CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VHÄLDEMAR - Old King`s Visions

Když na sklonku minulého století dali v Baskicku Pedro J. Monge a Carlos Escudero dohromady partu Vhäldemar, měli poměrně rychlý start – po demu v roce 2001 je vzali pod křídla firma Arise Records a během následujících dvou let jim vydala dvě hodně silná alba. Pak se stroj zadrhl a s dalším albem Vhäldemar přišli až o osm let později, pochopitelně již bez kontraktu (byť k následnému podepsání smlouvy na reedici alba došlo) a s nějakou tou obligátní změnou v sestavě. Ty provázely i album „Shadows Of Combat“, vydané před čtyřmi lety, které však power metalovým světem už prolétlo v podstatě bez nějakého většího ohlasu a po Vhäldemar se opět slehla zem.

Zdá se, že letošní rok bude pro Vhäldemar ve znamení dalšího návratu. Na jaře připomenuli své nejsilnější období vydáním obohacené reedice prvních dvou alb, na podzim chystají vydání nové kolekce „Against All Kings“ a v mezidobí přicházejí s upoutávkou na nové album v podobě krátkometrážního počinu „Old King`s Visions“. Už tenhle název a zejména pak dovětek u úvodního songu „1366 (Old King`s Visions Part V)“ říká vše – Vhäldemar opět pokračují tam, kde už dvakrát skončili. V přímočarém, agresivním, melodickém a strohém power metalu převážně germánského střihu, s nakřáplým Escuderovým hlasem, se spoustou energie a zjevnou zálibou v rychlosti, kousajících riffech i šikovném sólovém štrikování. V „I Will Stand Forever“ jako by se z jedné strany do německého mustru cpali Manowar a z druhé strany pouštějí Vhäldemar do skladby více rockového ducha. Výsledkem je šlapavá a nepříliš nápaditá věc, které dominuje struhadlový Escuderův hlas, nicméně pokud byste měli potřebu hledat nějaký náznak rozpaků aktuální formy kapely, sáhněte po téhle skladbě. Kraťounká piánová instrumentálka „Intro“ je na takhle krátké nahrávce v podstatě zbytečnou brzdou v energické smršti, ve vlastní závěrečné vlastní položce „Howling At The Moon“ se Vhäldemar vrátí k neurvale divokému, šťavnatému a melodickému nářezu (esence např. raných Helloween, Nocturnal Rites či Freternie) s šikovným instrumentálním představením. Výpůjčka od Helloween „Gorgar“, která se více méně drží originální předlohy (tedy alespoň do té míry, kterou umožnuje Escuderovo hrdlo a lehce temnější pojetí) jen potvrzuje, kam Vhäldemar nejen na této nahrávce, ale vlastně po celou svojí kariéru, míří.

Má-li „Old King`s Visions“ fungovat jako pozvánka k „Against All Kings“, záměr se vydařil. Akční power metalová (dobře okoukaná) flákota, připravená s grifem, zjevnou chutí a slušnou porcí zjevně zúročených zkušeností. A když se Vhäldemar ve větším množství vyvarují kroků ven ze šablony (viz. „I Will Stand Forever“), mohla by jejich chystaná deska nabídnout staromilcům hodně zajímavou nálož.

Savapip             


www.vhaldemar.net

YouTube ukázka - 1366 (Old King`s Visions Part V)

Seznam skladeb:
1. 1366 (Old King`s Visions Part V)
2. I Will Stand Forever
3. Intro
4. Howling at the Moon
5. Gorgar

Sestava:
Carlos Esudero – zpěv, kytara
Pedro J. Monge - kytara
Adolfo WB - baskytara
Jonkol Tera - klávesy
Gontzal - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 17:03
Label: Fighter Records
Země: Španělsko

Diskografie:
2002 – Fight To The End
2003 – I Made My Own Hell
2011 – Metal Of The World
2013 – Shadows Of Combat
2017 – Old King`s Vision

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.07.2017
Přečteno: 2514x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11068 sekund.