22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více






REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..

REFUGE - Solitary Men
souhlas s předchozím příspěvkem, taky jsem na ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Předkapeli o ničem ale Iron Maiden to byla napro ..

REFUGE - Solitary Men
Za mě trochu zklamání...Pe avy mohl odlišit Ref ..

REFUGE - Solitary Men
sorry šotek se připletl ....i když je možná t ..

REFUGE - Solitary Men
Musím nesouhlasit s hodnocením. Deska je parádn ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Dokonalý zážitek ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2086x

THERION - Vovin
1465x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
995x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
983x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
953x

GHOST - Prequelle
933x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MR. BIG - Actual Size

Jako noc a den. Richie Kotzen nahrál s Mr. Big pouhá dvě alba, přičemž jejich vzájemné porovnávání musí dopadnout přesně tímto kontrastním způsobem. Jako by se právě ve spojení s albem „Actual Size“ začala projevovat ta filozofie, ke které se Mr. Big hlásí v současnosti a dle které nechtějí věci kazit tím, že něco „musí“, protože si věci mohou dělat podle svého a pojem „muset“ se jich netýká. „Actual Size“ je (alespoň ve své první polovině) velice svěžím obrazem hravého a nesmírně přístupného přirozeného písničkářství, oproštěného od zatěžkanosti předchozího alba, chvílemi koketujícím až s pop-rockem a přitom vyhýbajícím se jakékoliv podbízivosti.

Byť úvodní riffové kousnutí v „Lost In America“ signalizuje, že spolupráce s producentem Zikou se ponese opět v docela ostré zvukové rovině, a Kotzenova sólová ekvilibristika tomu také nasvědčuje, plynou úvodní čtyři skladby na velice pohodové melodické hladině, přičemž Kotzenova „Wake Up“ po velmi dlouhé době přináší do tvorby Mr. Big až stadionový refrénový nápěv. Paradoxem alba je skutečnost, že i následující „Shine“, coby druhá nejvýraznější položka alba, pochází z pera Richieho Kotzena. S první nezbytnou baladou v podobě poklidně hladivé a civilní „Arrow“ s velmi pružným Martinovým vokálem, nezvyklou příměsí kláves a velmi smyslnými sbory se nálada alba pomalu zhoupne a rezignuje na až přílišnou přístupnost, celkem obyčejná „Mary Goes `Round“ je první skladbou, ve které individuální hračičkování má navrch nad melodičností, hutná „Suffocation“ s parádně swingující basou je v podstatě jediným uzlíkem, který Mr. Big navazují na neprostupnost minulého alba. S výjimkou tajemné „Crawl Over Me“, která chvílemi pohltí nezvyklou dramatičností a nevtíravé hry na city s bluesovou příměsí v podobě vláčné „I Don`t WantoTo Be Happy“ je zbytek alba takovým „obyčejným“ standardem kapely, tedy příjemným, uvolněným hard rockem, který má daleko blíž k jakékoliv desce s Paulem Gibertem, než k předchozímu debutu Richieho Kotzena. Pochopitelně to vše je prezentováno s úžasnou hráčskou grácií.

Jenže začátek nového tisíciletí se ukázal pro Mr. Big definitivně jako krizové období. Vztahy v kapele zjevně přestávaly fungovat, což znamenalo krátkodobého padáka pro Bilyho Sheehana, který byl v souvislosti s turné k aktuálnímu albu vzápětí naverbován zpět. Po turné pak došlo už k oficiálnímu oznámení rozpadu Pana Velkého. Trvalo osm let, než Eric Martin s Bily Sheehanem začali řešit fakt, že příležitostí k tomu dát Mr. Big znovu dohromady už mnoho nebude a do tohoto rozpoložení se ozval i Paul Gilbert, zjevně vstřícný ke svému dalšímu pokračování v kapele. A tak příběh Mr. Big začal psát další, možná už trochu nečekané pokračování.

Savapip             

Sestava se usadila a Kotzen se cítil jako ryba ve vodě. To bylo znát z interview, kde prohlašoval, že jeho předešlé angažmá u Poison byl omyl, ovšem s Mr. Big je to to pravé ořechové, navíc přišel se skladbou „Shine“ a Mr. Big měli rázem opět věc, na které se dalo stavět celé album. Nebyl to sice hit rozměrů „To Be With You“ a „Wild World“, ale pro kapelu byl velice důležitý. I zbytek desky zní svěžeji než tomu bylo v případě „Get Over It“ a přestože Mr. Big stále změkčovali svůj sound, podařilo se jim zastavit pád, který odstartovala deska „Hey Man“. Actual Size je tak dost dobré, dospělé album dospělé kapely.
Pepsi Stone 7,5/10

www.mrbigsite.com

YouTube ukázka - Arrow

Seznam skladeb:
1. Lost in America
2. Wake Up
3. Shine
4. Arrow
5. Mary Goes `Round
6. Suffocation
7. One World Away
8. I Don`t Want to Be Happy
9. Crawl Over Me
10. Cheap Little Thrill
11. How Did I Give Myself Away
12. Nothing Like It in the World

Sestava:
Eric Martin - zpěv
Richie Kotzen - kytara
Billy Sheehan- baskytara
Pat Torpey - bicí

Rok vydání: 2001
Čas: 51:19
Label: Atlantic
Země: USA

Diskografie:
1989 – Mr. Big
1991 – Lean Into It
1993 – Bump Ahead
1996 – Hey Man
1999 – Get Over It
2001 – Actual Size
2011 – What If…
2014 – The Stories What We Could Tell
2017 – Defying Gravity

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.08.2017
Přečteno: 2360x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15154 sekund.