NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VENOM - Storm The Gates

Svým způsobem se dnes na Venom lze dívat jako na AC/DC nebo Motörhead. Tedy jako na kapelu, která vydává (jak kdysi řekl Angus Young) pokaždé stejnou desku, akorát s jiným obalem. Doby experimentování z časů alb „Cast In Stone“ a „Resurrection“ už má Cronos a jeho parta dávno za sebou a od dvanáct let starého alba „Metal Black“ dlí opět u svých dávných kořenů, ve kterých definovala black metal a právě Venom se mohou připisovat zásluhy za to, co z tohoto žánru v průběhu let vyrostlo. Proto dnešní Venom jsou opět tou kapelou, která dře naprosto dřevní podobu black metalu, bez ohledu na to, jaký se píše rok, a jen a pouze pro potěšení všech svých věrných. O ty, kdo se jim celá léta vysmívají za jejich trochu jednoduchý styl kapela už dávno ztratila zájem.

Nejen pro blackmetalový žánr, ale i pro Venom samotné byly velice důležité jejich první čtyři desky, přičemž první dva kousky „Welcome To Hell“ a „Black Metal“ lze s naprostou určitostí považovat za základní kameny nejen daného stylu, ale celé metalové historie. Cronos a jeho dva aktuální spoluhráči (někdejší členové dvou nejklasičtější sestav Venom, kytarista Abaddon, bubeník Mantas a frontman Demolition Man, v současnosti vedou partu Venom Inc.) to moc dobře ví a s předchozími deskami „Metal Black“, „Hell“, „Fallen Angels“ a minulou „From The Very Depth“ to dávali jasně najevo.

Proč by tedy novinka „Storm The Gates“ měla být jiná? Neexistuje žádný pádný důvod. Sestava kapely je už skoro deset let konsolidovaná, pánové jsou už v letech a to se zásadní změny dělají už docela špatně. „Storm The Gates“ je tedy deska absolutně předvídatelná, bez jakéhokoliv momentu překvapení (i když inferno „Over My Body Dead“ lze považovat za kompozici trošku vybočující z celku) a pro prastaré fanoušky prvních alb tedy docela dobře srozumitelná. Popsané má své klady i zápory. Mezi zápory rozhodně patří fakt, že pro vás poslech této desky nebude vzrušujícím zážitkem. Budete sice objevovat různá místa, kde se budete ve společnosti Venom cítit příjemně a spokojeně, ale o žádném orgasmickém vzrušení nemůže být vůbec řeč. Kladem na tom všem pak budiž fakt, že vám kapela zase nemůže přichystat nepříjemné překvapení.

Míst, kde si s Venom budete rozumět (pokud se tedy řadíte mezi jejich fanoušky), je tu i tak docela dost. Špatně nezní hned úvodní „Bring Out Your Dead“, kdy kapela zachřestí těmi nejstaršími zbraněmi, ovšem kde je nejsilnější, to jsou bezesporu nejsvižnější věci, v nichž se kapela dotýká thrash metalu a dokonce i motörheadovského rock n`rollu, a kde ukazuje, že stále na tom s tou energií není tak špatně, což se jejím souputníkům už v současnosti stává. Proto mezi vrcholy desky můžeme zařadit pravděpodobně nejlepší skladbu kolekce „100 Miles To Hell“ (název jak vystřižený z prvních dvou alb) a pak dva další silné kusy „The Mighty Have Fallen“ a „We The Loud“. Nad vším pak ční zmíněná kompozice „Over My Body Dead“, která místy svou strašidelnou atmosférou evokuje služebně mladší party, které však na Venom vždy přísahaly.

Zbytek alba je už prostě jen taková venomovská klasika, která nikam nevybočuje, slušně se poslouchá, ale která vám svou přítomností připomene, že pionýrské časy „Welcome To Hell“ a „Black Metal“ se už nikdy nedají opakovat. Buď prostě už Venom musíte brát takové jací jsou, nebo je nechte být. Live And Let Live…

Jan Skala             


www.venomlegions.com

YouTube ukázka - Bring Out Your Dead

Seznam skladeb:
1. Bring Out Your Dead
2. Notorious
3. I Dark Lord
4. 100 Miles To Hell
5. Dark Night (Of The Soul)
6. Beaten To A Pulp
7. Destroyer
8. The Migthy Have Fallen
9. Over My Dead Body
10. Suffering Dictates
11. We The Loud
12. Immortal
13. Storm The Gates

Sestava:
Cronos - zpěv, baskytara
La Rage - kytara
Danté - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 53:04
Label: Spinefarm Records
Země: Velká Británie
Žánr: black metal

Diskografie:
1981 - Welcome To Hell
1982 - Black Metal
1984 - At War With Satan
1985 - Possessed
1987 - Calm Before The Storm
1989 - Prime Evil
1991 - Temples Of Ice
1992 - The Waste Lands
1997 - Cast In Stone
2000 - Resurrection
2006 - Metal Black
2008 - Hell
2011 - Fallen Angels
2015 - From The Very Depth
2018 - Storm The Gates

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.12.2018
Přečteno: 2824x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to BlafkarNeuskutečnil....29. 12. 2018 20:30 rumcajs
Až nato že...29. 12. 2018 18:20 Blafkar
No to je mi...29. 12. 2018 14:38 Demonick
Jenže o takovém...28. 12. 2018 17:07 orre
Je az zarazajuce,...28. 12. 2018 11:27 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09178 sekund.