25.04.2018
DR. LIVING DEAD!
Právě dnes spatřil světlo crossoverového světa ..více

25.04.2018
ADLER`S APPETITE
Bývalý bubeník Guns N`Roses Steven Adler opět oživuje ..více

25.04.2018
LINKIN PARK
Další osud této hvězdné kapely je po loňské ..více

25.04.2018
SEBASTIAN BACH
Někdejší frontman Skid Row pracuje na čtvrté sólovce. ..více

25.04.2018
U.D.O.
Kapelu bývalého zpěváka Accept Uda Dirschneidera opustil ..více

25.04.2018
LES BINKS` PRIESTHOOD
Bývalý bubeník Judas Priest, který s britskou legendou ..více






THE DEAD DAISIES - Burn It Down
Deen s Dougem spolu hrajou v Revolution Saints, ta ..

THE DEAD DAISIES - Burn It Down
Za mne 8,5. Jsou to TDD, a to od nich chci. Na jin ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Taky jsem byl v sektoru pod pódiem, ale spíše n ..

THERION - The Beloved Antichrist
bohužel nyní nedoceněné a nepochopené dílo, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Já to vidím podobně jako v recenzi. Byl jsem v ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi viděl jsem to dost podobně jako Ty.Výborn ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Ta kritika, myslím, mířila hlavně na to, že j ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Mě překvapila i kritika Jense, kterou jsem někd ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Kromě dvou reportáží, v MF Dnes a na Lidovkác ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
950x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
932x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
850x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
842x

PRIMAL FEAR - New Religion
806x

BON JOVI - These Days
668x



27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100

03.05.2018
05.05.2018 FECALIZER-goreg rind (Mexiko), TOP SECRET - grind (Cz) , TRANSONIC ..
Klubovna Jeden Tag,OSTRAVA, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 6273
recenzí: 5081
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


WARRIOR SOUL - Back On The Lash

Ve svých začátcích byli Warrior Soul pasováni do role nástupců Guns N`Roses a to nejen proto, že tahle kapela vzešla ze stejného prostředí, i když z opačné strany Spojených států. Warrior Soul také měli divoké punkové kořeny, které sahají až někam ke rtuťovité detroitské scéně, také svou původní hudbu roubovali na tehdy moderní hard n`heavy, který měl v sobě jak lesk ostrovní heavymetalové scény, tak samozřejmě pozlátko hair metalu. A v neposlední řadě měli ve svém středu zpěváka Koryho Clarkea, vokalistu jako řemen a výraznou osobnost, který mohl být novým rockovým hrdinou. Tím se ale nestal, i přes solidní umělecký základ totiž Warrior Soul nedokázali svou hudbu dostat blíž k širšímu posluchačstvu.

Přestože trojice raných desek „Last Decade Dead Century“, „Drugs, God And The New Republic“ a „Salutions From The Ghetto Nation“ měla velké ambice doplnit Axlovu partu, nakonec se i přes svou nespornou kvalitu skladby Warrior Soul neprokázaly jako trvalky a kapela (v době, kdy se mohla vyšvihnout na největší světová kolbiště) zůstala spíše v undergroundu, kde dodnes v určitých kruzích patří mezi ty nejkultovnější party. Když pak chtěli Warrior Soul zkusit něco odlišného a vrhli se na albu „Chill Pill“ (kde hostoval i Michael Monroe z Hanoi Rocks, Clarkeův velký vzor) na trochu alternativnější hudbu, skončilo to docela fiaskem. „Chill Pill“, i když se nejednalo o vyložený průser, však kapelu pohřbilo a opět trochu silnější deska „Space Age Playboys“ už nedokázalo kapelu vrátit do pozic, vydobytých prvními třemi deskami.

Druhá polovina devadesátých let je už smetla definitivně a i když Warrior Soul toho neměli s hairmetalovou scénou příliš společného, pro grungeovou a alternativní dobu byli příliš vlasatí, moc metaloví a jejich kytary zněly pořád moc losangelesky. Clarkeův následující hudebně odvážnější projekt, pojmenovaný podle desky „Space Age Playboys“, po jednom albu úplně vyhořel, stejně jako jeho čtyřleté působení u stonerrockových Trouble, které se obešlo bez studiového zápisu. Nakonec tedy Clarke s novými muzikanty vrátil do hry název Warrior Soul…

Novinka „Back On The Lash“ je už třetí postcomebackovou deskou. Jak už naznačily předchůdkyně „Destroy The War Machine“ a „Stiff Middle Finger“, Warrior Soul dnes už moc experimentovat nebudou. V poklidu se vrátili k soundu svých prvních desek, své novější nahrávky ovšem staví trochu více na punkovém základu. Jednotícím prvkem zůstal frackovitý rock n`roll přelomu osmdesátých a devadesátých let, který stojí stejně neochvějně na punkovém i metalovém fundamentu. „Back On The Lash“ je deskou, která je oproti předchozím trochu více rozjetá, na což Clarke upozorní hned v úvodní ani ne dvouminutovce „American Idol“, kde navíc zvoláním: „Hey, Detroit! Are You Ready To Rock?“ po letech opět přiznává náklonnost ke kdysi doslova pulsující scéně tohoto města. Klasický otvírák je pak ale „I Get Fucked Up“, který je jasnou rock n`rollovou jízdou, která sice v ničem moc nepřekvapí, ale připraví živnou půdu pro jasný tip z celé desky - titulní věc, kde Clarkeův léty vychlastaný hlas zní neskutečně přitažlivě.

Spolu s titulní „Back On The Lash“ je nutné jako nejsilnější místa kolekce vypíchnout energickou „Thrill Seeker“, kde nejvíce zafunguje skoro až mechanicky opakovaný slogan v refrénu na pozadí s jedním z nejlepších riffů, jaký kdy tahle kapela napsala. Nadmíru dobře se povedla i „I`ve Got The Rock“, kde Clarke sloku spíše deklamuje než aby se pokládal do silového projevu, jak je jeho zvykem, ale v refrénu přitlačí pořádně na pilu, že zní jako mladší klon Lemmyho Kilmistera. Zmíněné tři skladby lze sice považovat za nejsilnější věci z celé kolekce, ovšem je nutné zdůraznit, že se nejedná o žádné převratné pecky, na druhou stranu na celé desce není žádné vyloženě hluché místo. Můžeme tedy mluvit o slušně vyrovnané kolekci.

O takové, kterou budou mít staří fanoušci Warrior Soul dozajista rádi. Samozřejmě by jí nikdy nevyměnili za jakoukoliv z prvních tří desek, protože „Back On The Lash“ přece jen zůstává o stupeň za nimi. Novinka ale ukazuje, že Warrior Soul stále žijí a ne jen živoří.

Pepsi Stone             


www.kory-clarke.com

Seznam skladeb:
1. American Idol
2. I Get Fucked Up
3. Back On The Lash
4. Further Decay
5. Thrill Seeker
6. Goin` Broke Gettin` High
7. Black Out
8. I`ve Got The Rock
9. That´s How We Roll

Sestava:
Kory Clarke - zpěv
Stevie Pierce - kytara
Christian Kimmett - baskytara
Colin Dunne - bicí

Rok vydání: 2017
Čas:
Label: Livewire Cargo Records
Země: USA
Žánr: hard rock/punk rock/heavy metal

Diskografie:
1990 - Last Decade Dead Century
1991 - Drugs, God And The New Republic
1992 - Salutions From The Ghetto Nation
1993 - Chill Pill
1994 - Space Age Playboys
2009 - Destroy The War Machine
2012 - Stiff Middle Finger
2017 - Back On The Lash

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.12.2017
Přečteno: 433x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15995 sekund.