23.04.2018
ANGELUS APATRIDA
Na novinku "Cabaret De La Guillotine", kterou španělská ..více

23.04.2018
TALES OF EVENING
Maďarská power´n´folková kapela vydá 4. května ..více

23.04.2018
DELAIN
Symfonici z Holandska oznámili, že pracují na novém ..více

23.04.2018
THE IRON MAIDENS
Pětice rockerek, jejichž repertoár je založený na ..více

23.04.2018
LÖVE RAZËR
Kanadská hairmetalová parta se propracovala k ..více

22.04.2018
CLUTCH
O dvanáctém albu alternativců z Marylandu je rozhodnuto. ..více






RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Romero to nezachrání! Kapela je tak dobrá, jak ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
...to se nejdřív vyblil Bezr se svou kritikou do ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
DP jsou ve formě. Jak naživo, tak ve studiu. O t ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Věk nezastavíš, ale Blackmorovi konkurenti (nep ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Souhlas, že to nemá jiskru, což je o to smutně ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Co jsem viděl na Youtube kvalitních záznamech, ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
No nevim .soused byl .lakal me -pry jsem usetril ..

RAINBOW, THE LORDS - 20. 4. 2018 - Praha, O2 Aréna
Pepsi, nevím, jestli jsi nebyl na jiném koncert ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Mě první díl vůbec nezaujal, dvojka se mi líb ..

Blaze BAYLEY - The Redemption of William Black
Blaze mám hodně rad, ale 2. a 3. díl mě vůbec ..




Za poslední měsíc:
BON JOVI - Keep The Faith
935x

Jon BON JOVI - Blaze Of Glory
922x

Richie SAMBORA - Stranger In This Town
841x

TEMPERANCE - Of Jupiter And Moons
795x

PRIMAL FEAR - New Religion
789x

BON JOVI - These Days
637x



24.04.2018
PALACE OF THE KING (Australia), DEAD DANIELS..
Praha, Klub Vagon, začátek od:20:30, vstupné: 299,-

27.04.2018
MELANCHOLY PESSIMISM, INNERSPHERE, KOLLOS, PURNAMA, FROM BEYOND..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:00, vstupné: 180

28.04.2018
NOVOVESKA, BRAK, ILLNESS, ABSOLUTE ZERO...
Chata Hubertka - Okrouhlička u Havl. Brodu, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 6268
recenzí: 5077
reportů: 521
rozhovorů: 348













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


ATROCITY - Masters Of Darkness

Němečtí Atrocity stáli u zrodu death metalu, alespoň tedy pokud hovoříme o evropském pojetí tohoto žánru. První dvě jejich desky „Hallucinations“ z roku 1990 a „Todessehnsucht“ z roku 1992 patří ke klasikám smrtícího stylu, kapela se pak začala pouštět do experimentů s industriálnem a gotikou, v domácím Německu jim popularitu přinesly dvě desky metalových předělávek hitů osmdesátých let („Werk 80“ - poměrně bizarní poslech). Celá sestava Atrocity je rovněž součástí kapely Leave´s Eyes a tak si její členové na nevytíženost stěžovat nemohou.

Zřejmě i proto Atrocity vydávali v poslední době desky jen sporadicky. V roce 2013 vyšla zatím poslední řadovka s názvem „Occult“, která měla být prvním dílem z chystané trilogie. K té zatím nedošlo, avšak na příští rok se chystá vydání druhého dílu. V každém případě se jednalo o návrat k death metalovým kořenům. I když celá deska byla velmi pestrá, občas to vypadalo, jako když kapela na desku hodila vše, co jí přišlo pod ruku.

Nyní, po čtyřech letech, vyšlo EP „Masters Of Darkness“ a pro kapelu to znamená ještě větší příklon k původnímu stylu, jakým se prezentovala na začátku devadesátých let. Titulní skladba navazuje na „Occult“ především zvukem a symfonickými aranžemi. Zvuk se u Atrocity pohybuje někde mezi archaismem a modernou. Má sílu, je čitelný, ale především kytary mají ten odér staré školy. Skladba je příjemně odsýpající death metalovou záležitostí, která neurazí, ale ani nenadchne. je to dobré, avšak čelist vám nespadne. "Menschenschlachthaus“ (zkuste si to říct nahlas) přeskočí rychlostní lať předchozího kousku, když na posluchače vybafne drtivými blast beaty. Jak se na klasický technický death metal sluší, střídají se tempa a krom přítomných symfonických prvků (sborů) se jedná o krvavou řezničinu. Nechybí heavy metalové sólo, avšak ihned po něm se zase vracíme k drtivému death metalu. „Devil´s Covenant“ je thrash/deathovou řežbou, která malinko připomene holandské úderníky Legion Of Damned. Old schoolovou řežbu přerušují jen sbory, které však nepůsobí rušivě, naopak skladbu příjemně zpestřují. Závěrečná „Gates Of Oblivion“ nevybočuje z řady a nabízí pořádný nářez. Musím pochválit zpěváka Alexe, který zde řve, kníká, growluje jak správně nasrané zvířátko.

Atrocity se na „Masters Of Darkness“ opravdu pochlapili a nahráli čtyři fajnové death metalové fláky. Nic originálního, prostě stará škola. Důležité je, že to řeže, drtí, odsýpá tak, jak správný death metal má.

Supermartonátor             


www.atrocity.de

YouTube ukázka - Masters Of Darkness

Seznam skladeb:
1. Masters Of Darkness
2. Menschenschlachthaus
3. Gates To Oblivion
4. Devil´s Covenant

Sestava:
Alexander Krull - growling
Thorsten Bauer - kytara, baskytara
Pete Streit - kytara
Joris Nijenhuis - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 17:04
Label: Massacre records
Země:Německo
Žánr: Death metal

Diskografie:
1990 - Hallucinations
1992 - Todessehnsucht
1994 - Blut
1996 - Willenskraft
1997 - Werk 80
2000 - Gemini
2004 - Atlantis
2008 - Werk 80 II
2010 - After The Storm
2013 - Okkult
2017 - Masters Of Darkness (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.02.2018
Přečteno: 589x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14874 sekund.