27.05.2017
Jorn LANDE
Jorn LANDE má přichystané nové album "Life On Death ..více

27.05.2017
GABRIELS
Italští GABRIELS mají venku první více

27.05.2017
SAREA
Moedrní melodici SAREA právě vydali svou albovou novinku ..více

27.05.2017
ELEGY OF MADNESS
Gothici ELEGY OF MADNESS která přichází s třetím albem ..více

27.05.2017
FINAL VOID
Finští melodici FINAL VOID mají na svém debutovém albu ..více

26.05.2017
RAGE
Novinka německé kapely vyjde 28. července, ponese název ..více






WARRANT - Louder, Harder, Faster
A kde máš Dog Eat Dog? Podle mě je to jejich ne ..

VAIN - Rolling With The Punches
Je opravbdu velká škoda, že Vain hrají jen po ..

WARRANT - Louder, Harder, Faster
Luxusní záležitost od vyzrálých rockerů. Tuh ..

VAIN - Rolling With The Punches
Musim souhlasit.Výbo rný album.Vain mě opět nez ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část VII. - kapely STORMHAMMER, CROMONIC a DRAGONY
Cromonic jsou hodne dobri! Slyset po sto letech zp ..

EVERGREY – Recreation Day
Tohle bylo první album Evergrey. Pamatuji, že js ..

EVERGREY – Monday Morning Apocalypse
Díky Ray za seriál, tohle album je prostě skvě ..

W.A.S.P. - The Last Command
K Last Command můžu napsat jen superlativy. Jasn ..

W.A.S.P. - The Last Command
Pecka! Absolutní pecka, od začátku do konce. I ..

W.A.S.P. - The Last Command
Moje nejoblíbeněj í album které jsem svého ..




Za poslední měsíc:
W.A.S.P. - W.A.S.P.
1966x

Powermetalové novinky roku 2017 - část VI. - kapely FAIRYTALE, DREAMSTORIA a THE SILENT WEDDING
1897x

W.A.S.P. - The Last Command
951x

INSOMNIUM - Winter`s Gate
705x

OBITUARY - Obituary
584x

THE UNITY - The Unity
562x



24.06.2017
RAZORRAPE (SWE), INGROWING (CZ), DEPRESY (SK), GODLESS TRUTH (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

24.06.2017
MATER MONSTIFERA, APRIL WEEPS (Sk), KAAK (A)..
České Budějovice - Music bar Velbloud, začátek od:19:00, vstupné: 150,-

15.07.2017
GRAVELAND, URN, BLAZE OF PERDITION, SEKHMET, TRIBUTE TO URGEHAL, ASKEREGN, ARMAD..
Nýrsko, začátek od:14:00, vstupné: 500 Kč na místě 550K



článků celkem: 5582
recenzí: 4466
reportů: 506
rozhovorů: 318













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


GRAVE DIGGER - Witch Hunter

Na přípravu druhého alba vážně nebylo moc času, vždyť prvotinu „Heavy Metal Breakdown“ a následující „Witch Hunter“ od sebe dělí jen sedm měsíců! Ale proč ne, když Grave Digger měli co nabídnout a tvorba jejich písní zjevně nevyžadovala sáhodlouhé komponování, vymýšlení kliček a proplétání aranžerské košatosti. Grave Digger na svém druhém albu vsadili na formuli, použitou v kole minulém, kterou lehce ořezali o atmosférické prvky a bez zřetelné potřeby cokoliv na své tvorbě měnit vyprskli album „Witch Hunter“. Tahle matematika byla trochu dvojsečná. Na jedné straně nemohla fanoušky, získané při prvním výlovu, zklamat, na straně druhé odsoudila novinku do pozice alba, které bude vždy srovnáváno s předchůdcem. A protože ten druhý zásek kosou je (tak jak to obvykle bývá) již trochu předvídatelný a navíc oproti debutu mírně stereotypnější, mohli s ním Grave Digger (již bez basáka Williho Lackmanna) maximálně potvrdit svůj vydobytý status. Což se podařilo, protože „Witch Hunter“ opět nabízí to podstatné – kapelu v divoké a nespoutané formě, řezavé úderné melodie, které snadno zalezou do hlavy a nezaměnitelnou brusku v hradle Chrise Boltendahla.

Nekompromisních, přímočarých a ukvaltovaných (pokud se někdy vedly polemiky o tom, co je vlastně speed metal, osobně se přikláním k téhle variantě neurvalých neučesaných střel) zásahů je na desce hned několik. Tím, že jejich nálada si je velmi podobná, největší sílou disponují ty z kraje alba - úvodní titulní skladba s uštěkaným refrénem a bodavým ječákem i živelným kytarovým sólem, která na milimetry přesně navazuje na předchozí album, stejně tak následující riffovka „Night Drifter“, následující „Get Ready For Power“ trošičku uvolní tlak svými změnami tempa, ale jinak se stále jede podle stejných not. Jak důsledně se Grave Digger drželi osvědčeného receptu, napovídá koketování s pomalým tempem, které stejně jako na debutu přichází na čtvrté metě. „Love Is A Game“ je sice funkční, ale v této položce Grave Digger oproti debutu poprvé ztrácí, nehledě na to, že protahování skladby je hodně zbytečné. Mustr zůstává zachován i díky zařazení svérázné adaptace vypůjčené písně, ve „School`s Out“ je Alice Cooper možná čitelnější, než byli Rolling Stones na minulé desce, i tak tahle píseň dokonale zapadá do typického výrazu kapely. Jako mladší bráška „Legion Of The Lost“ se tváří „Friends Of Mine“, který před sklouznutím do typické rubanice přece jen nabídne něco neokoukané atmosféry.

„Witch Hunter“ je v podstatě „pouhým“ druhým dílem „Heavy Metal Breakdown“. Projedete-li obě alba těsně za sebou, nenajdete žádný hmatatelný rozdíl, snad jen s výjimkou toho, že baladická položka není tak chytlavá a hraje se míň na pestrost. Jaký status si Grave Digger se svými dvěma alby vydobyli, svědčí fakt, že pro ně nebyl problém jet turné jako headliner (předskokana jim dělala další rodící se metalová senzace Helloween). Doba přála tomu, že se hrobníci mohli znovu hrnout do studia ke třetímu máchnutí kosou dřív, než se letopočet překulil o celý jeden rok. Otázka byla, jestli použitý mustr nebude potřeba aspoň trochu pozměnit.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Witch Hunter

Seznam skladeb:
1. Witch Hunter
2. Night Drifter
3. Get Ready for Power
4. Love Is a Game
5. Get Away
6. Fight for Freedom
7. School`s Out
8. Friends of Mine
9. Here I Stand

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Peter Masson - kytara
Rene T-Bone- baskytara
Albert Eckhardt - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 38:08
Studio: Music Lab Studio Berlin
Label: Noise Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.02.2017
Přečteno: 1764x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
I když......mám toto album...2. 02. 2017 6:40 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17219 sekund.