22.03.2017
METAL CHURCH
Sestava kapely dostává trhliny. Opustil ji totiž bubeník ..více

22.03.2017
NEGURA BUNGET
Bubeník a vůdčí osobnost rumunské blackmetalové ..více

21.03.2017
DANZIG
U kultovního Glenna Danziga je už jasno. Umělec totiž ..více

21.03.2017
SNAKECHARMER
Kapela, kde se sešel bývalý kytarista Whitesnake Mick ..více

21.03.2017
THE FERRYMAN
Současný zpěvák legendárních Rainbow Ronnie Romero si ..více

21.03.2017
U.D.O.
Legendární německý vokalista Udo Dirkschneider začíná ..více






Simon KIRKE - All Because Of You
Těžká pohoda sálá z desky. Bad Company a čtv ..

CELLADOR - Off The Grid
A to já nadšený jsem...i s odstupem. mně se ti ..

MILOŠ DODO DOLEŽAL - Ohněm
Výborné! Klasik zůstane klasikem! ..

EMBER FALLS - Welcome To Ember Falls
Shut Down With Me byla výborná šleha, můj nejl ..

UNRULY CHILD - Can`t Go Home
V pohodě - však taky nejde o argument racionáln ..

UNRULY CHILD - Can`t Go Home
Rumcajsi, kašli na texty a poslouchej ty skvostn ..

UNRULY CHILD - Can`t Go Home
Tak Halford je aspoň jasný - je to chlap a "homo ..

UNRULY CHILD - Can`t Go Home
Jak říkám, nemluvím o transsexualitě , protož ..

UNRULY CHILD - Can`t Go Home
Já prostě nezkousnu transsexuála jako zpěváka ..

BLOODBOUND - War Of Dragons
Ten posun ke stylu Sabaton je hodně znát. A v p ..




Za poslední měsíc:
RAINBOW - Bent Out Of Shape
10350x

RAINBOW - Stranger In Us All
10314x

GRAVE DIGGER - Knights Of The Cross
10301x

GRAVE DIGGER - Tunes Of War
10254x

Radim PAŘÍZEK (CITRON) - Jsem přesvědčen, že s Láďou tu káru dotáhneme do konce
10222x

Radim PAŘÍZEK (CITRON) - Kouzlo Rebelie rebelů je v její pestrosti a barevnosti
7084x



24.03.2017
Plini (AUS), Disperse (PL), David Maxim Micic (RS) ..
Rock Café, Praha, začátek od:, vstupné:

24.03.2017
NARCHOST, FROZEN BLOOD, WINTERHEART, PAEDIATRICIAN..
Praha - Exit-us, začátek od:20:00, vstupné: 150,-

01.04.2017
MARTYRIUM (Malta-industri al black metal), SUDDEN DEATH (Itálie-brutal death met..
Plzeň-Klub Parlament., začátek od:19:00, vstupné: 150 Kč



článků celkem: 5433
recenzí: 4327
reportů: 505
rozhovorů: 313













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


GRAVE DIGGER - War Games

Drž se, hrobníku, svojí lopaty! Je to až podivem, jak se u největších tahounů německé (a vlastně nejen té) heavy metalové scény koncem osmdesátých let projevila nákaza jménem v lepším případě experiment, v horším případě Amerika. Ani jednu z variant jejich příznivci skousnout nedokázali a následoval solidní kotrmelec. Grave Digger nebyli výjimkou. Jejich klopýtnutí bylo velmi, velmi důkladné a následky fatální. A byť třetí album „War Games“ (na které kapela poprvé částečně zakoketovala s koncepčním tématem) žádnou katastrofou ještě nezavánělo, lehounký odlesk pozlátkové Ameriky už chytat začalo.

Naštěstí opravdu jen lehounký. Otevírák „Keep On Rockin`“, po mírném úvodním klamání tělem vyprskne tradiční speedovou sekanici s řezavým vokálem a úžasně živočišným kytarovým sólem, už v následující „Heaven Can Wait“ se sice kytarový riff nekompromisně zařezává do uší a od brusky v Boltendahlově hrdle stále vytrvale odlétávají jiskry, nicméně fakt, že Grave Digger už tolik nehrotí svoji agresivitu a víc koketují s davově přístupným vyřvávacím refrénem, je zřejmý, do další divoké upalovačky „Fire In Your Eyes“ proklouznou klávesy, které však naštěstí tvrdosti ještě nic neubírají.

To baladická „Love Is Breaking My Heart“ už je z jiného těsta. Jasně, nejde nevzpomenout na dva roky starou „Yesterday“, především díky svérázné „romantice“, kterou nabízí Chrisovy hlasivky, jenže srovnáte-li již osvědčenou pecku, či třeba podobně laděný acceptovský ploužáček „Can´t Stand The Night“ je v tomhle případě ta naléhavost slabší a ze spojení emotivnosti a hrubosti kouká daleko víc kompromisů. Tahákem alba, ve kterém se podařilo nejlépe propojit staré postupy s o něco měkčím soundem je tradičně stavěná a skvěle vygradovaná riffová vyřvávačka s velmi přístupnými refrénovými sbory, vydařenou kytarovou přetlačovanou i atmosférickým ocáskem „Paradise“. O dilematu, kam směřovat další tvorbu, dobře vypovídá i kompozice „Fallout“, rozvíjející se z dramatického vybrnkávání a vláčnějšího tempa do tradičně vyhroceného nátlaku a netradičně „naměklého“ sborového skandování, které ovšem, v kontrastu s Boltendahlovou pilou, má něco do sebe.

Změny, které přineslo album „War Games“ byly svým způsobem kosmetické (v podstatě do této kategorie lze zahrnout i fakt, že došlo k další změně na postu basáka a ke Grave Digger se připojil C.F. Brank), a i když ubraly něco málo z Hrobníkovy agresivity, pořád si Grave Digger zachovali svoji tvář. Další krok směrem ke komerčnějšímu výrazu však znamenal těžký držkopád. Na rozdíl od souputníků Helloween či Accept se Grave Digger při svém následném stylovém přemetu, který přišel jen necelý rok po „Válečných hrách“, zachovali ke svým příznivcům alespoň natolik férově, aby si zkrátili svůj název a dali tak najevo, že něco je jinak. Bylo, téměř všechno, posluchači i přes změnu názvu partě kolem Chrise Boltendahla krok jednoznačně směřující do komerčních vod neodpustili a důsledkem byl rozpad kapely. Snad jediným pozitivem alba „Stronger Than Ever“, které vyšlo pod hlavičkou Digger (nicméně na svých stránkách jej kapela zahrnuje do oficiální diskografie) byl fakt, že se na něm Chris Boltendahl dal dohromady s kytaristou Uwe Lulisem. Že si tenhle sekerník s Chrisem Boltendahlem rozumí, bylo zřejmé z jejich následného společného působení v kapele Hawaii, přičemž střípky tohoto období si tahle dvojice přenesla i na comebackové album Grave Digger. Na to si však bylo nutné počkat dalších sedm let.

Savapip             


www.grave-digger-clan.com

YouTube ukázka - Paradise

Seznam skladeb:
1. Keep On Rockin`
2. Heaven Can Wait
3. Fire in Your Eyes
4. Let Your Heads Roll
5. Love Is Breaking My Heart
6. Paradise
7. (Enola Gay) Drop the Bomb
8. Fallout
9. Playin` Fools
10. The End

Sestava:
Chris Boltendahl - zpěv
Peter Masson - kytara
C.F. Brank- baskytara
Albert Eckhardt - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 37:29
Studio: Horus Sound Studios Hannover
Label: Noise Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 - Heavy Metal Breakdown
1985 - Witch Hunter
1986 - War Games
1993 - The Reaper
1995 - Heart Of Darkness
1996 - Tunes Of War
1998 - Knight Of The Cross
1999 - Excalibur
2001 - The Grave Digger
2003 - Rheingold
2005 - Last Supper
2007 - Liberty Or Death
2009 - Ballads Of A Hangman
2010 – The Clans Will Rise Again
2012 – Clash Of The Gods
2014 – The Return Of The Reaper
2016 – Healed By Metal

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.02.2017
Přečteno: 1788x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
No pamatuji se, že...13. 02. 2017 16:40 Necrophiliac
to NecroV Praze na burze...13. 02. 2017 11:12 martan
jasná 10/10Tak jsem měl...13. 02. 2017 10:54 martan
z nostalgie 10/10Dnes už mi tahle...13. 02. 2017 8:13 Necrophiliac
Samozřejmě, že...11. 02. 2017 14:47 Cipísek*


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13905 sekund.