PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TABERAH - Sinner´s Lament

Tasmánští čerti jsou zpět s novou studiovkou. Tahle parta v minulosti nahrála několik zatraceně povedených skladeb, ke kterým se neustále vracím jako pouliční alkoholik ke své pravidelné dávce plastového piva. Pánové jsou totiž schopni namíchat osobitý a velmi lahodný hudební nápoj, který zdobí powermetalové melodie, chuť dodávají heavíkové riffy a říz jistí přesný obsah thrashové pálenky. To vše za optimistického vokálního doprovodu Jono Barwicka, jehož originální hlasové zabarvení zaručuje jedinečnost slyšeného zážitku. Novinka a v pořadí třetí fošna s názvem „Sinner´s Lament“ pak na zmíněný jakostní mix plynule navazuje a s přehledem potvrzuje metalovou nadupanost této australské kapely.

Úvodní dvě skladby „Sinner´s Lament“ a „Wicked Way“ působí ještě malinko nesměle, když nabízejí spíše standardnější hudební příděl, nicméně v obou položkách se již nacházejí méně tradiční lákadla v podobě akustické mezihry s ženským zpěvem a jemným symfonickým doprovodem, resp. hardrockový feeling a velmi chutné melodické vyhrávky. Ty jsou, pravda, méně překvapivé, neboť nejrozmanitější kytarové eskapády patří k Taberah od doby jejich vzniku, stejně tak rock´n´rollová hravost a dynamický švih, kteréžto hodnoty naplno rozkvetou v trojici následujících písní „Harlott“ (že by pozdrav krajanům ze stejnojmenné kapely?), „Horizon“ a „Child Of Storm“. Ve všech hrají prim jednoduché, ale zcela funkční riffy, v případě posledně jmenované zaujme i chytlavý refrén, na což je nutné upozornit zvlášť, jelikož v této disciplíně obvykle Australané až zase tolik nevynikají, jejich síla spočívá ve schopnosti napsat celkově zábavnou a soudržnou skladbu, ve které chorus nezáří jako zamýšlený vrchol písně, ale přirozeně a nenásilně zapadá do jejího okolí.

Zmíněnou trojicí skladeb ovšem slušná metalová show ani zdaleka nekončí, naopak sebevědomě pokračuje dál, nejprve nadýchanou baladickou kompozicí „Dance Of The Damned“, a poté strhující thrash´n´heavíkovou jízdou „Crypt“. Tu jsme sice již mohli slyšet na loňském EP, nicméně jde o skladbu natolik povedenou, že její repetice vůbec ničemu nevadí. „The Final March Of Men“ je jasně ovlivněný Železnou Pannou, australští autoři ale šlapou po inspiračních cestičkách chytře, když Brity následují v jejich stavebně-kompoziční brilanci, ve vášnivém a uchu mimořádně lahodícím melodickém ohňostroji, jenž se rozpoutá za polovinou písně, už jedou jen a pouze za sebe.

Je proto trochu škoda, že závěrečný kus „Heal Me“ na předešlé dění nenavazuje, když nabízí nečekaně unavený a v refrénu dokonce protivný hudební obsah. Situaci částečně zachraňují sólové vyhrávky, neblahý dojem se ale napravit nepodaří. Dvojsečně působí i bonusová položka, kterou tvoří coversong „Hotel California“ od Eagles. Australané jej dokázali zpracovat s obdivuhodnou energií, zejména sólová část skladby je čistokrevným speed´n´heavy masakrem, jakoby tím ovšem vylekali původního ducha písně, jenž zmizel neznámo kam. Rozporuplnější dojezd alba je tedy nutné zohlednit ve výsledném hodnocení, nenechte se však rozhodit a „Sinner´s Lament“ co nejdříve spusťte ve svých přehrávačích, litovat nebudete, za to ručím vlastní klávesnicí.

Petr Štěpnička             


FB TABERAH

YouTube ukázka - Child Of Storm

Seznam skladeb:
1. Sinner´s Lament
2. Wicked Way
3. Harlott
4. Horizon
5. Child Of Storm
6. Dance Of The Damned
7. Crypt
8. The Final March Of Man
9. Heal Me
10. Hotel California

Sestava:
Jonathon Barwick - zpěv, kytara
Myles "Flash" Flood - kytara
Dave "The Doctor" Walsh - baskytara
Tom "Bam Bam" Brockman - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 55:56
Mix, mastering a produkce: Lord Tim
Label: Rocket Distribution
Země: Austrálie
Žánr: heavy/power/thrash metal

Diskografie:
2011 - The Light of Which I Dream
2013 - Necromancer
2017 - Sinner´s Lament

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.06.2017
Přečteno: 1803x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09947 sekund.