17.10.2017
LED ZEPPELIN
Zpěvák Robert Plant, který má aktuálně venku novou ..více

17.10.2017
MR. RIOT
Italská hardrocková čtveřice, která vznikla v roce 2014 ..více

16.10.2017
WIND ROSE
Novým videoklipem připomínajícím letošní studiovku ..více

16.10.2017
IVAN GIANNINI
Bývalý zpěvák italských melodiků Derdian vydal ..více

15.10.2017
DR. LIVING DEAD!
Druhá ukázka z alba "Cosmic Conqueror" (27. říjen) nese ..více

15.10.2017
VAIN
Davy Vain a jeho parta zažívají opět drobný rozkol v ..více






L.A. GUNS - The Missing Peace
Na poli podobně prientované muziky je tahle desk ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
A hlavně CONFESS - Haunters!!! ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Super album, s hodnocením souhlasím. Určitě pa ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Jo Jo, album je skvělý. Viděl jsem je letos v I ..

POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ale pochopil, neboj!:-) Takové tupé zvíře nejs ..

GUN - Favourite Pleasure
Jaj,výborná kapela.Miluju jejich album Swagger k ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Ferdu z Čech neřeš, jeho názor je stejně rele ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Tak pokud nějaký Ferda z Čech tvrdí, že to zm ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
Kiskeho - Past In Different Ways (2008) je vynikaj ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2368x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2048x

AEROSMITH - Aerosmith
1973x

AEROSMITH - Get Your Wings
1891x

AEROSMITH - Rocks
1829x

MOTORBAND - V
1616x



17.10.2017
KATAKLYSM (CAN), GRAVEWORM (ITA) ..
Roxy, Praha, začátek od:19:00, vstupné: 650,- (690,-)

21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma



článků celkem: 5878
recenzí: 4732
reportů: 511
rozhovorů: 333













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


TANJA - Jsem posedlá

Tanja zažívá v posledních pár letech docela slušný comeback. Na konci osmdesátých let, kdy natočila duet „Kam jen jdou lásky mé“ s Ladislavem Křížkem, vystupovala s Citronem a na debutovém albu z roku 1989 měla vcelku potenciál, ale následovala odmlka. Vlastně hned po revoluci, když si Tanja vzala bubeníka Citronu Radima Pařízka a následné mateřské povinnosti odsunuly muziku na druhou kolej. Před osmi lety sice vydala desku „Já vím...“, ale o žádný velký průlom se nejednalo a Tanja vystupovala na různých akcích, jako jsou oslavy města nebo hasičské soutěže s kapelou Aréna. Jenže její chvíle měla ještě jednou přijít.

Opět v tom měl prsty Radim Pařízek, který ji v roce 2013 pozval jako hosta ke společnému vystupování s Citronem. O dva roky později, kdy došlo k rozštěpení Citronu, následné revitalizaci sestavy a vzestupu kariéry této kapely, přišla chvíle i pro Tanju. Najednou byla vidět všude, pěla znovu duety s Křížkem a na EP „Rebelie Vol. 1“ představila i svou novinku „Jsem posedlá“. Naprosto jasný hit, chytlavou skladbu, na které bude rozhodně dobré stavět další materiál. Vzhledem ke kvalitám této skladby se dalo čekat, že Tanja svých hudebních aktivit rozhodně nenechá, přestože už tato kariéra pro ní není životně důležitá.

Máme tu tedy EP, nazvané po zmíněné skladbě, která se zde logicky objevuje. Na tomto místě je ale nutné napsat, že se „bohužel znovu“ objevuje. Na EP je totiž umístěna v nové verzi, která postrádá lehkost té původní, když pozbyla kouzla akustických kytar a navíc přibylo agresivity ve zpěvu i samotných kytarách, což skladbě rozhodně uškodilo. Ovšem výborný nápad zůstal zachován, takže posluchač, který nebyl konfrontován původní verzí, novince stopku rozhodně nevystaví.

Přestože se dalo čekat, že EP bude stát na titulní věci, Tanja dokázala v tomto ohledu překvapit. Pokud pomineme znovu nahranou „Pár přání“ z osmadvacet let starého debutu (jedině dobře, že nedošlo na dnes už omšelou „Nad hlavou létá rokenrol“), které nový kabát vyloženě sedl (vzhledem k mizernému zvuku staré nahrávky), máme tu trojici nových skladeb, které naznačují, jak bude znít připravovaná dlouhohrající deska. Na tomto místě je nutno podotknout, že ve všech třech novinkách třímá velký potenciál, který skoro zastiňuje titulní skladbu. Úvodní „Jen si se mnou hraj“ dává jasně najevo, zač je toho loket a co od Tanji dnes čekat. Rockový rozměr Lucie Bílé? V podstatě ano… Skladba jede v příjemném tempu a je na ní jasně vidět, jak je spojení s Pařízkem pro Tanju důležité. Jeho rukopis je jasně znát od počátku a Tanja se svým projevem mu tak dává novou příchuť.

Nejlepší položka se ale nachází pod názvem „Křížová cesta“, což je jasný hit, který táhne kupředu dravá kytara a celá kompozice pak exploduje v takřka geniálním refrénu, který má blízko ke stadionovému pojetí hard rocku. Následný bridge s hutnou stěnou kytar zase vrhá do Tanjiny tvorby nutnou moderní vložku. Třetí novinkou je pak balada „Hymna pro štěstí“, z níž opět rezonuje tvorba Citronu. Skladba nepůsobí klišovitě (jak to u podobného druhu písní bývá) a navazuje na klasickou práci obou hlavních představitelů z konce osmdesátých let.

Tanja překvapila, protože EP představuje stvrzení jejího comebacku. Nastoluje ale zároveň otázku, co bude dál. Má tato sympatická dáma ambice drát se na vrchol tuzemské scény, kde vlastně už jednou byla? Odpověď by na to mohlo dát regulérní album. Jeho předzvěst totiž říká, že bychom se mohli dočkat velice slušné práce.

Pepsi Stone             


www.tanja.wbs.cz

YouTube ukázka – Jsem posedlá

Seznam skladeb:
1. Jen si se mnou hraj
2. Křížová cesta
3. Hymna pro štěstí
4. Pár přání
5. Jsem posedlá

Sestava:
Tanja - zpěv
Pavel Hanus - kytara
Djordie Erič - kytara
Radim Pařízek ml. - baskytara
Radim Pařízek - bicí

Rok vydání: 2017
Čas:
Label: Citron
Země: Česká republika
Žánr: heavy rock

Diskografie:
1989 - Tanja
1992 - Pád do nebe
1993 - Ďábel se svatozáří
2009 - Já vím...
2017 - Jsem posedlá EP

Foto: archiv umělkyně

U youtube ukázky písně "Jsem posedlá" se jedná o původní verzi. Jinou totiž zpěvačka na svém kanálu nemá.


Vydáno: 10.06.2017
Přečteno: 1852x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Já Annču velmi...23. 06. 2017 8:11 mr.deadhead
Tak já nové album...22. 06. 2017 16:33 ToPi
Máte problém s...22. 06. 2017 15:34 JonathanGray
To neJe fakt, že...22. 06. 2017 7:05 mr.deadhead
Anna K? No to musí...22. 06. 2017 4:32 ToPi


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15712 sekund.