Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




JOSH TODD & THE CONFLICT - Year Of The Tiger

U Buckcherry se něco děje a jak to vypadá, zrovna dobré to nebude. Nejprve oznámil zpěvák Josh Todd, že se chce věnovat svému sólovému projektu Spraygun War, který si postavil s kytaristou Buckcherry Steviem D. a jenž by měl mířit do hájemství hip-hopu. Vyšla jim dokonce debutová deska „Into The Blackness“, která ale zůstala absolutně nepovšimnuta. Místo toho se psalo o tom, že Buckcherry opustil i bubeník Xavier Muriel a především velmi důležitý člen, kytarista Keith Nelson. V tu dobu už bylo jasné, že Toddovy aktivity byly jablkem sváru mezi dvěma hlavními personami. Obzvláště, když zanedlouho tento oznámil vznik nového projektu, opět s kytaristou Steviem D., Josh Todd & The Conflict. Tentokrát už kapely zaměřené na hudbu podobného ražení, jakou se vždy prezentovali Buckcherry.

Co si budeme nalhávat, kariéra Buckcherry šla po platinové a nejúspěšnější desce „15“ pomalu do háje a klesající úroveň dalších alb byla sice zastavena na poslední řadovce „Rock N`Roll“, ale i tak se mohlo mluvit o loňském sněhu. Od Josh Todd & The Conflict se proto mohlo čekat cokoliv. Jelikož na desce opět dělal se Steviem D., mohla znít jako pokračování Buckcherry, stejně tak jako Spraygun War. Nebo dokonce i jako něco zcela nového. Prostě cokoliv… Todd ale vsadil na jistotu nejjistější a „Year Of The Tiger“ by klidně mohla být další deska v diskografii Buckcherry. Je možná trochu odvážnější než to, co vyšlo pod hlavičkou jeho hlavní (stále?) kapely, ale obsah je prakticky totožný.

„Year Of The Tiger“ je místy tvrdší, rvavější než pevně ukotvení Buckcherry, což je možná dané tím, že Todd pracoval tentokrát bez svého dlouholetého hudebního dvojčete Keitha Nelsona, možná tím, že si tento zpěvák řekl, že je čas se pohnout alespoň o píď dál. Důkazem toho jsou hned první dvě věci „Year Of The Tiger“ a „Inside“, protože takhle zuřivě ještě Todd ani ostatní muzikanti nikdy nezněli. Kdyby takové nasazení vydrželo po celou desku, mohlo být zaděláno na pěknou senzaci. Nejpozději s „Rain“ se však začne na povrch drát klasičtější vyznění a i když „The Conflict“ je jasná hardcorová věc, na zmetalizovaný rock n`roll, jaký Buckcherry na přelomu milénia nejvíce proslavil, se rozhodně nezapomíná.

Ten je sice v některých skladbách (zmíněné „Inside“ nebo „The Conflict“) přítomný jen v náznacích, ale přece jen ten duch tam je. To nemluvě o věcech typu „Story Of My Life“, „Erotic City“ nebo „Push It“, které by se klidně v repertoáru Buckcherry ztratily. I díky nim je jasné, že se výraznější odklon od předchodí tvorby nekoná. Změna je tedy vlastně jen v tom, že na albu nehraje Keith Nelson a Todd tak mohl dát rozmach svému egu, léty poháněnému drogami.

S největší pravděpodobností udělal dobře. „Year Of The Tiger“ sice nedosahuje úrovně prvních tří desek Buckcherry (minimálně skvělého debutu a „Patnáctky“), ale směle se může dívat do očí ostatním albům z diskografie této party z kalifornského Anaheimu. A dokonce na většinu z nich bude nahlížet z vrchu. Slušná práce.

Jan Skala             


FB JOSH TODD & THE CONFLICT

YouTube ukázka – Year Of The Tiger

Seznam skladeb:
1. Year Of The Tiger
2. Inside
3. Fucked Up
4. Rain (explicit)
5. Good Enough
6. The Conflict
7. Story Of My Life
8. Erotic City
9. Push It
10. Atomic
11. Rain (clean)

Sestava:
Josh Todd - zpěv
Stevie D. - kytara
Greg Cash - baskytara
Sean Winchester - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 36:15
Label: Century Media
Země: USA
Žánr: sleaze rock/punk rock

Diskografie:
2017 - Year Of The Tiger

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.09.2017
Přečteno: 1406x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09069 sekund.