23.04.2018
DELAIN
Symfonici z Holandska oznámili, že pracují na novém ..více

23.04.2018
THE IRON MAIDENS
Pětice rockerek, jejichž repertoár je založený na ..více

23.04.2018
LÖVE RAZËR
Kanadská hairmetalová parta se propracovala k ..více

22.04.2018
CLUTCH
O dvanáctém albu alternativců z Marylandu je rozhodnuto. ..více

21.04.2018
IMMORTAL
Norská blackmetalová bestie se probouzí k životu. ..více

21.04.2018
KING`S X
Předák těchto alternativních hardrockerů Doug Pinnick ..více






RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Souhlas, že to nemá jiskru, což je o to smutně ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Co jsem viděl na Youtube kvalitních záznamech, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
No nevim .soused byl .lakal me -pry jsem usetril ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi, nevím, jestli jsi nebyl na jiném koncert ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Mě první díl vůbec nezaujal, dvojka se mi líb ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Blaze mám hodně rad, ale 2. a 3. díl mě vůbec ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Tak nevím ale mě se nejvíc líbil druhej díl. ..

U.D.O. - No Limits
Problém je, že od alba Solid až po Rev Raptor j ..

SÓLSTAFIR - Köld
perfektná doska. 9,5/10 ..

BON JOVI - These Days
These days je rozhodně jedna z nejlepších desek ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
935x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
922x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
841x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
791x

PRIMAL FEAR - New Religion
789x

BON JOVI - These Days
626x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6264
recenzí: 5073
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


NEVERMORE - The Obsidian Conspiracy

Mezi „This Godless Endeavor“ a „The Obsidian Conspiracy“ je pětiletá mezera. Nevermore koncertovali a věnovali se bočním projektům. Vynikající DVD „The Year Of Voyager“ spatřilo světlo světa v roce 2008 a v témže roce se objevily na trhu i sólové desky Jeffa Loomise a Warrela Danea. A právě Daneovo album ovlivnilo zvuk Nevermore, protože producentem nové desky Nevermore se stal Peter Wichers (ex- Soilwork), který produkoval i Daneovu sólovku. Po předchozí triumfální spolupráci s Andy Sneapem to bylo trochu překvapení, ale kapela nejspíš chtěla změnu. Andy se alespoň postaral o mix desky.

Zvuk „The Obsidian Conspiracy“ je tedy jiný než dříve, v hodně momentech rockovější, ale tvrdost z něj nevymizela. Hned úvodní „The Termination Proclamation“ to jen potvrdí. Krátká, ale úderná píseň překvapí především brutálním riffem ve svém středu. Jinak ale typičtí Nevermore. „Your Poison Throne“ už působí více rockově. Je to právě ve zvuku, přitom však prog/thrashové ostří nikam nemizí a když má kapela v sestavě borce, jakým je Jeff Loomis, je zaručené, že se dočkáte kvalitních riffů i sól. „Moonrise“ začíná nekompromisní progmetalovou řežbou s thrashmetalovým riffem a fanoušci kapely tu budou jako doma. Jen ten refrén jako by byl krotší, než bývalo zvykem.

Zasněnou atmosféru má „And The Maiden Spoke“. Skutečně zajímavé a zcela netypické nazvučení kytary. Nevermore vždy dokázali překvapit a i v tomto případě předvedli něco nového. Většina písně je pořádnou rubanicí a posluchače rozhodně nešetří, ale refrén odkazuje na náladu Warrelovy sólovky. Víc rocku nabídne také klipová „Emptiness Unobstructed“, která by klidně na Warrelově sólovce být mohla. Zvuk i nálada tomu odpovídají. Je to jediná taková píseň v kariéře Nevermore. Opravdu hitová a dá se říci, že i poslouchatelná pro široké spektrum posluchačů. Kdyby taková byla celá deska, asi by to nebyli ani Nevermore, ale jedna taková skladba je vítaným oživením jejich tvorby.

V experimentech se pokračuje dál. „The Blue Marble And The New Soul“ je prosycená psychedelií a něco takového byste od Nevermore rozhodně nečekali. Zvláštní skladba, která jen podtrhuje, že tohle album je tak trochu „jiné“. „Without Morals“ vrátí hudbu zpět tam, kde je kapela zvyklá. Výtečný kousek. Pak dostane prostor zvláštní balada „The Day You Built The Wall“. Temná, až zlá atmosféra, je doplňována Warrelovým vokálem, který jako by vás provázel apokalypsou. Hudba zní baladicky, ale má v sobě napětí, které podporují i nečekané riffové útoky. Velmi netradiční a progresivní věc, jedna z nejpůsobivějších Nevermore skladeb.

Závěr alba je oslavou hudby Nevermore. To je to hlavní, co se dá říci o „She Comes In Colors“ a titulní věci. První jmenovaná začíná jako balada, ale pak se rozvine do podoby, jaká je pro kapelu typická. Titulní skladba „The Obsidian Conspiracy“ je jeden velký nářez. Tvrdé, velmi tvrdé riffy, absolutně fenomenální kytarová sóla a Warrelův nekompromisní zpěv. Když se bude někdo ptát, co hrají Nevermore, pusťte jim tohle.

Ačkoliv nebyli nikdy Nevermore kdovíjak komerčně úspěšnou skupinou, zaznamenalo album mnoho solidních umístění v hitparádách a na další desce to mohlo být klidně ještě lepší. Jenže žádná další deska nebyla. Jeff Loomis udělal další sólovku a pak se přidal k Arch Enemy, Warrel Dane s Jimem Sheppardem obnovili Sanctuary a Van Wiliams to zkoušel v Ashes Of Ares. „The Obsidian Conspiracy“ je tedy jakousi labutí písní této výjimečné kapely. Deska je to výtečná, avšak trochu odbočila z klasického stylu kapely. Což je pozitivum, ale jedním dechem dodávám, že nechytla tolik jako „Dead Heart, In A Dead World“ či „Thsi Godless Endeavor“. I tak ji hodnotím jako třetí nejlepší fošnu Nevermore.

Podle Warrela Danea Nevermore neskončili, ale jejich budoucnost je nejasná.

Supermartonátor             


FB NEVERMORE

YouTube ukázka - Emptiness Unobstructed

Seznam skladeb:
1. The Termination Proclamation
2. Your Poison Throne
3. Moonrise (Through Mirrors of Death)
4. And the Maiden Spoke
5. Emptiness Unobstructed
6. The Blue Marble and the New Soul
7. Without Morals
8. The Day You Built the Wall
9. She Comes in Colors
10. The Obsidian Conspiracy

Sestava:
Warrel Dane - zpěv
Jeff Loomis - kytary
Jim Sheppard - baskytara
Van Williams - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 45:01
Label: Century Media
Země: USA
Žánr: Progresivní power/thrash metal

Diskografie:
1995 - Nevermore
1996 - The Politics of Ecstasy
1999 - Dreaming Neon Black
2000 - Dead Heart in a Dead World
2003 - Enemies of Reality
2005 - This Godless Endeavor
2010 - The Obsidian Conspiracy

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.04.2017
Přečteno: 1650x




počet příspěvků: 17

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to je velicesmutná zpráva....15. 12. 2017 11:46 b.wolf
Ďalšie fakty...14. 12. 2017 17:52 Meresz
Meresz: V tomto...14. 12. 2017 17:21 Pepsi Stone
to Meresz: čerpat...14. 12. 2017 16:28 Savapip
Nečerpaj z...14. 12. 2017 15:33 Meresz


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15873 sekund.