20.02.2017
AC/DC
Kytarista Angus Young promluvil o budoucnosti této ..více

20.02.2017
U.D.O.
Doprovodnou kapelu bývalého zpěváka Accept Uda ..více

20.02.2017
GARANT
Video z připraveného alba "Dobyvatelé Part II." je více

19.02.2017
BANGALORE CHOIR
Zpěvák David Reece přiznal, že kapela je nefunkční a ..více

18.02.2017
BOREALIS
Hodně se toho děje v táboře kanadských ..více

18.02.2017
KOBRA AND THE LOTUS
Kanadská hardrocková parta si na letošek naplánovala ..více






ALDARIA - Land Of Light
Podle teaseru to bude naprostá lahůdka! Těším ..

BLACK STAR RIDERS - Heavy Fire
Například Thin Lizzy se to vedlo víc než jen u ..

ALDARIA - Land Of Light
jestli takové je celé album, jako teaser, tak to ..

BLACK STAR RIDERS - Heavy Fire
fošny jsou skutečně skvostné, to je bez debat, ..

BLACK STAR RIDERS - Heavy Fire
Skvělá deska! Skvělý Warwick jako vždy! ..

ALDARIA - Land Of Light
Teaser zni paradne!!! ..

ALDARIA - Land Of Light
No tak ten teaser zní naprosto luxusně! Překvap ..

GRAVE DIGGER - The Reaper
Osbně mám tuhlke jízdu od GD asi nejraději. I ..

RAINBOW - Straight Between The Eyes
Najdou se však jeho kritici. Ríša ho s odstupem ..

RAINBOW - Straight Between The Eyes
Myslím, že dnes by mnozí brali i tu Tite Squeez ..




Za poslední měsíc:
RAINBOW - Difficult To Cure
1562x

GRAVE DIGGER - Heavy Metal Breakdown
1545x

GRAVE DIGGER - War Games
1480x

RAINBOW - Long Live Rock N`Roll
1472x

RAINBOW - Down To Earth
1457x

GRAVE DIGGER - Witch Hunter
1451x



24.02.2017
NEIL ZAZA (USA), MILOŠ MIMI KNOPP..
Praha, Exit-us, začátek od:20:00, vstupné: 350,-

25.02.2017
KZOHH, INFERNO, MALLEPHYR..
Plzeň - Parlament, začátek od:19:30, vstupné: 200,-

03.03.2017
MARCO MENDOZA (The Dead Daisies, Whitesnake), SEVEN..
Praha, Exit-us, začátek od:20:00, vstupné: 380,-



článků celkem: 5362
recenzí: 4263
reportů: 503
rozhovorů: 311













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


GRAVE DIGGER - War Games

Drž se, hrobníku, svojí lopaty! Je to až podivem, jak se u největších tahounů německé (a vlastně nejen té) heavy metalové scény koncem osmdesátých let projevila nákaza jménem v lepším případě experiment, v horším případě Amerika. Ani jednu z variant jejich příznivci skousnout nedokázali a následoval solidní kotrmelec. Grave Digger nebyli výjimkou. Jejich klopýtnutí bylo velmi, velmi důkladné a následky fatální. A byť třetí album „War Games“ (na které kapela poprvé částečně zakoketovala s koncepčním tématem) žádnou katastrofou ještě nezavánělo, lehounký odlesk pozlátkové Ameriky už chytat začalo.

Naštěstí opravdu jen lehounký. Otevírák „Keep On Rockin`“, po mírném úvodním klamání tělem vyprskne tradiční speedovou sekanici s řezavým vokálem a úžasně živočišným kytarovým sólem, už v následující „Heaven Can Wait“ se sice kytarový riff nekompromisně zařezává do uší a od brusky v Boltendahlově hrdle stále vytrvale odlétávají jiskry, nicméně fakt, že Grave Digger už tolik nehrotí svoji agresivitu a víc koketují s davově přístupným vyřvávacím refrénem, je zřejmý, do další divoké upalovačky „Fire In Your Eyes“ proklouznou klávesy, které však naštěstí tvrdosti ještě nic neubírají.

To baladická „Love Is Breaking My Heart“ už je z jiného těsta. Jasně, nejde nevzpomenout na dva roky starou „Yesterday“, především díky svérázné „romantice“, kterou nabízí Chrisovy hlasivky, jenže srovnáte-li již osvědčenou pecku, či třeba podobně laděný acceptovský ploužáček „Can´t Stand The Night“ je v tomhle případě ta naléhavost slabší a ze spojení emotivnosti a hrubosti kouká daleko víc kompromisů. Tahákem alba, ve kterém se podařilo nejlépe propojit staré postupy s o něco měkčím soundem je tradičně stavěná a skvěle vygradovaná riffová vyřvávačka s velmi přístupnými refrénovými sbory, vydařenou kytarovou přetlačovanou i atmosférickým ocáskem „Paradise“. O dilematu, kam směřovat další tvorbu, dobře vypovídá i kompozice „Fallout“, rozvíjející se z dramatického vybrnkávání a vláčnějšího tempa do tradičně vyhroceného nátlaku a netradičně „naměklého“ sborového skandování, které ovšem, v kontrastu s Boltendahlovou pilou, má něco do sebe.

Změny, které přineslo album „War Games“ byly svým způsobem kosmetické (v podstatě do této kategorie lze zahrnout i fakt, že došlo k další změně na postu basáka a ke Grave Digger se připojil C.F. Brank), a i když ubraly něco málo z Hrobníkovy agresivity, pořád si Grave Digger zachovali svoji tvář. Další krok směrem ke komerčnějšímu výrazu však znamenal těžký držkopád. Na rozdíl od souputníků Helloween či Accept se Grave Digger při svém následném stylovém přemetu, který přišel jen necelý rok po „Válečných hrách“, zachovali ke svým příznivcům alespoň natolik férově, aby si zkrátili svůj název a dali tak najevo, že něco je jinak. Bylo, téměř všechno, posluchači i přes změnu názvu partě kolem Chrise Boltendahla krok jednoznačně směřující do komerčních vod neodpustili a důsledkem byl rozpad kapely. Snad jediným pozitivem alba „Stronger Than Ever“, které vyšlo pod hlavičkou Digger (nicméně na svých stránkách jej kapela zahrnuje do oficiální diskografie) byl fakt, že se na něm Chris Boltendahl dal dohromady s kytaristou Uwe Lulisem. Že si tenhle sekerník s Chrisem Boltendahlem rozumí, bylo zřejmé z jejich následného společného působení v kapele Hawaii, přičemž střípky tohoto období si tahle dvojice přenesla i na comebackové album Grave Digger. Na to si však bylo nutné počkat dalších sedm let.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Paradise

Seznam skladeb:
1. Keep On Rockin`
2. Heaven Can Wait
3. Fire in Your Eyes
4. Let Your Heads Roll
5. Love Is Breaking My Heart
6. Paradise
7. (Enola Gay) Drop the Bomb
8. Fallout
9. Playin` Fools
10. The End

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Peter Masson - kytara
C.F. Brank- baskytara
Albert Eckhardt - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 37:29
Studio: Horus Sound Studios Hannover
Label: Noise Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.02.2017
Přečteno: 1479x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No pamatuji se, že...13. 02. 2017 16:40 Necrophiliac
to NecroV Praze na burze...13. 02. 2017 11:12 martan
jasná 10/10Tak jsem měl...13. 02. 2017 10:54 martan
z nostalgie 10/10Dnes už mi tahle...13. 02. 2017 8:13 Necrophiliac
Samozřejmě, že...11. 02. 2017 14:47 Cipísek*


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14559 sekund.