15.01.2018
STRATOVARIUS
Zpěvák Timo Kotipelto má pro fanoušky dobrou zprávu. ..více

15.01.2018
SALTY DOG
Dnes už skoro zapomenutá čtveřice z Los Angeles, která ..více

15.01.2018
EARTHLESS
Po dva roky starém počinu "Acid Crusher/Mount Swan" se ..více

15.01.2018
XTASY
Po debutu "Revolution" z roku 2014 předkládá tahle ..více

15.01.2018
RED SUN RISING
Post-grungeová kapela z amerického Ohia se ohlašuje se ..více

14.01.2018
LYNCH MOB
Kapela někdejšího kytaristy Dokken George Lynche je bez ..více






EXOS - Time For A Change
Rádo se stalo, projekt Exos potřebuje fanoušky ..

EXOS - Time For A Change
parádního melodického metalového pohlazení! H ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Aj podľa mňa je to zbytočne prísne hodnotenie. ..

THE DARK ELEMENT - The Dark Element
Zbytecne prisny hodnoceni. Je to moc prijemna desk ..

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
taberah - sinner´s lament ? pro mě objev roku.. ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Mauglí: Nechybí, ta už byla napsaná v době vy ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Díky za moc krásný seriál o nejúžasnějš í ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XIV. - kapely MASTERPLAN, ALPHA TIGER a PALANTÍR
měli solidní první tři fošny, zvlášť ty s ..

MORBID ANGEL - Kingdoms Disdained
Na první poslech parádní nářez! ..

THRESHOLD – Legends of the Shires
Zatím ještě komplexně nehodnotím, ale to, co ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
1420x

Tarja TURUNEN - From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)
1388x

AVANTASIA - The Metal Opera
1356x

BLACK SABBATH - The End: Live In Birmigham
1108x

PLETHORA - Age Of Changes
909x

STROKKUR - Vantablack
901x



19.01.2018
DEBUSTROL, AGGRESSIVE TYRANTS, D.O.P., ZODIAC, SOTURY...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 200

27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-



článků celkem: 6081
recenzí: 4909
reportů: 517
rozhovorů: 340













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


PRIMUS - The Desaturing Seven

Pro rockového fanouška není název Primus jen synonymem pro levnou pivní břečku lemtanou především skupinkami bezdomovců, ale zejména pro kalifornskou trojici šílených experimentátorů, kteří své hudební podivínství povýšili na umění. To, že je obdivují takové persony jako Kirk Hammett, Axl Rose, Kerry King, Flea nebo Fred Durst už mluví za sebe. Primus prostě za ta léta, co působí na hudební scéně, dokázali, že s absolutně nekomerční hudbou se dají dělat velké věci, o čemž svědčí i jejich nahrávka úvodní skladby do kultovního seriálu South Park. A i když to s nimi ještě před pár lety nevypadalo moc dobře, comeback v roce 2011 se jim docela povedl a dnes už je na svém místě i původní bubeník Tim Alexander. .

I kdyby Primus přišli s co největší šíleností, bylo by to na jejich podmínky pořád ještě normální. Trojice, vedle které je Mike Patton vlastně jen takový obyčejný chlápek od vedle, si s novinkou „The Desaturing Seven“ zase pěkně pohrála s nervy svých fanoušků. Už na minulé desce „Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble“ tahle parta zabrousila na téma dětských knížek a na svém novém albu uvedený trend ještě rozvíjí. Jak přiznal už začátkem léta basista, zpěvák a jasný tahoun kapely Les Claypool (dovedete si představit, že tenhle týpek měl kdysi nahradit v Metallice Cliffa Burtona?), novinka je vystavěna na bázi „The Rainbow Goblins“, dětské knihy o sedmi goblinech barvy duhy. Uff…

S Primus je to ale tak vždycky. Na posluchači je pak jediná věc, jestli přistoupí na jejich hru a pokusí se dostat do zdánlivě neproniknutelného materiálu nebo album jen štítvě odloží jako šílenou avantgardu. V druhém případě bude rozhodně pravda v tom, že se jedná o materiál opět tak šílený, že je leckdy za hranicemi lidského chápání, ovšem pokud se rozhodnete pro první variantu a dáte Primus šanci, je tu možnost, že se vám za to odvděčí. A to bohatě. Kdo totiž jednou dokáže novinku (nebo v podstatě jakoukoliv jejich desku) naposlouchat, tak to její kouzlo se objeví.

„The Desaturing Seven“ stylově (pokud se o nějakém takovém zařazení v případě Primus dá mluvit) nijak nevybočuje ze směru, který kapela udala nejpozději svými dvěma nejlepšími alby „Pork Soda“ a „Tales From The Punchbowl“ z první poloviny devadesátých let. V případě novinky rovněž hraje na tomto širém písečku, kde hlavní úlohu plní baskytara Lese Claypoola, která je středobodem celé tvorby Primus. Fanoušci už dávno věcí, že nemají čekat rockové vypalovačky nebo vzletné melodie, ale zejména hudební dobrodružství. Toho „The Desaturing Seven“ nabízí vrchovatě. Navíc kapela (dnes opět původní trojice) nabízí svůj příběh o goblinech s patřičnou dávkou energie, která sálá hned z první skladby „The Valley“, již od úvodního Claypoolova vyprávěného úvodu celého příběhu.

Od té chvíle deska roste a svých nejlepších chvil nabývá se skladbou „The Trek“, která sice může působit jakou soundtrack k večerníčku (což ale byl asi záměr), ale je to právě tahle sedmiminutová věc, která posluchače přesvědčí o tom, že Primus jsou skuteční hudební géniové a hned následující „The Scheme“, která našinci určitě připomene kytarové kouzlení Michala Pavlíčka. Velice zajímavě působí i „The Storm“, která si nejvíce z celého alba pohrává s atmosférou a zse je tu Claypoolova baskytara, která evokuje průvodní jevy bouřky.

Ovšem z „The Desaturing Seven“ lze pak těžko vypíchnout jednotlivé okamžiky, protože nejlépe deska působí jako celek. Nevadí ani potrhlý pohádkový přiběh, nevadí pitoresktní zvuky, nevadí místy podivný zpěv. Tahle nahrávka má velmi silnou atmosféru a má rozhodně posluchači co nabídnout. Kromě toho demonstruje i to, že Primus jsou v současné době při chuti jako v době svého největšího rozmachu.

Pepsi Stone             


www.primusville.com

YouTube ukázka – The Seven

Seznam skladeb:
1. The Valley
2. The Seven
3. The Trek
4. The Scheme
5. The Dream
6. The Storm
7. The Ends?

Sestava:
Les Claypool - zpěv, baskytara
Larry LaLonde - kytara
Tim Alexander - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 34:36
Label: ATO Records
Země: USA
Žánr: avantgarde rock

Diskografie:
1990 - Frizzle Fry
1991 - Sailing The Seas Of Cheese
1993 - Pork Soda
1995 - Tales From The Punchbowl
1997 - Brown Album
1999 - Antipop
2011 - Green Naugahyde
2014 - Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble
2017 - The Desaturing Seven

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.10.2017
Přečteno: 669x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Konečne ma PRIMUS...21. 10. 2017 21:32 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18667 sekund.