead or Alive
11. Run for Cover
12. I Want It All

Sestava:
Rick Altzi - zpěv
Herman Frank - kytara
Michael Müller - baskytara
André Hilgers - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 52:02
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
2009 – Loyal To None
2012 – Right In The Guts
2016 – The Devil Rides Out

Související články Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.01.2017
Přečteno: 3044x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
RickVždycky mi ten...24. 08. 2017 20:07 mr.deadhead
Tak to je něco!...29. 01. 2017 19:45 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09122 sekund.