20.10.2017
WHITESNAKE
"The Purple Tour (Live)", to je název novinkového záznamu ..více

20.10.2017
HARDCORE SUPERSTAR
Po vlažné přijatém albu "HCSS" z roku 2015 se nenechali ..více

20.10.2017
BEAUTIFUL CREATURES
Formace kde působí zpěvák Bang Tango Joe Leste, ..více

20.10.2017
PESTILENCE
Druhdy velmi vlivná deathmetalová parta z Nizozemí slaví ..více

20.10.2017
10 YEARS
Příznivci alternativního metalu v podání těchto ..více

20.10.2017
HOOBASTANK
Post-grungeová formace z Los Angeles dokončila po pěti ..více






POSTCARDS FORM ARKHAM - Manta
Rosie....opravd u máš pravdu, že je tam uveden j ..

POSTCARDS FORM ARKHAM - Manta
Text k poslední písni "Her Cosmic Song" napsal O ..

Elektronika jako budoucnost metalu?
To jsi snad četl jiný úvodník ne? :-) Já pře ..

Elektronika jako budoucnost metalu?
Chápu tvůj povzdech ale....říká ti něco jmé ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
No jo, Confess. Já na ně úplně zapomněl, tak ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Na poli podobně prientované muziky je tahle desk ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
A hlavně CONFESS - Haunters!!! ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Super album, s hodnocením souhlasím. Určitě pa ..

L.A. GUNS - The Missing Peace
Jo Jo, album je skvělý. Viděl jsem je letos v I ..

POWER QUEST - Sixth Dimension
Já jsem od toho nečekal vůbec nic. A jsem už n ..




Za poslední měsíc:
STEELHEART - Through Worlds Of Stardust
2395x

AEROSMITH - Toys In The Attic
2079x

AEROSMITH - Get Your Wings
1919x

AEROSMITH - Rocks
1877x

MOTORBAND - V
1648x

RIMORTIS - Ozvěny minulosti
1593x



21.10.2017
SYMPHONY, METRO..
DK Koruna Hořice, Velký sál, začátek od:20:00, vstupné:

31.10.2017
Poppy Seed Grinder + hosté..
Praha - Rock Café, začátek od:19:00, vstupné: zdarma

14.11.2017
Driven Under (heavy metal - Švýcarsko) Wild Freedom (heavy metal / glam - Šp..
Brno - Melodka, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5886
recenzí: 4739
reportů: 511
rozhovorů: 334













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


RAGE - Seasons Of The Black

Vlastně už jen prostý statistický údaj o tom, že Rage sází další kousek do již třetí desítky svojí diskografie, zřetelně naznačuje, co od aktuální desky „Seasons Of The Black“ lze očekávat. Obzvlášť s vědomím, že s odchodem hračičky Victora Smolskiho se Rage vrátili do svých mladých let a podstatou jejich hudby je energie a přímočarost. Skutečnost, že vydání „Seasons Of The Black“ dělí od předchozího alba „The Devil Strikes Again“ něco málo přes třináct měsíců a deska vznikala ve stejné sestavě, nastíní, že Rage pokračují s totožnými vzorci, které používali vloni. Stejně tak fakt, že zařazení šestice letitých skladeb, které vznikly v hloubce osmdesátých let v tehdejším Peavyho působišti Avenger, funguje (pochopitelně s daleko razantnějším zvukem, mnohem čistší produkcí a o světelné roky vyzpívanějším Peavym) naprosto přirozeně a plně zapadá do aktuálního výrazu kapely, jasně vypovídá o tom, že „Seasons Of The Black“ je přesně taková, jak se dalo očekávat – melodická, energická, razantní, leč bez překvapení (snad s výjimkou minutové "poetičnosti" s názvem "Gaia"). .

Možná tohle konstatování zní suše, ale asi je to tím, že pro toho, komu tahle parketa u Rage kdovíjak nevoní, může celá deska znít suše. Ten, koho Peavy se svojí vizí o metalu zaujal už dávno, se zase může prát s pocitem, že Rage sice svojí matrici využívají v celé její šíři a momenty, kdy by kapele došel dech ani na tomhle albu nepřijdou (byť třeba titulní skadba zní až nezvykle neohebně), jenže takové šlehy, jaké z Rage padaly v první polovině devadesátých let, se prostě nekonají. Respektive některé ze skladeb z aktuálního alba by s největší pravděpodobností bez problémů našly místo na nejsilnějších deskách kapely, ale ani jedna z nich by se v těch devadesátkách nestala žolíkem. A to je vlastně ta nejjasnější charakteristika „Seasons Of the Black“. Typickým příkladem může být divoká kvaltovka „All We Know Is Not“ s velice chytlavým refrénem, snadno zapamatovatelná a dobře vygradovaná „Blackened Karma“ s typickou jedinečností v kombinování agrese a melodiky, či „Time Will Tell“, která by se svými sbory i v devadesátkách mohla celkem zářit. Přesto přese všechno, tohle všechno už tady několikrát bylo.

Možná je opakování matka moudrosti, ale je otázkou, nakolik je od Rage moudré opakovat to samé, s čím přišli vloni. To, co platilo tehdy, tedy že Rage do toho řežou jako za mlada, platí i na aktuální desce. A ještě ani nehrozí, že by to byla nastavovaná kaše. Vloni mohlo nabudit očekávání, jak bude návrat do minulosti znít, aktuální deska pak jede v těch samých kolejích a vzhledem k tomu, že mantinely této formy Rage nejsou kdovíjak široké, je „Seasons Of The Black“ sice solidní kousek, ale zároveň je jen určitým přešlápnutím na místě. Rage se drží svých poznávacích znamení a máte-li je rádi, klidně si pořiďte jejich další (nicméně ne vrcholový a tedy nezbytný) kousek do sbírky. A když už, tak i s důležitým Avengerovským dodatkem.

Savapip             


www.rage-official.com

YouTube ukázka - Season of the Black

Seznam skladeb:
1. Season of the Black
2. Serpents in Disguise
3. Blackened Karma
4. Time Will Tell
5. Septic Bite
6. Walk Among the Dead
7. All We Know Is Not
8. Gaia
9. Justify
10. Bloodshed in Paradise
11. Farewell
12. Adoration
13. Southcross Union
14. Assorted by Satan
15. Faster than Hell
16. Sword Made of Steel
17. Down to the Bone

Sestava:
Peter „Peavy“ Wagner - zpěv, baskytara
Marcos Rodríguez - kytara
Vassilios Maniatopoulos - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:16:07
Label: Nuclear Blast
Země: Německo

Diskografie:
1984 - AVENGER - Prayers Of Steel
1986 - Reign Of Fear
1987 - Execution Guaranteed
1988 - Perfect Man
1989 - Secrets In A Weird World
1990 - Reflection Of A Shadows
1992 - Trapped !
1993 - The Missing Link
1994 - 10 Years In Rage
1995 - Black In Mind
1996 - Lingua Mortis
1996 - End Of All Days
1998 - XIII
1999 - Ghosts
2001 - Welcome To The Other Side
2002 - Unity
2003 - Soundchaser
2006 - Speak Of The Dead
2008 - Carved In Stone
2010 - Strings To A Web
2012 - 21
2016 – The Devil Strikes Again
2017 – Seasons Of The Black

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.08.2017
Přečteno: 2073x




počet příspěvků: 13

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Tihle (staro)novi...10. 08. 2017 13:24 adrian
Dobrý...8. 08. 2017 18:17 Carloss
Velmi slušné...8. 08. 2017 7:07 DIURD
Chyba - Prong...7. 08. 2017 23:30 Demonick
Ak si si nevšimol,...7. 08. 2017 22:25 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17655 sekund.