Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DOLL SKIN - Manic Pixie Dream Girl

Je tomu rok a půl, co jsem při poslechu debutového EP „In Your Skin“ mládežnic Doll Skin z Arizony tvrdil, že by tahle kapela jednou mohla být pecka. Nyní, když holky přišly s albem „Manic Pixie Dream Girl“, si to troufnu prohlásit znovu a navíc dodávám, že k tomu mají zas o kousek blíž. Důvodem je to, že z jejich hard rock–pop-punku leze ohromná energie, chytlavost a radost. To, že za partou holek, sotva odrostlých pubertě, stojí basák Megadeth David Ellefson, je samozřejmě nezbytné zmínit (zatím) při každé debatě o téhle kapele, protože na tu živočišnost, nadhled a profesionalitu, která je z nahrávky cítit, by Doll Skin ve svém věku a bez silného zázemí asi jen těžko mohly dosáhnout samy, ale berme toto spojení jako důkaz toho, že odvážnému štěstí přeje. No, a když k tomu štěstí doplníte i hodně silný materiál, musí to dopadnout velmi, velmi dobře.

Třeba tak jako úvodní živočišná „Shut Up (You Miss Me)“, která představuje ideální startovní parketu. Právě tady je výše zmíněná prolínající se škatulka dokonale zachycená – z refrénu leze až tanečně vzdušná melodická lehkost, rockově stadionová halekačkovost i pubertální páskovitost, jednoduše řečeno nespoutaná, snadno uvěřitelná a nakažlivá radost. Je pochopitelné, že k tomuhle základu se Doll Skin na albu často vrací, v následující „Daughter“ k němu přiloží trochu víc ostrosti, oprásklosti a šikovné kytarové sólo, v „Rock Killa“ pak k hopsavé chytlavosti přihodí ždibec punkové syrovosti a kooperace divokého sólového zpěvu a sborových partů je velmi šťavnatá. Troufnu si tvrdit, že kdyby se holky držely jen tohoto mustru (což se však neděje), dokázaly by celé album v pohodě utáhnout. Ne že by Doll Skin neslušelo, když ztratí svojí hudební břitkost, nicméně faktem zůstává, že tam, kde uberou na tempu i nasazení, začínají malinko padat do davu. Ale nezapadnou, asi nejlepším důkazem budiž závěrečný cajdáček „Univited“ jediná věc, sázející vyloženě na pocity. A kupodivu, největší trumf Doll Skin vytáhnou, když do své živelné přímočarosti, kterou jsou schopny vytřískat nejedno okno, propašují trochu rafinovanosti a jedu, a z toho všeho divočení pak vykoukne chytře pulzující šlapavka „Baby`s Breath“.

Je skvělé, když se vám podaří atmosféru desky plně zobrazit jejím obalem, tak jako na „Manic Pixie Dream Girl“. Ten mix revoltující nadrzlosti, pubertální páskovitosti, hravosti, říznutý holčičkovskou růžovou barvou je naprosto vystihující. Holkám to prostě šlape a tahle deska – bum, bum, prásk- baví.

Savapip             


www.dollskinband.com

YouTube ukázka - Shut Up (You Miss Me)

Seznam skladeb:
1. Shut Up (You Miss Me)
2. Daughter
3. Road Killa
4. Boy Band
5. Rubi
6. Sunflower
7. Sweet Pea
8. Baby`s Breath
9. Persefone
10. Puncha Nazi
11. Uninvited

Sestava:
Sydney Dolezal - zpěv
Alex Snowden - kytara
Nicole Rich - baskytara
Meghan Herring - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 36:53
Produkce: Evan Rodaniche
Label: Eleffson Music Productions
Země: USA

Diskografie:
2015 – In Your Skin
2017 – Manic Pixie Dream Girl

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.09.2017
Přečteno: 2113x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09569 sekund.