20.06.2018
THERAPY?
Jedná z nejznámnějších severoirských kapel rozšíří ..více

20.06.2018
L.A. GUNS
Personální rošády u těchto kalifornských ..více

20.06.2018
SUNFLOWER DEAD
K alternativcům z kalifornské Long Beach se připojil ..více

20.06.2018
SKULL PIT
Jak to vypadá, když spojí síly zpěvák kultovních ..více

20.06.2018
THE APOCALYPSE BLUES REVUE
Projekt, který postavili členové Godsmack bubeník ..více

20.06.2018
TYSTNADEN
Italští gothic-melodeathaři avizují, že do jejich řad ..více






THERION - Lemuria
Absolutni majstrstyk, stejne jako Sirius B! Rad vz ..

HYPERION - Dangerous Days
Tady se přidávám s díky za výborný tip. Tohl ..

LINKIN PARK - One More Light
Na poslech Post Traumatic se chystám o víkendu. ..

HYPERION - Dangerous Days
to b.wolf: rádo se stalo ;-) ..

LINKIN PARK - One More Light
Tak co? Bude Post Traumatic od Mika recenze zase s ..

HYPERION - Dangerous Days
za parádní tip! Tak solidně našlapaná fošna ..

STORMWITCH - Bound To The Witch
... ..

GHOST - Prequelle
Prakticky návazně jsem vstřebal na YT skladbu D ..

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
Judas Priest měli zvuk lepší,ale taky to nebylo ..

FOREIGNER - Can´t Slow Down
Letos ne, ale už o něm uvažuju delší dobu. ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
1948x

THERION - Vovin
1340x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
950x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
948x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
930x

GHOST - Prequelle
908x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6388
recenzí: 5186
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THERION - Of Darkness…

„To Mega Therion“ je název slavné desky Celtic Frost. Inspirovala mnoho interpretů a jedním z nich byl i jistý Christofer Johnsson. Ten v roce 1988 založil školní kapelu s původním názvem Blitzkrieg a s cílem hrát podobnou hudbu jako Slayer či Metallica. Christofera to však táhlo k death metalu a hudbě, jakou prezentovali již zmínění Celtic Frost. Přejmenoval proto kapelu na Megatherion, avšak jako finální jméno sedl nejlépe název Therion (šelma). Dnes jsou švédští Therion legendou, avšak je nutné dodat, že poměrně kontroverzní. O kvalitě jejich desek se vede mnoho diskuzí, jedno však Therion nemůže vzít nikdo – stali se průkopníky symfonického metalu. V průběhu kariéry se jejich hudební tvář několikrát změnila, přesto příklon k vážné hudbě byl znát téměř od počátku.

Therion se Celtic Frost inspirovali nejen jménem, ale i hudbou. Do roku 1990 vydali čtyři dema, přičemž to poslední z nich, "Time Shall Tell“ vyšlo v lokálním časopise na vinylu v omezeném nákladu tisíc kusů. Dnes se jedná o velkou raritu, která ve své době upoutala pozornost Def records a ti nabídli Therion smlouvu na první desku. Byla to doba, kdy přicházel death metal, v USA tenhle žánr drtil vše okolo a v Evropě se jeho baštou stalo Švédsko, jedním z prvních zástupců pak byli právě Therion. Debutová deska „Of Darkness…“ vyšla v únoru 1991 a s dnešními Therion nemá jejich tehdejší hudba - old school death metal v celé své kráse - společného nic. Většinu skladeb navíc Johnsson napsal ještě v osmdesátých letech, protože novější skladby si ponechal až pro další desku.

Úvodní „The Return“ je prosáklá temnotou a do posluchačů valí drtivé riffy a úderné bicí. Johnsson growluje jak o život a atmosféra je velmi pohlcující. „Asphyxiate With Fear“ zařadí pořádnou rychlost, rytmus se stále mění a zaujmou především doslova zvířecími vokály. Velmi morbidní a spontánní řev připomíná podobné běsnění Johna Tardyho z Obituary. Další skladby by se daly popsat podobným způsobem. Všechno co máte rádi na death metalu tu najdete. Album se drží čistě daného žánru a to včetně divokých a nespoutaných kytarových sól. I když patří Therion k jedněm z prvních deathových kapel v Evropě, přesto ani na tu dobu není „Of Darkness…“ zrovna dvakrát originální (na rozdíl od většiny podobných desek Therion však psali texty ze života, reagující na sociální problémy a rovněž i na politiku), spíše jen reaguje na americký boom tohoto žánru. V tom, co ale kapela předvedla, působí maximálně profesionálně a na debutovou desku je výkon Therion až obdivuhodný.

Z dnešního pohledu je album „Of Darkness…“ připomínkou starých časů, kdy death metal dobýval svět. Jedná se už o klasiku žánru, i když nutno dodat, že na věhlas slavnějších kolegů nedosáhlo. „Of Darkness…“ kapelu nastartovalo a započalo tak velkou kariéru, která se vyvíjela zpočátku poklidně.

Supermartonátor             


therion.se

YouTube ukázka - Asphyxiate with Fear

Seznam skladeb:
1. The Return
2. Asphyxiate with Fear
3. Morbid Reality
4. Megalomaniac
5. A Suburb to Hell
6. Genocidal Raids
7. Time Shall Tell
8. Dark Eternity

Sestava:
Christofer Johnsson - zpěv, kytara
Peter Hansson - kytara
Erik Gustafsson - baskytara
Oskar Forss - bicí

Rok vydání: 1991
Čas:39:29
Label: Deaf Records
Země:Švédsko
Žánr: Death metal

Diskografie:
1991 - Of Darkness....
1992 - Beyond Sanctorum
1993 - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas
1995 - Lepaca Kliffoth
1996 - Theli
1997 - A´arab Zaraq - Lucid Dreaming
1998 - Vovin
1999 - Crowning of Atlantis
2000 - Deggial
2001 - Secret of the Runes
2004 - Lemuria
2004 - Sirius B
2007 - Gothic Kabbalah
2010 - Sitra Ahra
2012 - Les Fleurs du Mal
2018 - Beloved Antichrist

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2018
Přečteno: 552x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Reedice 2018Nevím kolik fans...19. 04. 2018 11:56 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.27418 sekund.