22.01.2018
JUDAS PRIEST
Bývalý bubeník kapely Dave Holland je po smrti. Holland v ..více

21.01.2018
MACHINE HEAD
Další ukázka z alba "Catharsis", které vyjde již ..více

21.01.2018
VINNIE VINCENT INVASION
Kytarista Vinnie Vincent vystoupil po mnoha letech v ..více

21.01.2018
TORTHARRY
Od vydání minulé řadovky TORTHARRY „Follow“ uplynulo ..více

21.01.2018
DENIED
Švédové DENIED zbrojí na vydání svého alba „Freedom ..více

21.01.2018
GLASYA
Portugalci GLASYA představují nový singl více






EXOS - Time For A Change
Tož jsem mu napsal, tak uvidíme :-) Děkuji. ..

EXOS - Time For A Change
Zeptal jsem se přímo Jense Fabera, máš mu naps ..

EXOS - Time For A Change
Tak to je můj šálek kávy. Mám rád melodické ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Jak to nakonec v Atlantě dopadlo, je docela zají ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Oprava: pochopitelne spekuluje. ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Spekuje se, že sola na deskách VVI byla nahrána ..

VINNIE VINCENT INVASION - All Systems Go!
Pane Pepsi, vystihl jste obě desky dokonale. Doko ..

U2 - Songs Of Experience
moje chyba, recku na AT jsem četl, když jsem pos ..

U2 - Songs Of Experience
Alpha Tiger samozřejmě není můj šálek čaje, ..

U2 - Songs Of Experience
Co např. loňská nahrávka Alpha Tiger? ..




Za poslední měsíc:
KATAPULT - Železný Olda to táhne do čtyřicátého křížku (1978 - 2018)
2058x

AVANTASIA - The Metal Opera
1432x

PLETHORA - Age Of Changes
1140x

VINNIE VINCENT INVASION - Vinnie Vincent Invasion
1113x

STROKKUR - Vantablack
1037x

Redaktorská bilance roku 2017 (Pagan)
1000x



27.01.2018
SEKHMET , DEGORYEN , FAKULTURA , ORCHIDEA , PHYLACTERY , NIHILLIN ..
MELODKA, KOUNICOVA 20/22, 622 00 , BRNO, začátek od:19.HOD., vstupné: 150,- KČ

28.01.2018
RHINO BUCKET (USA), BLACK BULL..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 350,-

10.02.2018
KAAR, FORTIS NATURA, M.O.R, ANIMAL HATE..
Praha Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 50



článků celkem: 6097
recenzí: 4921
reportů: 517
rozhovorů: 341













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


CHEAP TRICK - Christmas Christmas

Ono je velmi jednoduché nenávidět alba tohoto typu. Zaprvé jich vychází vždycky v adventním čase požehnaně a zadruhé, zmetalizované „Rolničky“ je možná největší vrchol nevkusu, s jakým se v rockové hudbě můžete setkat. I letošní předvánoční čas se nelišil od minulých let. Vánoční skladby nebo dokonce celá alba od rozličných kapel bombardují už nějaký ten pátek posluchače, že by bylo možné vyhlásit soutěž o nejvlezlejší skladbu tohoto ročního období. Navíc našinec už dávno překrmený Amerikou může mít tendenci vrhnout, jen co zaslechne rozjuchané melodie a představí si kamion coca coly s tlustým Santa Clausem. Brrr…

Ale párkrát se objeví nějaká ta výjimka, kdy vám vánoční melodie vlastně vůbec nevadí a nakonec se i docela dobře poslouchají. Před dvěma lety s docela slušnou deskou „This Christmas“ přišli bratři Nelsonové a letos v tomto ohledu bodují legendární Cheap Trick. Člověk si může klást otázku, jestli mají tihle zasloužilí rockeři z Chicaga vůbec zapotřebí pouštět se do podobných projektů, navíc, když v posledních letech studiově opět ožili a za poslední dva roky vydali dvě velmi dobré desky. Jenže u Cheap Trick šel život vždycky trochu jinak a přece jen o srandu u téhle kapely nikdy nebyla nouze.

A možná proto je jejich „Christmas Christmas“ deska zábavná a vůbec nevadí, že popěvky jako „Run Rudolph Run“ nebo „I Wish It Could Be Christmas Every Day“ jsou natolik přežvýkané, až bůh brání. Cheap Trick k nim přistoupili po svém, dali jim hodně z vlastního stylu a navíc skvěle pějící Robin Zander je obdařil svým umem natolik, že je skoro radost jej poslouchat. V neposlední řadě lze také pochválit výběr skladeb, kdy konečně (v rámci podobné desky snad poprvé) nedošlo na tu šílenou „Jingle Bells“, ale Cheap Trick se zaměřili spíše na vánoční skladby, které před nimi už udělali umělci, co přece jen měli něco společného s rockovou nebo alespoň populární hudbou.

Proto jsou tady kromě obligátní „Silent Night“, neboli „Tiché noci“, které opravdu rockovější kabátek nesluší (ale ještě to není taková čurda, jakou z ní před lety udělali Faster Pussycat) a vlastně jí zachraňuje jen precizní Zander, zastoupeny skladby od takových part jako Slade, Ramones, The Kinks nebo Chucka Berryho. Všechny tyhle věci Cheap Trick podávají s gustem sobě vlastním a s energií, která je u těchto zasloužilých šedesátníků obdivuhodná. Díky tomu zní sladeovská „Merry Xmas Everybody“ nebo ramonesovská „Merry Christmas (I Don`t Want To Fight Tonight) skoro až skvěle a velice svěže. Potěší rovněž vydařená bluesovka „Please Come Home For Christmas“ legendárního Charlese Browna a také vlastní cheaptrickové příspěvky do mlýnice, úvodní, s nadsázkou by se dalo říct stadionovka, „Merry Christmas Darlings“ a závěrečná skoro až punkovým tempem poháněná titulní věc „Christmas Christmas“.

Pokud jste tedy na alba podobného typu naladěni, sáhněte letos právě po Cheap Trick. Ti rozhodně nezklamou. Pokud ale Vánoc po americku už máte plné zuby z televizních reklam a přiblblých filmů, nenechte si nadcházející svátky rušit ani tímto albem, i když je zahrané tak dobře a s nadhledem, že by byl i div, kdyby se mu to povedlo. Hlavně, ať nezaskočí kost...

Pepsi Stone             


www.cheaptrick.com

YouTube ukázka – Christmas Christmas full album

Seznam skladeb:
1. Merry Christmas Darlings
2. I Wish It Could Be Christmas Every Day
3. I Wish It Was Christmas Today
4. Merry Xmas Everybody
5. Please Come Home For Christmas
6. Remember Christmas
7. Run Rudolph Run
8. Father Christmas
9. Silent Night
10. Merry Christmas (I Don`t Want To Fight Tonight)
11. Our Father Of Life
12. Christmas Christmas

Sestava:
Robin Zander - zpěv, kytara
Rick Nielsen - kytara
Tom Petersson - baskytara
Daxx Nielsen - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 39:05
Label: Big Machine
Země: USA
Žánr: hard rock/power pop

Diskografie:
1977 - Cheap Trick
1977 - In Color
1978 - Heaven Tonight
1979 - Dream Police
1980 - All Shook Up
1982 - One To One
1983 - Next Position Please
1985 - Standing On The Edge
1986 - The Doctor
1988 - Lap Of Luxury
1990 - Busted
1994 - Woke Up With A Monster
1997 - Cheap Trick
2003 - Special One
2006 - Rockford
2009 - The Latest
2016 - Bang, Zoom, Crazy... Hello
2017 - We`re All Alright!
2017 - Christmas Christmas

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.12.2017
Přečteno: 451x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14285 sekund.